Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Köztársasági elnökhöz, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és Emberi Erőforrások Minisztériumához fordulva: Segítenek-e a Lakihegyi fairtás, környezetkárosítás és egyedi élővilág kiirtás megfékezésében?

2018. június 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Köztársasági elnök Úr!

Tisztelt Köztársasági elnöki Hivatal!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Tisztelt Miniszter Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

 

 

Mi a Buckai Szövetség Egyesülettel úgy tudjuk és úgy tájékozódtunk, hogy Köztársasái elnök Úrnak, hivatalának, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának nagyon fontos Magyarország élővilága és egészséges környzete!

 

Ennek szellemében fordulunk Önökhöz segítségüket kérve!

 

Szigetszentmiklós Lakihegyen a Téglaház úti Nagy Dunai gátrendszer mellett, árvíz által veszélyeztetett területen egyesek több évtizedes és egészséges fákat irtanak ki megváltoztatva a fellelhető élőkörnyezetet! A madarak kétségbe esve köröznek, a bogarak és egyéb élőlények a környező lakóingatlanok felé indultak el! A munkálatok gyengítik az árvízvédelmi védekezést is, hiszen a talaj megkötése a sűrű gyökérzet által fellazul és a gát is így könnyebben kimosódhat egy nagyobb árhullám következtében és mellett! A területen egyébként fellelhető egy védett MOL vezeték is, amelyet elvileg 23 - 23 méteres körzetben nem is lehet megközelíteni! Mégis információink szerint fölötte sikerült több évtizedes élő és egészséges fákat a talajból kirángatni, cibálni, illetve ugyanitt sikerült dozerolni is! Hogyan lehetséges ez? Mit tehetünk ellene? Hogyan óvhatjuk meg az ott élő környezetet és élővilágot?

 

Tudnának-e abban segíteni, hogy ami még a pusztítás után megmaradt az tovább nem pusztuljon? Tudnának-e segíteni ebben a kérdésben nekünk, a lakosságnak, az érintetteknek?

 

Segítségüket előre is megköszönjük!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Június 9

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4614034098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása