Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat legnagyobb tévedése, amikor csapadékvízről beszél, tervez vagy arról közmeghallgatást szervez:

2018. május 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson sok mindenről sok féle álláspont van, de abban talán az itt élő lakosság mindegyike egyetért, hogy szemben az Önkormányzati kommunikációval nincs csapadékvíz elvezetés ebben a városban! Az Önkormányzat mégis és olykor megoldást keres! De amit javasol az a lehető legrosszabb és legképtelenebb!

 

Az Önkormányzat ugyanis vizes árkokat tervez tenni a település nagy részére, amely nemcsak nem korszerű, de nem veszi figyelembe a helyi adottságokat és lehetőségeket! Míg ugyanis a szomszédos városok közül Szigethalom, Halásztelek vagy Dunaharaszti egyes részei vagy a város egésze előre tervezett, s párhuzamos utcák, kellő szélességek lelhetők fel benne, addig Szigetszentmiklós útjai szűkek és szinte nem is lehet két párhuzamos utat lelni benne! Ugyanakkor nemcsak szűkek, de nagyrészt járdázatlanok és kezeletlenek. Így olyan helyre hozni vizes árkokat, ahol nincs hely, ahol járda és egyéb közlekedési lehetőség is kell merő badarság, s jól mutatja, hogy Önkormányzat és környezete mennyire felkészületlen!

 

A vizesárok ugyanakkor még ötletileg is csak konfliktust gerjeszt! Ki nem tud majd a háza előtt parkolni? (Hiszen úgy adtak el számtalan telket, hogy azon csak ház fér el, de kert, kocsi beálló és garázs nem!) Kit kényszerítenének tulajdonrésze megcsonkítására, átadására, eladására vagy szülőházának ledózerolására egy felelőtlen ötlet érdekében?

Ezzel szemben jól látható, hogy Szigetszentmiklós Önkormányzata nem fogadta meg a jó tanácsot! Nem fogadta meg azt, hogy a vizet vagy úgy vezesse, ahogy Csepelen a Királyerdőben, ahol egy rácsos részbe folyik be a víz egy vékony sávban, s alul kavicságy van, valamint ez lejt egy szikkasztó árok nevű gyűjtő fele szakaszonként vagy olyan vízelvezető rendszert építsen, ahol alul folyik a víz és felette akár vaskarmokba helyezett betonlapokon lehet közlekedni járda formájába!

 

Az Önkormányzatnak végre megkellene érteni, hogy valamit úgy kellene tennie, hogy az a város és lakossága érdekében legyen és ne kellemetlenségeket hozzon el. A körülmények pedig hasonlóak, mint amik Olaszország szűk sikátoros részein vannak! Lehet, hogy csapadékvíz és útkezelésünkre lenne is jó ötlete az Olaszoknak!

 

Ja! És mégvalami:  A lakosokra szívinfarktust hozni kisajátítási rémületekkel nem olyan jó ötlet, mint az, hogy az ÉCSVCS Kft számoljon el azzal az évi 50 millióval, amit csapadékvíz elvezetésre kap, miközben Szigetszentmiklóson nincsen csapadékvíz elvezetés! Vajon ezt a pénzt hova és mire rakja? Vajon mire teszi el?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9813928174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása