Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lakossági vélemény: A 3,5 milliárd forintból fel nem épült TAO Stadional rendelkező SZTK-nál sokkal nagyobb a baj, mint azt mi elképzelni tudjuk!

2018. február 12. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesületet az elmúlt napokban számtalan lakó, civil vagy futballban érintett kereste meg és hívta fel a figyelmet arra, hogy a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körében sokkal nagyobb a baj, mint azt mi elképzelni tudjuk!

 

Mivel az illetők nevük elhallgatását kérték, ezért az általuk közölteket csak véleményként közölhetjük:

 

„Nemcsak 3,5 milliárd forint + 361 millió forint támogatás eltűnéséről van szó az SZTK esetében, hanem folyamatosan megszűnő csapatokról, korosztályokról és szakosztályokról, amely már az elmúlt években is folyt” – kezdi egyikük a történetet – „A gyerekek és szüleik mindent megvettek és mindenre költöttek, amire csak lehet! Ők vették a mezeket, a tréningeket, a cipőket, finanszírozták az útiköltségeket, miközben ezek biztosítására a klub pénzt vett fel! Vajon hol lehetnek ezek a pénzek?”

 

„Gyermekeknek és szüleiknek kellett az edzőktől plusz órákat venni! Aki nem vett az valahogy mindig kimaradt az utakból és a meccsekből, melynek következtében végül azt hihette, hogy ő rosszabb és gyenge a teljesítménye, miközben ez egyáltalán nem volt igaz!”

 

„Ma a megszűnő csapatok miatt sok szülő eldöntheti, hogy a gyermekét Székesfehérvárra, Szigethalomra, Dabasra, Csepelre vagy Soroksárra viszi, s a gyermek utazhat órákat, hogy sportolási lehetőségre leljen vagy dönthet úgy, hogy abbahagyja azt a sportot, amit eddig szeretett és amibe eddig belefektetett! A folyamatosan utaztatandó gyerek sors nem jó! Abbahagyni azt, amit már egyszer elkezdtünk szintén nem jó! Nem tudni így azokkal, akik eddig ide jártak és szüleikkel mi is lesz ezután! Azaz mi lesz velünk?”

 

„Már az ország szinte minden klubja tudja mi történt Szigetszentmiklóson!” – folytatja a másikuk – „Erről beszélnek az MLSZ-ben, Fradiban, Fehérváron, Szigethalmon vagy Dabason!”

 

„Bár a Klub elvileg 600 gyerekre vesz fel utánpótlási pénzt és támogatást, aligha maradnak ennyien! Jó, ha 100 gyerek marad az egységben! De ha az átigazolási szezon után dől be a klub teljesen, akkor nyárig a gyerekek nem tudnak átigazolni sehova sem!”

 

„Nem igaz az, amit a klub elnöke mond az utánpótlásról!” – mondja egy harmadik – „Itt nagyon sok korosztály megszűnt vagy megszűnik! A női csapat felszámolódott, pedig rengeteg sikere volt és az egykor bajnok csapat történelemben egyedülálló módon hatalmasat zuhant! Nem hiszem, hogy ezt helyre lehetne hozni! Addig biztosan nem, amíg ez a vezetés van!”

 

Egy biztos, ha vélemények igazak, akkor Szigetszentmiklóson van egy 1922-ben alapult klub, amely többször saját ligájában bajnok is volt! Egy klub, amelyben saját kineveltek a felnőtt szakban alig vagy egyáltalán nem szerepeltek! Egy klub, amely egy 3,5 milliárdos beruházás keretében nagy fába vágta a fejszét, de azt felépíteni már aligha tudja, miközben további 361 millió forintot is kapott. Egy klub ahol keresik a pénzt a nagyok, keresik a pénzt a szülők és ahol korosztályok tűntek el és sikertörténetek! Egy klub, ahol nincs női szak és ahol nemcsak nincs már felnőtt csapat sem, hanem U17, U15, U14 és lassan úgy tűnik U11 sem.

 

E klub egykoron bajnok volt! Most menekülnek innen az emberek! Két év alatt az NBII-ből az NBIII-án a  MegyeI-ig zuhant, majd megszűnt! A rá alakult Kft ellen végelszámolás van és megmenthetetlen, az egyesület meg úgy tűnik most éli utolsó vergődéseit! Valahol ez hatalmas szégyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1613660910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása