Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Mit csinál közpénzből, azaz mindannyiunk pénzéből az a cég, aki a csapadékvíz elvezetésért felelne, ha Szigetszentmiklóson olyan lenne

2018. március 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

Tisztelt ÉCSVCS Kft!

Tisztelt Szontágh Ferenc „Úr”!

Tisztelt Magyar bíróságok!

 Tisztelt Rendőrség!

isztelt Ügyészség!

és

Tisztelt NAV!

Szigetszentmiklóson napjaink világában van egy olyan 100 %-ban Önkormányzati cég, amely folyamatosan hazudott az elmúlt időszakban!

Hazudott, mert képviselőtestület, bíróság és egyéb szervek előtt azt állította, hogy ő csapadékvíz elvezetést végez a városba, miközben ennek nincs semmi látszata és sehol ilyen dolog – az anno kialakított és azóta karban nem tartott két lakótelep szűretlen Kis-Dunára vezetésén kívül, amely ebben a formában szabálytalan természetesen – nincs és az egész városban nem fedezhető fel! Szigetszentmiklóst az itt élők vízi városnak vagy elöntött városnak nevezik viccesen már-már saját kínjukat is kinevetve!

Hazudott, mert azt állítja, hogy ha valaki a vízművek kifejezést leírja, akkor arról egyértelműen levezethető, hogy ez a cég az! De a hazugsággal szemben az az igazság, hogy az országban számtalan vízművek létezik és Szigetszentmiklóson is kettő!

Hazudott, mert úgy állítja be magát, mint egy tisztán piaci cég, miközben minden tevékenysége mögött ott áll az Önkormányzat, az finanszíroz és az segíti ki mindannyiunk pénzéből, adóforintjából, tehát közpénzből!

Felmerül a kérdés, ha van egy cég, amelynek nem lehet felfedezni a valós tevékenységét és nem válaszol arra, hogy mire költi el a közpénzt, mert az több ezer képpel évek óta, az év különböző időszakába bizonyítható, hogy csapadékvíz elvezetésre nem, akkor mit lehet tenni? Mit lehet tenni annak fényében, hogy ez mindannyiunk pénze és az elöntés mindannyiunk gondja, egyben a város szégyene? Mit lehet tenni, hogy ne az az érzése legyen akár egyesületünknek, akár bármely más Szigetszentmiklósi embernek, hogy mivel ennek a cégnek nem fedezhető fel valós tevékenysége, ezért csúnya dolgokra használja fel ezt a pénzt, s bár nem állítjuk, de elgondolkoztunk rajta, hogy esetleg pénzmosásra?

Mi lehet tenni, ha egy valós tevékenységgel nem rendelkező cég, hiszen város szerte nem fedezhető fel tevékenysége, de még a gazdája, az Önkormányzat is leírta, hogy csapadékvíz elvezetéséért felel(ne) azzal próbálja elfedni nem létező tevékenységét, hogy 2018-ban kivételesen egy csőtörés okozott áradást és nem a lehulló nagy mennyiségű csapadék! Csakhogy előtte és azóta is a csapadékvíz okozott hihetetlen nagy gondokat és problémákat! És szintén csakhogy, ha a városnak lenne csapadékvíz elvezetése, akkor nyilván sokkal hamarabb folyt volna el a kivételes 2018-as csőtörésnél is a víz a területről! Mitöbb akkor nem lennénk minden esőzésnél víz alatt!

Az eset érdekessége, hogy Szigethalmon még a Vízek-Őre Egyesületnek, amely egy pici civilszervezet és sokkal kevesebb pénzből gazdálkodik, szóval még nekik is lehetet látni, hogy mit csinálnak és a csapadékvíz elvezetést hogyan kezelik! De az ÉCSVCS Kft-ét nem lehet!

Joggal merül hát fel a kérdés: Azért hazudozik ez a közpénzzel elszámolni képtelen, valós tevékenységgel nem rendelkező cég bárkiről, aki tevékenységére rá mer kérdezni, hogy ne birizgálják meg hova folyik mindannyiunk pénze? Azért rágalmazza meg az embereket mondjuk egy véleményalkotó cikk alapján azzal, hogy tényt állított, hogy saját esetleges bűneit leplezze? Hol a pénz? Mire költi el? Mit csinál valójában és miképpen?

S, ha nem képes elszámolni se a pénzzel, se a tevékenységével, ahogy bizonyíthatóan ez volt a helyzet az elmúlt években, akkor mégegy kérdés: Van egy ilyen cégnek becsülete? Esetleg bárki felhasználhatja a közpénzt bármire anélkül, hogy legyen elszámolási kötelezettsége?

  

Tisztelt Nemzeti Adó és Vámhivatal!

Tapasztalataink szerint, ha Önök ellenőrzést hajtanak végre, akkor úgy nézik meg a számlákat és mindent, hogy az céges érdekbe és a valóságba úgy történt-e meg! Mi kérjük Önöket arra, hogy vizsgálják meg ezt a céget és főként a valós teljesítésekre különös tekintettel! Mert, ha és amennyiben kiderülne, hogy nincs valós tartalom a számlák és a gazdálkodás mögött, persze ha nincs (, de szerintünk nincs), akkor ne bírságot sújtsanak ki, hanem probálják meg a ki tudja mire elfolyt közpénzt visszaszedni, hogy a város azt valóban és a valódi csapadékvíz elvezetésre tudja fordítani! Mert ez a közérdek!

Tisztelt Bíróságok, Rendőrség és egyéb

igazgatási szervek!

Mindamellett, hogy nem vagyunk feljelentgető típusok arra kérjük Önöket, hogy indítsanak vizsgálatot az ÉCSVCS Kft ellen, mert annak több ezer képpel bizonyíthatóan nincs valós tevékenysége, miközben közpénzt használ fel és nem válaszol a tevékenységét érintő kérdésekre valós tartalommal és semmilyen formában sem! Szerintünk itt alapos a gyanúja a csalásnak és a költségvetési csalásnak!

Továbbá amiért szintén fontos Szigetszentmiklós lakossága és civiljei se szeretnének fenntartani egy olyan céget, amely évente 50 milliót tűntet el az adóforintokból és az Ő pénzükből!

S igen! Tekinthetik ezt nyugodtan feljelentésnek!

Szigetszentmiklós, 2018. Március 23

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5313775802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása