Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szerdán 10 órától jön a Szigetszentmiklósi 2018-as kamu Költségvetés!

2018. február 11. - Buckai Szövetség Egyesület

A gazdálkodás közgazdasági értelemben a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználására irányuló tevékenység! S tudja ezt minden közgazdász, aki valaha is erről bármilyen bizonyítványt szerzett!

 

Szigetszentmiklóson mégis mintha mindezt nem tudnák és úgy látják, úgy gondolják elhihető, hogy szegény egy hatalmas ipari parkkal rendelkező város, ahol első körben mínuszos, majd nullszaldós költségvetést lehet előterjeszteni. Mitöbb! A fejlesztésekre, ha egyáltalán több évtized után lesznek ilyenek fel kell venni különböző hiteleket!

 

Szigetszentmiklós Csepel sziget legnagyobb Fővároson kívüli települése, amely legalább 30 évvel van lemaradva összes szomszédjához képest infrastuktúrális értelemben! Egy város, ahol 4 különösen leszakadt városrészben, azaz a Buckában, Lakihegyen, Felsőtagban és az Üdülősoron a lakosságnak a fele él keskeny, járdátlan utak mentén, elhanyagoltan és Balkáni körülmények között! Mégis minden évben úgy tűnik ezek felszámolására, megoldására és a körülmények feljavítására nincs pénz! Nincs pénz szinte sosem!

 

Ellenben van pénz, több mint 100 millió forint propagandára! Ebből 20,671 millió forint újságra, 43,343 millió forint TV-re és 43,567 millió forint rádióra. Mi, ha marketing tanulmányainkra vissza emlékszünk mindig azt tanultuk, hogy csak új terméket, új technológiát kell promózni, vagy ha új piacra akarunk betörni valamint ha kicsit hibás vagy gyenge a termék! Szigetszentmiklós város Önkormányzata nem új termék, biztos hogy új piacra sem akar betörni, ellenben kell egy felület, ahol képes megmagyarázni miért van minden ilyen silány állapotban, s mindez miért néz ki így!

 

Mindemellett 85,500 millió Forintot költenek a Szigetszentmiklósi csapadékvíz elvezetésére! Ebből az ÉCSVCS Kft  a módosítások után 52,500 millió forintot, a Szigeti Vízművek Kft 33,000 millió forintot kap meg! Egy a baj, hogy Szigetszentmiklósnak nincs valós csapadékvíz elvezetése és még a Határ út is úszik minden esőzésnél szószerint immáron 8 éve a feltörő emberi ürülékbe!

 

Tovább mehetnénk, hogy hány és hány szürreális tétel szerepel ebbe a költségvetésba és mi. De mi ahhoz a véleményünkhöz, hogy ha egy Hajdusági kis település hasonlóan gazdálkodna már rég csődbe menne nagyon is ragaszkodunk! A részletek azonban szerdán 10 órától a Szigetszentmiklósi Önkormányzat képviselőtestülete előtt jönnek el!

 

Egy valamit azonban érdemes tudni: Szigetszentmiklósnak valójában sosem volt mínuszos a költségvetése! Amikor ilyet mutattak ki, akkor nem tettek mást, mint számvitelileg trükköztek és játszottak a számokkal! A játék lényege az volt, hogy senki se kérjen pénzeket, mert nincs pénz, mert nem lehet! De vajon tényleg nem lehet?

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8513656128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása