Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Költségvetés: Hatalmas ipari park és bevételek mégis a szokásos trükkök! Indításnak a költségvetés - 270 millió forint! - Sporólási javaslattal élünk!

2018. január 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Ismét trükközik a „drága” Szigetszentmiklósi Önkormányzat tudható meg a szigetszentmiklos.hu honlapról. A döntés előkészítő rendszerben (EDTR) 2018 január 29-ei előterjesztés első napirendi pontjaként a testület megint egy mínuszos költségvetési tervvel trükközik! A trükk lényege, hogy senkinek ne legyen fejlesztési javaslata és előterjesztése, mert elmondások szerint a városnak nincsen pénze! Közben a város Hatalmas ipari parkkal rendelkezik és rengeteg adóbevétellel, plusz olyan dolgokkal, melyek alapjaiban mondanak ellent a nincsen pénz elvének!

 

A Buckai Szövetség Egyesület azonban segít a Tisztelt testületnek, hogy mi az, ami a város állapotát is figyelembe véve felesleges költségvetési tétel:

 

·       Polgármesteri keret 15 millió forint (úgysem fordítja a lakosság megsegítésére úgyhogy minek – 1.1 melléklet 74. oldal)

 

·       Testvérvárosi keret 8 millió (úgyis dorbézolás az egész, s a lakosságra nézve valós haszonnal nem rendelkezik – 1.1 melléklet 74. oldal)

 

·       Nemzetközi kapcsolatok keret 1,5 millió forint (indok mint az előzőnél és ugyanazon az oldalon)

 

·       Gasztronómiai hét 8 millió forint (a kedves vendégek luxus üdültetésének + a belépő díjjal megspékelt veréb morzsáknak semmi értelme nincs ebben a formában)

 

·       Kisváros Újság terjesztése 20,671 millió forint (úgysem írnak benne igazat! Tűzinek meg túl drága! – 1.1 melléklet 81. oldal)

 

·       DunaMédia TV támogatása 43,343 millió forint (azért a sok hazugságért és minőségért örüljenek, hogy nem kell fizetniük, hogy szolgáltatásuktól városi szinten szenvedünk – 1.1 melléklet 81. oldal)

 

·       Lakihegy Rádió támogatása 43,567 millió forint (ha híreiket leszámítjuk zeneileg jó rádió, de ha olyan jók lennének, mint amit magukról regélnek nyilván megélnek piaci alapon is – 1.1 melléklet 81. oldal)

 

 

·       A Városi könyvtár 2017-ben több rendezvénnyel lebőgött. Költségvetésük 47,5 millió forint helyett legyen 23,75 millió forint – (1.1 melléklet 81. oldal)

 

·       Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének támogatása 6,5 millió forinttal (Minek? Éppen most hoztak szégyent a városra az el nem készült Stadionnal! – 1.1 melléklet – 82. oldal)

 

·       Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének hitel felvételi támogatása 12 millióval – (1.1 melléklet – 71. oldal /indoklás mint az előző/)

 

·       ÉCSVCS támogatása, aki a városi csapadékvíz elvezetéséért felelne 57,5 millió forinttal – (Szigetszentmiklóson nincs is csapadékvíz elvezetés - 1.1. melléklet – 70. oldal)

 

·       Szigetszentmiklósi Városfejlesztő Kft 47,6 millió forinttal – (Megszűnésébe a város biztos nem halna bele, mivel a lakosságra nézve nincsen semmi haszna – 1.1 melléklet 70. oldal)

 

Számításaink szerint ezzel így 287 millió 431 ezer forintot spóroltunk meg! Ez 17 millió 431 ezer forinttal több, mint ami kell! Így a maradék mehet Buckai útfejlesztésre!

 

 

Spórolási javaslatunkat be is adjuk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr413609265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása