Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Legyen kedvezményezett 2018-tól a diákok utazása a sporthoz vagy a rokonokhoz és teljes mértékben

2017. december 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Döntéshozatali szervek!

Tisztelt Volánbusz Zrt!

Tisztelt MÁV Zrt!

Tisztelt BKK!

és

Tisztelt Egyéb címzettek!

 

Magyarországon a diákok utaztatása és kedvezmény nyújtása terén meglepő és egyenlőtlen terület, ahogy ez 2017-ben és korábban ismeretes lett! A diákok csak akkor és csak úgy vehetik igénybe a kedvezményeket, ha és amennyiben a diákok az iskola és az otthon között utaznak! Ebben az esetben, pedig 90 %-ban! Miközben a döntéshozatali szervek a családok támogatásáról és a sport támogatásáról beszélnek a kedvezmény már csak 50 %-os, ha a diák más családtagjához utazik vagy sportolni megy! Eszerint a sport és a család mégsem támogatott, hiszen 40 %-al rosszabb a kedvezménye, tehát kifejezetten büntet! Mitöbb a diák a sportolási lehetősége és az otthona és / vagy iskolája között nem vehet diák bérletet csak jegyet, amely szintén nem támogató, hanem kifejezetten kedvezőtlen!

 

Tekintettel továbbá arra, hogy bármikor és bármi történhet a szülőkkel (elutazhatnak, megbetegedhetnek) és ilyenkor a diáknak más rokona és az iskola között kell közlekednie jól látható, hogy ez a rendszer egyáltalán nem átgondolt és nincsen rendben! Egy kényszerhelyzettel a diák és családja is kedvezményeket bukhat el!

 

Éppen ezért arra kérjük a közlekedési társaságokat, hogy a döntéshozókkal együtt üljenek le és segítsenek valami egységesebb, a gyermekek, a családok számára kedvezőbb rendszer kialakításában! A BKV-t ismerjük! Mikor hozzájárultak ahhoz, hogy a József Attila telepi HÉV megállót újjá festhessük bebizonyították, hogy a közjó nekik is érdekük! A Volánbuszt is ismerjük, ahol olyan nagyszerű vezetővel például, mint Kameniczky Ákos a Boglya járat elhozatalával szintén segített nekünk! Nekik is a közjó szolgálata az érdekük! A többi társasághoz még egyenlőre nem volt szerencsénk, de azzal a vizióval élünk, hogy nekik is hasonló a céljuk és érdekük! E nemes szándékot felhasználva, a döntéshozókkal konzultálva, talán elérhetjük, hogy e téren is jobb legyen az állampolgároknak, azaz nekünk!

 

Ennek elhozatalában kérjük a segítségüket és kívánunk Sikerekben Gazdag és Boldog Új Évet!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 29

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1813533291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása