Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és a Vándorló földek Közük van a 3,5 milliárd TAO pénzből fel nem épült Stadionhoz és a 4,770 ki nem takarított Bucka-tóhoz! De miért kellettek? S az elszámolások hol és hogyan történtek meg!

2018. február 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

 

Sokan írnak napjaink világában különböző cikkeket Szigetszentmiklósról, a 3,5 milliárdos TAO pénzből + 361 millió forintos támogatásból fel nem épülő Stadionról. A határidőre történő 50 %-on sem álló készültségről, a kifizetetlen alvállalkozókról, az először NBII-ből, NBII-ba, majd Megye I-be csúszó, majd megszűnt csapatról és arról vajon mi történt itt és merre lehet a pénz?

 

Ahogy napjaink világában szintén sokan írtak arról, persze velünk együtt, hogy a 4,770 milliárd Forintból ki nem takarított Bucka-tó, ahol csak talajforgatás történt, de szennyezés elvitel nem mégis milyen veszélyes, s ennek mi is a következménye! Sokan írnak arról, hogy felkerült a Greenpeace Magyarország 30 legszennyezettebb területének térképére, s minden bizonnyal sem a galvániszap, sem a kohó salak, sem az egyéb ipari és kommunális szennyezések, melyek ott maradtak, valamint szennyező értékek, melyek a talajvízből kimutatottak, s melyeket nem vittek el nem tesz jót az egészségnek! Ahogy az a fehéren habzó és maró hatást keltő valami sem, ami kifolyik azokból a vízcsapokból, melyek szivattyún keresztül talajvízre vannak kötve, s melyekről már az Önkormányzat is leírta, hogy fogyasztásuk nem tanácsos és nem engedélyezett!

 

Kevesen tudják azonban, hogy ez a két beruházás sok mindenben összekapcsolódik, s nem csak abban, hogy Szigetszentmiklós területén történtek, mind eddig nem készültek el és sok olyan vállalkozás ismeretes ami mindkettőben részt vett, hanem abban is hogy mindkettőnek valamilyen formában köze van a vándorló földekhez!

 

2014-ben ugyanis a ki nem takarított Bucka-tó területén a szennyezést, amelyet csak megforgattak és visszahelyeztek egy dombbal fedtek! A domb tetejére, pedig virágföld minőséget hoztak, mely az ormótlan domb maga! Ez a föld azonban információink szerint arról a területről jött, amelyet akkor Furcsa Földnek neveztek volna, s amelyre a talán soha el nem készülő Stadion épült. Ugyanakkor a Stadion földjének a Furcsa Földnek is van előtörténete! Azt a földet a 2000-es évek elején vették meg mintegy 100 millió forint értékben és csináltak rá 40 millióért egy Sportcsarnok elkészülési tervet! A Sportcsarnokról tudjuk nem ide épült fel, hanem a Szebeni utcába, a terv pedig 40 millió forintért elévült! Ezt követően a 100 milliós egyébként ekkor Önkormányzati tulajdont átadták a helyi vadásztársaságnak vadászatra! Mígnem a Stadiont kitalálták és biztosították a helyi futball klubnak a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének! Utána már tudjuk mi lett!

 

Ugyanakkor az elvitt föld hiányzott innen, ezért a mellékelt kép szerinti első földvándorlást a második követte, hiszen információink szerint a Szebeni utcai Sportcsarnok mellől vittek a Stadion területére földet! De ekkor a föld hiányzott a Stadion mellől, melyre hoztak földet a Buckai Homokbányából. Ezt mutatja a harmadik nyíl és kör bezárul!

 

Amikor a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot megkérdeztük miből vándoroltak ezek a földek és miért kellettek, mennyibe kerültek azt válaszolta nem kiadható az információ, hiszen magáncégek könyveléseiben szerepelnek! De…

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

 

A Bucka-tó beruházás Uniós pénzből készült és nyilván a rá került föld is finanszírozásra ebből került kifizetésre! Uniós pénz uniós pályázat útján, ami közpénz, tehát nyilvános adat kell, hogy legyen! Vagy minimálisan ledokumentálás kell arra, hogy az a föld honnan került oda, hogyan és miképpen!

 

A Furcsa Föld, melyre az a Stadion épül, mely úgy tűnik sosem készül el és az emberek a pénzüket kergetik, Önkormányzati tulajdon! Ha történik vele valami az Önkormányzati tulajdonnal történik! Ha ez a történés pénzbe kerül, akkor egyértelműen közpénzről és köztulajdonról van szó!

 

Még mindig az az álláspont, hogy ez magán cég könyvelésében van és nem kiadható? Mert, ha igen, akkor az hazugság! Kérjük, hogy adják ki a vándorló földek számláit, adatait és miértjét! Ha nem értenek egyet velünk, hogy a dolgok így történtek, ahogy mi azt láttuk és leírtuk írják le pontosan hogyan történt! Kiemelten írják le, hogy a Bucka-tó ormótlan dombját akkor pontosan milyen föld fedi, honnan került oda és hogyan van lebizonylatolva! Kiemelten írják le akkor hova tűnt a Furcsa Földről a föld éppen ezzel egyidőbe! Kiváncsiak lennénk honnan jött a föld ide és miért volt föld mozgás a Szebeni utcában éppen ezzel egyidőbe! Majd hogy kerültek vissza a földek a Szebeni utcába és miért voltak éppen azzal egyidőben mozgások a Buckai Homokbányákba?

 

 

Erre adott válaszukat előre is megköszönjük!

 

Egyébként engedjék meg azt a piciny megjegyzést még levelünk végére, hogy a jövő geológusainak és régészeinek Önök jó nagy fejtörést okoztak! Szegényeknek fogalmuk sem lesz arról miféle katasztrófa idézhetett elő ekkora földmozgásokat!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Február 10

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5113651694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása