Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: 2018-as tervvel állt elő az ARIES Kft! De mi lesz a hulladékgazdálkodással, a dolgozókkal, a céggel?

2018. február 03. - Buckai Szövetség Egyesület

2018-as tervvel állt elő az ARIES Kft sok más Önkormányzati céghez hasonlóan Szigetszentmiklóson. Eme tervből megtudható, hogy például a féléves, a háromnegyedéves beszámolót és üzleti tervet mikor készítik el, de hogy mit terveznek a szolgáltatási színvonal terén az nem!

 Szigetszentmiklós területén nagyon nagy problémát jelentenek a hulladékgazdálkodás területén, hogy olykor ¾-ig lévő kuka nem probléma, de ha kicsit tömöttebb, vagy pupósabb, akkor nem viszik el! Eközben természetesen hatalmasak az illegális hulladék hegyek és valljuk be a szelektív hulladékgyűjtő szigetek se váltották be a hozzájuk fűződő reményeket! Mitöbb! Felszámolásukig isszonyatos volt nézni, hogy ott mi történik vagy hogy hogyan néznek ki!

Sokak álláspontjával együtt a Buckai Szövetség Egyesület egyébként azt gondolja, hogy újra kellene gondolni a hulladékok elszállításának stratégiáját, ahogy jobban, oktatóbban kellene kommunikálni annak kezelését is.

Nem ártana ennek terén a valódi hulladékszállítást elvégző személyek megfizetése sem, hiszen azok az emberek alig élnek meg abból, amit keresnek! Nem ártana felszámolni az aránytalanságokat sem! Szerintünk helytelen, hogy a cég vezetője egy átlagos és kis dolgozó 16 havi keresetét vigye haza minden egyes hónapban! Azt gondoljuk, hogy a vezető és a legkisebb alkalmazott közötti fizetés szorzó a 8-szorosnál ne lehessen magasabb!

A tervben nem lehet látni, hogy például mikor kerül sor az ARIES Kft dolgozóinak 2018. évi béremelésére és azt sem látni, hogy ez pontosan milyen mérték lesz! Jól látható, hogy míg bizonyos bérek és bizonyos esetekben 3 %-al növekedtek, addig a liszt árának emelkedése miatt hamarosan a kenyér, mint alapvető élelmiszer ára 10 %-al magasabb lesz! Vajon ezt figyelembe veszik-e? Vajon a dolgozóknak 2018-ban az árérték arányuk jobb lesz-e? Vajon egységnyi keresetből több vagy ugyannyi kenyeret tudnak-e megvenni? Mert ha véletlenül kevesebbet, akkor bajban lesz a három település, hiszen az alkalmazottak elégedetlenek lesznek, kilépnek és Szigetszentmiklós, Szigethalom valamint Halásztelek esetében nem lesz, aki elvigye a szemetet.

Nagy kérdés továbbá a szervezetség, ami szintén jelentős lehet a hulladékgazdálkodás terén és persze ösztönző is, ha helyesen kezelik! Minden évben ugyanis van TE-SZEDD akció, amely volt és létezett 2017-ben is. Csakhogy 2017-ben az ARIES Kft jelzések ellenére se vitte el hetekig az akció során összegyűjtött szemetet! Nem láttuk az ARIES Kft tulajdonosi bizottságnak tett jelentésében, tervében, beszámolójában, hogy ezen és ezentúl szándékoznának változtatni! Pedig, ha belegondolunk, akkor mi ennek az üzenete? Nekik, akik ezért felelősek nem fontos! Hát akkor azoknak, akik vacillálnak a szemetelés, nem szemetelés kérdésén szintén nem lesz fontos, s megint elterjed az illegális szeméthegy, no és persze a mocsok!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8613631036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása