Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A pont, ahol a Bucka közlekedésének kérdése és a Lakihegyi fakiirtás összekapcsolódik!

2018. június 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Szinte egészen elképesztő, de a Lakihegyi fapusztítás és a Bucka közlekedése valahol és valamilyen ponton összefügg! Ez a pont és ez a kérdés a fán és a környezeten túl a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Hatóság és annak tevékenysége!

 

A Bucka mérhetetlenül beépített, s lassan már nincs egyetlen szabad négyzetmétere sem! Ezzel ugyanakkor együtt jár, hogy az utak szűkek és jelenleg katasztrofálisak a közlekedési lehetőségek! Az Önkormányzat ezt a lakosok ingatlanjainak vegzálásával, telek kettévágásokkal és kisajátításokkal oldaná meg, amelybe egyetlen jó érzésű lokálpatrióta se menne bele! Egyetlen megoldási lehetőség van: A Buckát elkerülő út létesítése a Csepel Autógyár két kerítése között vagy annál beljebb a gyárterületre! Igen ám, de bármennyire is szennyezett, iparilag szennyezett az a terület egy Natura 2000-es védettségű véderdő helyezkedik el benne, ahol a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Hatóság szerint védeni kell a növényzetet és a környezetet!

 

Lakihegyen a gátnál ugyanilyen növényzet helyezkedett el! Talán persze annyi különbséggel, hogy ártéren volt és nem volt iparilag szennyezett, valamint Natura 2000-es védettséggel sem rendelkezett! Itt nem baj, ha pusztul a környezet!

 

Na most! Ha nem baj, hogy a fák ki vannak vágva, akkor mi akadálya a Buckát elkerülő gyorsforgalmi útnak? Pláne úgy mi akadálya, hogy ha kell a Buckaiak arrébb is telepítik a növényzetet, tehát a kihalásnak sem áll fenn a veszélye! Ha pedig baj és fontos a fa meg a környezet, akkor hogy hagyhatták, hogy fák pusztuljanak ki Lakihegyen?

 

Hogy van az, hogy ez a két ellentétes dolog csak egyetlen ponton kapcsolódik össze: A lakkossági érdekeknek ellent mondjanak és azok durván sérüljenek!...

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2514044582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása