Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ezentúl az állampolgárok a Magyar Postától nem érdemelnek őszinte szót?

2018. január 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Posta!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Osztály!

és

Kedves További címzettek!

 

Azt kell, hogy mondjuk, hogy egyre arcátlanabb válaszokat kapunk a Magyar Postától megkereséseinkkel és kérdéseinkkel kapcsolatban, melyek tartalma nem csak méltatlan egy ekkora múlttal rendelkező intézményhez, de egyenesen arcátlan és valótlan.

 

2016-ban azzal fordultunk a Magyar Posta felé, hogy Martonvásáron egy vállalkozás nem kapta meg NAV-os levelét és mire értesült róla, hogy ilyen levele volt valaha, addigra a vállalkozás hatalmas bajba volt egy nem kézbesítő, értesítőt soha be nem dobó, de meg nem tett tevékenységét szépen ledokumentáló postás miatt! A posta közölte a dokumentációval minden rendben van, de ha minden rendben lett volna, akkor a cég ugye nem szűnik meg! A Posta bebizonyította, hogy slampos munkájával bárkit tönkre tehet és semmiért nem vállal semmilyen felelősséget csak mossa kezeit!

 

Ugyanezt a módszert alkalmazta, amikor egy XIV. kerületi egyéni vállalkozó elvesztette NAV-os kedvezmény kérelmét csupán azért, mert a posta nem kézbesítette a címzett részére a NAV hiánypótlásra felszólító, s a kérelem elbírálása tekintetében fontos levelét! Olyannyira elvesztette, hogy a Posta miatt még a kedvezményes adózásból is kiesett!

 

Beszélhetnénk ugyanakkor a XIX. kerületi, a VIII. kerületi postás alkalmazásról, melyben szintén nem kézbesítettek a postások fontos az egyéni vállalkozások adategyeztetésével kapcsolatos leveleket. Ezen levelek annyira fontosak lettek volna, hogy ha nem jut a sokadik megkeresés után a megkeresés az adózók tudomására a nem kézbesítő és értesítőt soha be nem dobó postás miatt, akkor a vállalkozását akár meg is szüntethetik alóla. A posta itt is mindent rendben talált és a valóság a legkevésbé sem érdekelte!

 

Rendszeresen írunk róla, de mindeddig a Magyar Posta válaszra se méltatta azon valós tartalmú és igazolható észrevételünket, amely Szigetszentmiklóson a Dunaharaszti utcában történt meg! Ez pedig az, hogy egy hivatalos postai meghatalmazással rendelkező nagymama, akit fia hatalmazott meg a kézbesítő postás szerint banya, ezért nem ad oda neki semmit sem! Mi az, hogy banya? A Postás mégis mit képzel? Milyen fényt vett a teljes Magyar Postára és a Szigetszentmiklósi Postára egy ilyen ember alkalmazása, állományban tartása?

 

Mindig korábban azzal próbáltak kibújni a felelősség alól, hogy amikor vissza – visszatérve sorra levezettjük a megdöbbentő eseteket, akkor nincs konkrétum, melynek utána mehetnek! Tisztelt Magyar Posta! Az RL50020097586614-es ügy konkrétan olyan, de mégis hazudnak!

 

Csak MPR-00182-2018 és MPR-002634-2018-as számon egyesítve iktatott levelük során az alábbi valótlanságokat voltak arcátlanok papírra vetni:

 

·       Az irat hivatalos kézbesítését 2017. november 29-én és 2017. december 6-án kísérelték meg! Ez azonban nem igaz! A levél először 2017. december 4-én volt a kézbesítőnél, mint megtudtuk, de ekkor nem dobott be értesítőt és semmit, majd másodszor 2017. december 6-án jött el és akkor már volt értesítő is. Ez alapján a két kihozatal között 2, azaz kettő nap volt és nem több!

 

·       Azt is írták, hogy mindkét alkalommal kitöltötte az értesítőt és a levélszekrénybe helyezte! Az lehet, hogy így dokumentálta le, de nem így történt és nem így tette meg! Úgyhogy vagy Önök hazudnak vagy a kézbesítő!

 

·       Tájékoztattak arról is, hogy (nem kézbesítő és slendrián) kollegájuk csak munkanapokon kézbesít. Ez a mondat ebben a formában valótlan! 2017 December 26-a nem hétköznap, hanem karácsony és ünnep! Többen tudjuk bizonyítani, hogy a slendrián postás ekkor kóricált a körzetében levelekkel! De milyen levelekkel? Aznap nem volt nyitva a posta! Milyen dátum szerepelt az értesítőkön, amelyeket azon a napon dobott be?

 

·       Önök azzal mosakodtak egy korábbi vérlázító levelükben, hogy azért nem kézbesítettek, mert a címzett és édesapja között családi viszály van! Hogy jön ez a kézbesítéshez? Ki találta ki és hogy képzelte? Hogy merte egyáltalán ebbe a címzett családját, édesapját belevenni és mit képzel magáról a Magyar Postán bárki is, aki egy tiszteletre méltó édesapát azzal gyanúsít, hogy saját fia leveleit nem adja oda? Hova süllyedt a Magyar Posta? S szerepel olyan a Magyar Posta Etikai kódexébe, hogy ilyet megtehet?

 

·       Szerepel olyan a Magyar Posta Etikai Kódexébe, hogy fenntartja, MPR-190031-2017-es iktató számú valótlan tartalmú családi viszályról szóló agyszüleményét, de közben a helyszínre kiküldött ellenőr, aki a 0,5 m * 0,5 méteres postaládát lefényképezte, akinek a címzett édesapja lenyilatkozta, hogy mind a postással jóban van, mind a saját fiának a leveleit természetesen mindig odaadja az értesítőkkel együtt ígérete ellenére nem küldi meg a megígért és állítólag a postaládába bedobandó jegyzőkönyv másolatot? Hogy-hogy nem? Miért nem? Mi akadályozza meg ebben? Vagy azért nem, mert cáfolná a családi viszály című Andersen meséjét, kitalációját, baromságát?

  

Tisztelt Magyar Posta!


Összefoglalva, tehát Önöknél számtalan tisztességes ember mellett olyan emberek is dolgoznak, akik munkájukat tisztességgel, becsülettel ellátni képtelenek! Olyan emberekkel, akik tudva vagy tudatlanul slendrián munkájukkal embereket, sorsokat és vállalkozásokat tesznek vagy tehetnek tönkre! Amikor meg lett hirdetve, hogy mi lesz a Magyar Posta arculata, akkor ez is benne volt a tervbe? Az is, hogy mindenkit és mindenféleképpen kimosnak a legképtelenebb ötletekkel és semmiért sem vállalnak felelősséget?

 

Mit lehet tenni Önök ellen, a lakosság és az emberek védelmében? Csak a kamera működik, amely 0-24 órában postaládát figyel, hogy bizonyítható legyen a postás hazudik? A kamerát ki fizeti ki? Az áramellátását ki fizeti ki? Hogy sikerült Önöknek ilyen mélyre süllyedni?

 

Megtisztelő, érdemi és mellébeszélésektől mentes válaszukat mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Január 12

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7813570603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petirate11 2018.01.13. 21:12:01

Több állítás nem kerek

Szigetszentmiklóson az unokatesóméknál bármilyen ajánlott levélnél általában a feladástól számítva lekésőbb 2(azaz KETTŐ) nap múlva kísérelik meg az első kézbesítést és utána rá 5(ÖT) munkanappal(tehát a hétvégeket is beleszámítva +7 nap)! Látni a pecséten illetve alul a levélen, hogy mikor adták fel. Ehhez képest Csepelen általában 5 nap szokott lenni pár barátomnál, ami természetes, mert lakótelep, több lakás és nyílván több az ajánlott levél is, ezért csúszik. Ott volt másfél hetes csúszás is nem is olyan régen.

A postásokat nem érdekli, hogy milyen viszonyban van egy család: legfeljebb értesítőt dob be, ha senki sem nyit ajtót, a nem saját kezű levelet pedig legálisan átveheti az apa, azzal a postás nem tud mit kezdeni, mert közeli hozzátartozó. Ha az a baj, hogy átveszi, akkor miért nem megy be a postára és nyilatkozik, hogy ne adja át? Állítólag ilyen lehetőség is van. Uncsitesónál is van egy cég, ahol ugyan soha nem szoktak ott lenni, de a postásuk mindig megírja az értesítőt, hogy legyen lehetőségük átvenni. Mikor ott voltam, én magam is láttam, hogy megnyomja a csengőt és miután senki sem jött ki az adott helyről, megírja az értesítőt és bedobja illetve ha otthon van, akkor átadja a levelet.

Ott is vannak idős emberek és látták nem egyszer a házsoron, hogy a meghatalmazással rendelkező néninek gond nélkül átadja a postás a levelet, nincs belőle gond. A postások nem igen foglalkoznak azzal, hogy mennyire megbízható az illető, kiadja nekik, mert a meghatalmazó dolga és nem a postásé ez sem!

December 26-án a postások soha sem dolgoznak, legalábbis az uncsitesóék gyakran járnak kinn és egész nap nem láttak sem levelet, sem értesítőt és postást sem, csak munkanap. Megkérdezték ott a miklósi postást, hogy Szigetszentmiklóson dolgozik-e hétvégeken illetve ünnepnapokon és ő maga állította, hogy nem és nem is tudna ajánlott leveleket kivinni, mert a postán sincs senki, hogy hozzá a lapot kiállítsa, amit a a kézbesítésnél alá kell az ügyfélnek írni illetve levél sincs nála, hogy arról az értesítőt megírhassa, mivel azt leszámoláskor leadja. Levél nélkül hogy van értesítő? Aznap nincs nyitva a posta sem Csepelen sem Szigetszentmiklóson, a postások is otthon vannak és ünnepelnek.

Nem értem, hogy mi a célja ezeknek a cikkeknek, de normál levél is és ajánlott is, csomag is rendben megérkezik Szigetszentmiklóson. A kapun jól kinn van a házszám? Van csengő? Az édesapja kiabálás után(mert legvégső soron azt is szokott a postás) kinyitja az ajtót és átveszi a levelet? Az értesítőből kettő jön: az első az első kézbesítéskor(Római 1-es van aláhúzva, legalábbis Törökbálinton, de van, ahol bekarikázzák), a 2-es pedig a második kézbesítéskor. Utána már nem hozzák ki. 2 nap után biztos, hogy nem hoznak ki levelet, mert a dátum a levélen rajta van és gondolom az az ügyféltérben van(mivel ott adják ki) és a postás 5 napon belül nem kapja vissza.

Nem ártana javítani ezt az írást, mert ez így eléggé életszerűtlen.

Buckai Szövetség Egyesület 2018.01.14. 13:49:28

Tisztelt petirate11!

Amit Ön leírt az teljes mértékben rendben van, hiszen ahogy kifejtette annak úgy kellett volna lennie! Ha nem éljük meg, ha nem velünk történt volna meg az Ön által kiemelt részek mindegyike ugyanúgy ahogy Ön mi is hitetlenkedve olvasnánk és azt mondanánk ez nem lehetséges! Mivel azonban velünk történt meg azt kell, hogy mondjuk, hogy ez sajnos így történt még akkor is, ha hihetetlennek tűnik!

Maradunk Tisztelettel!

Hercegh Pál 2018.02.25. 19:14:44

@petirate11: Az a srác, aki arra volt, nem sokáig lesz a postánál állítólag, mert valószínűleg nemsokára be fog feküdni a kórházba. Szombatról vasárnap virradóra állítólag megint kiment rá az ügyelet. Amikorra kiértek és kiment a fiú, nem győzött okádni az első kertbe. Azt mondják, hogy nem az első alkalom lehetett, hogy orvosnál volt, mert fejből lőtte a TAJ-t. Gondolom(nem biztos, csak feltételezem) ezért is szedték le onnan és(megint csak gyanítom), hogy tartaléknak rakták be. Kár érte, pedig nem volt vele sok gond és viszonylag gyors is volt.

Nem igen vannak a postánál újak sehol sem(vagy ha nagy ritkán vannak is, akkor az előbbihez hasonló), úgyhogy nagyon sokáig lesz az a postás arrafelé, aki eddig volt, nem ártana kibékülni vele.

Hercegh Pál 2018.02.25. 19:15:31

Az utóbbi az egyesület elnökének ment.

Buckai Szövetség Egyesület 2018.02.26. 18:13:41

Nos! Elég szomorú hír, ha azért kell egy rosszat elfogadni, mert nincs más!...
süti beállítások módosítása