Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós teljesületlen ígéretei

2018. május 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Magyarországon egyáltalán nem egyedi, hogy a hatalom valamit megígér, de aztán nem lesz belőle semmi! Nem egyedi, hogy választások előtt, körül valamit megígérnek, hogy illúziók keltésével újra meg nem érdemelt bizalmat érjenek el! Az sem egyedi, hogy ezek az ígéretek néha – néha újra felmerülnek ciklus közben is azt mutatva, mintha történne valami, de valójában nem történik semmi sem! Szigetszentmiklóson is így van ez! Jön rengeteg ígéret, melynek nem teljesül 5 %-a sem! Az Önkormányzat azt kommunikálja rohamosan fejlődik Szigetszentmiklós városa, miközben a lakosság ebből nem lát semmit és a városban közlekedési dugó. káosz van, hogy mást meg se említsünk! Jelen cikkünkben éppen ezért összegyűjtöttük a Szigetszentmiklósi teljesületlen ígéreteket:

 

A Határi úti fekália árt felszámoló elkerülő csatornarendszer kiépítése: Az ígéret nagyjából két éve van napi renden! Célja, hogy a Határ úton több, mint 8 éve minden esőzésnél fennálló fertőárra megoldást nyújtson és a fekália ár egyszer és mindenkorra felszámolódjon! Ígéretként elhangzott, de nem lehet intézkedést is felfedezni!

 

Gyári úti bicikli út kiépítése: Célja az lett volna, hogy a várost a forgalmas Gyárteleppel összekötő út mentén, ahol egyébként kerékpárral sokan közlekednek ennek megfelelő kerékpáros közlekedés is lehetséges legyen, ahhoz szükséges körülményekkel! Ígéretként elhangzott, a testület előtt is volt, de még napirendi ponton sincsen! A vicc az egészben az, hogy azóta a Csepeli úton, tehát a város másik felén is volt szó bicikli útról és az bár sokkal később került napirendre, de amiért az a várost az ipari parkkal kötné össze, ezért sokkal előrébb tart és ott látszanak intézkedések! A Gyári útnál nem!

 

Kettes számú Tanösvény kiépítése: Ez a Polgármester 2014-es kampány ígéretei között szerepelt, mivel Szigetszentmiklóson korlátozott  az elérési lehetősége a Kis-Dunának! Persze, hogy így van az 1970-es évek Tanácsának a bűne, mert eladta a Dunapartot és ezért vezető is került börtönbe, de akkor sem teljesült ez az ígéret! Egy kapavágás nem sok, de annyit se tettek ennek érdekében!

 

József Attila telepi HÉV megálló mellé köz WC telepítése: Célja az lett volna, hogy miután a HÉV vonalak mentén fokozatosan felszámolták a köz WC-ket, így a HÉV-ek mentén össze van pisilve, kakilva minden állomás épület, bokor, kerítés és jó esetben is az utasok az állomások körüli esetleges vendéglátóipai egységekben végzik kis és nagy dolgaikat ez Szigetszentmiklóson, a Ráckevei HÉV vonal legforgalmasabb megállójában ne így legyen! Hosszú ideig napirendben volt! Utoljára 2016 Decemberében! Ma már nem beszélnek róla és megemlítésekor is csak legyintenek!

 

Határ úti zebra újjá festése: Szükségességét az az aprópó adta, hogy 2009-től 2012-ig harcoltunk érte és harcolt a város is érte, hiszen itt ment a Buckába a lakótelep nagy része, illetve a József Attila telep HÉV megállóba! A Bucka pedig itt ment a lakótelepre, az Orvosi rendelőkhöz, iskolákba, óvodákba vagy a vízművekhez és a mentőkhöz. Amíg nem volt emberek tömegei haltak meg hiánya miatt. Amióta van nem történt baleset! Ugyanakkor kopott a festése és karbantartására, újjá festésére nagy szükség lenne! 2017 Áprilisában a közmeghallgatáson a Polgármester megígérte, de azóta se történt semmi se!

 

Bucka csatorna beruházás okozott kárainak helyreállítása: Amikor 2010-ben indult a projekt mindenki azt ígérte, hogy ha valami problémát okoznak, akkor helyreállítják! Ezzel szemben a bedőlt kerítés, a mindig meghibásodó, bűzlő szennyvízfordító, a megrepesztett ház és minden egyéb kár letagadásra ment megoldás helyett!

 

A Bucka-tó ki lesz takarítva: Hát nem lett kitakarítva, csak  talajforgatás lett! 4,770 milliárd forint azonban felhasználásra került a semmire, mert amit csináltak az nem segített senkin és semmin se!

 

Gyártelepi felüljáró megépítése: Több évtizedes ígéret! Még a mai felnőttek gyerekek voltak, amikor először hallották ezt! A JOBBIK parlamenti frakciója bevitte ezt a kérdést a T. Ház elé, ahol minden FIDESZ-es képviselő leszavazta elmondásuk szerint! A minden alatt mi Bóna Zoltánt is értjük! Érdekes ugyanakkor, hogy ennek ellenére minden kampánynál ígérgeti a Szigetszentmiklósi Önkormányzattal együtt.

 

Csépi úti óvoda: Területe egy Önkormányzati körökbe értendő havertól lett megvéve! A szükséges támfal legalább annyiba kerül, mint az óvoda maga! Az első pályázatot elbukták és most pályáznak újra. Szakértők azt mondták nekünk, hogy annak, hogy ez felépül valaha elég kicsi a realítása! Hallgatnak róla!

 

És végül, de nem utolsó sorban Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítése: A 2017-es közmeghallgatás vezető témája volt! Beleértve azt is, hogy térképen bemutatták azt, hogy mi a gond a csapadékvíz elvezető rendszerrel. Azt mondták csinálnak valamit, de nem történt semmi! Idén megint elővették közmeghallgatási témaként és beszélgetünk arról, ami nincs is!

 

Hát! Ezek lennének Szigetszentmiklós teljesületlen ígéretei a teljesség igénye nélkül.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9213984440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svdkert 2018.05.23. 17:44:18

De legalább igérnek............
süti beállítások módosítása