Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ha a Magyar Posta alaptalan családi viszályt vizionál, akkor nem kell kézbesítenie?

2017. december 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Posta!

Tisztelt Döntéshozatali szervek!

és

Tisztelt Egyéb címzettek!

 

Látszólag egy magánlevélre adott válasznak tűnhet jelen levelünk bármely kívülállónak és felmerülhet a kérdés miért is vonjuk a széleskörű nyilvánosságot ebbe bele! Csakhogy a látszat csal! Jelen levelünk rámutat egy borzalmas tendenciára, amely a Magyar Posta valódi arca, s amellyel az állami monopóliummal rendelkező vállalat önmagát, a tisztességesen dolgozó munkatársait, a postai szolgáltatás intézményét és becsületét tiporta és tiporja sárba!

 

A történet, amely az országban nem egyedi jelen fejezetében 2017. December 4-én kezdődik! A Magyar Posta az RL50020097586614-es azonosító számú levelet ezen a napon kézbesítette volna először, de valójában ezen a napon sem tette meg, hiszen egy nem kézbesítő postás kezébe került a levél, aki évek óta nem kézbesít a levél címzettjének ezzel is szánt szándékkal hátrányt és kárt okozva talán, bár ki tudja személyes érzetre alapozva. A címzett 2017.  December 5-én az egyik szomszédtól tudja meg, hogy keresnie kell ilyen levelet, mert az előző nap, amikor neki kézbesítettek látta meg, hogy levele van a címzettnek! A címzett 2017. December 6-án, tehát az elvileg történő kézbesítéshez képest 2 napra bement az illetékes postára! 1 órát várt mire sorra került, majd további 1 órán keresztül keresték a levelét, de a hol létét a postások nem tudták megmondani! A levél, amely egy NAV-os levél csak botrányok hatására került elő a következő napon! Illetve a hol léte ekkor volt megtudható. Ezen a napon lett az is megtudható, hogy bár az első kézbesítéshez képest 5 nappal vagy egy héttel kell megkísérelni a második kézbesítést, mégis 2 napra rá történt meg ismételten! És mivel botrány volt, ezért kivételesen megtisztelte értesítővel a postaládát a nem kézbesítő postás. A levelet panasztétel mellett 2017 December 8-án vette át a címzett! S itt álljunk meg!

 

Kiemelnénk, hogy a levél NAV-os levél! Ha 10 nap után sem tudja meg a címzett, hogy mi szerepel benne, akkor vissza megy a NAV-nak és elindul a kézbesítési vélelmezés intézménye! Ez olyan szankciókat jelent, mintha a levelet átvette volna, miközben egy nem kézbesítő postás miatt, aki értesítőre se méltatta a címzettet (hiszen ha nincs botrány bizton állítjuk az eddigi tapasztalatok alapján, hogy a második értesítőt se dobja be) mintha átvette volna a levelet! Ha szankcióval terhelt intézkedésre felhívás van a levélben, akkor a szankció bizony elkezdődik és élhet! Ha kedvezmény igénybevételéhez szükséges hiánypótlásra hívják fel a figyelmet, akkor a kedvezmény elveszett! S ha egy cég megszűntetéséről van szó, akkor a cégnek annyi!

Mindezt a dolgot az abszolút monopóliumban levő Magyar Posta azzal indokolta MPR-190031-2017-es számon iktatott levelében, hogy tudomásuk szerint a címzett és édesapja között családi viszály áll fenn! Majd azzal tetézte, hogy szintén tudomásuk szerint  a címzett édesapja határozottan elzárkózik attól, hogy átvegye a leveleket!

 

De ez mit jelent? Ha családi viszályt kiállt a posta, akkor nem kell kézbesíteni? Ha családi viszályt kiállt a posta, akkor nem kell értesítőt bedobni? Egyáltalán honnan vette ezt? S miért meghatározó ez a kitalált butaság annak tekintetében, hogy nem kézbesítenek? Ha és amennyiben a címzett édesapja nem veszi át a tértivevényes és aláírandó leveleket az nagyon helyes! Majd a címzett elmegy érte és felveszi, ha értesítő érkezik a postaládába. De mivel nem érkezik, ezért a posta ezen hivatkozása teljesen érthetetlen és értelmetlen. Az, pedig már csak jéghegy csúcsa és a szemtelenség teteje, hogy fizetős szolgáltatásokra (például postafiók igénybevételére) hívják fel a figyelmet, hogy a címzett a nem kézbesítő postás miatti károkat ne szenvedje el! Miért fizetne a címzett azért, hogy egy alapszolgáltatást, amely minden más címzettnek ingyenes megkapjon? Hol élünk?

 

A Magyar Posta mégis hova süllyedt? Bármilyen áron megvéd, bármekkora hülyeséget? Az sem szúr neki szemet, hogy erre a postásra tudomásunk és ismereteink szerint rengeteg a panasz vagy, hogy egy másik, de szintén ennek a postának dolgozó nem kézbesítő azért tagadja meg a kézbesítést, mert a címzett édesanyját, aki a hivatalos formában meghatalmazott banyának tekinti? Hogyan lehet ilyen fatális butaságokat kimagyarázni? Vagy majd ott is családi viszályt sejt a posta? Mi lesz a hülyeségre az indoka?

 

Tényleg oda kell jutni, hogy a postaládát be kell kamerázni? Tényleg az az út, hogy minden levelet más településre kell átküldetni és a még tisztességesen dolgozó kézbesítőket nagyítóval kell keresni? Tényleg az az út, hogy minden hasonló esetnél, mivel a Magyar Posta nem vállal felelősséget semmiért be kell perelni és a bíróság előtt a felelősségre vonást kell kérni? Más országban is ez így van? Helyes, hogy így van? Így kell ennek lennie?

 

Tisztelt Magyar Posta!

 

Minden év egy új kezdet! Önöknek az alapszolgáltatást sem sikerül elvégezniük és rendbe! Ha az emberek bejelentik, akkor hülyeségeket válaszolnak megoldás keresés helyett! Ezt a hozzáállást hagyják meg 2017-nek, s kezdjenek 2018-ban egy új és tisztességes fejezetet! Ha nem, akkor arra biztatunk minden állampolgárt, hogy perelje agyon Önöket, amíg a tisztességes kézbesítés alapvető szabályait nem tanulják meg! Egyben magyarázatot és értelmes magyarázatot kérünk az RL50020097586614-es levél esetére! Válasznak nem minősíthető zagyvaságukat, pedig dobják a kukába! Nem kell mosakodás, nem kell kimagyarázás, hanem az kell, hogy mit terveznek tenni azért, hogy ilyen soha többé ne forduljon elő!

 

2018-ban olyan postát szeretnénk már látni, amely tud és képes is kézbesíteni, tisztességesen kézbesíteni és tisztességesen a feltett kérdésekre válaszolni is! Olyan postát, amelyre büszke lehet bármely magyar állampolgár és nem olyat, mint eddig, hogy a posta bármit megtehet, bárkit tönkre tehet és semmiért sem vállal felelősséget!

 

Egyben kérjük Önöket arra is, hogy válaszolják meg az RL50020097586614-es levél nem kézbesítő postása mit keresett kézbesítés gyanánt 2017 december 26-án a területén és ezt nekünk többen miért jelentették? Milyen leveleket vitt ki ezen a napon, ha a posta nem volt nyitva, a postásoknak nem volt kézbesítési napja és ezek a levelek milyen napra voltak dátumozva? Vagy ennek is a címzett vélt családi viszálya az oka?

 

Tisztességesebb és becsületesebb,

minőségibb Magyar Postát 2018-ra! Mi

ezzel kívánunk Boldog Új Évet!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 29

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr313533109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bencze János 2017.12.30. 15:25:38

Üdv

Szerintem el lett írva a dátum. 26-a az kedd és karácsony másnapja volt:
hasznos.altalanos.info/munkaszuneti-napok-2017-ben-1057.html

Buckai Szövetség Egyesület 2017.12.31. 20:44:41

Nincs elírva! Tényleg Karácsony másnapján kézbesített a postás! A kérdés mely nap helyett?
süti beállítások módosítása