Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Nem jár közwc az embereknek? Jó az, ha minden pisivel és kakival van tele?

2017. december 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Ha az ember elmerül a történelemben a Római korról sok mindent tanulhat! Többek között azt, hogy több, mint 2000 évvel ezelőtt az emberek városokban nem szívesen éltek, hiszen az emberi ürülék az útközepén folyt a városokban, így ott kosz volt, bűz volt és fertő!

 

De mivel különbözünk ma ettől? Milyen fejlődést értünk el röpke 2000 év alatt Európában és Magyarországon vagy Szigetszentmiklóson?

 

Nem tudjuk, hogy a Tisztelt Hivatalok tudják-e, de Szigetszentmiklóson a Határ úti minden esőzésnél feltörő fekália áron túl az összes HÉV megálló és forgalmas buszmegálló illemhelység hiány miatt teljesen körbe van pisilve és kakilva! Nem tudjuk, hogy tudják-e a Tisztelt Hivatalok, hogy a gyönyörű karácsonyi fények egyes helyeken ilyen, az ókorba illő körülményeket világítanak meg! S nem tudjuk, hogy tudják-e, hogy pontosan egy évvel ezelőtt a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal közwc-t ígért meg a Ráckevei HÉV legforgalmasabb HÉV megállójához, a József Attila telepi HÉV megállóhoz. Azt, pedig végkép nem tudjuk, hogy tudják-e, hogy azóta semmit sem hallani ebben a kérdésben, s az előre tervezett helyszínen nem történt egy kapavágás sem!

 

Tudjuk, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata nem hivatalosan arra hivatkozik, hogy az ország más településén, a Ráckevei vagy egyéb HÉV más megállóiban sincsen illemhelység és azok körbe vannak wc-zve, bűzlenek össze-vissza! De engedjék meg, hogy Szigetszentmiklósi, Buckai civilekként és lokálpatriótákként elsődlegesen a Szigetszentmiklóson történő hiányosságok kössenek le bennünket!

 

Állítólag mi a XXI. században élünk, mégis a körbe wc-zet megállók okán ókori állapotokat idézünk! Állítólag Európában vagyunk, de ez az állapot nem idéz európai állapotot! Állítólag fontosak a gyermekeink, de közben a közlekedő anyák, ha nem akarják pisiben és kakiban tudni gyermeküket arra alkalmas hely híján olykor a HÉV elzárt 6-os ülésén kénytelenek tisztába tenni gyermekeiket! Állítólag a különböző közhivatalok és szervek az emberekért vannak, mégis aki wc-zni akar az a legközelebbi kocsmát, vendéglőt keresi meg és ezekre az egységekre van ráterhelve ezen probléma kezelése, persze ha vannak a közelbe!

 

Tisztelt Hivatalok!

 

Tényleg helyesek Magyarországon a XXI. században a Központi régióban ezek a körülmények? Tényleg jó az, hogy a történelmet tanuló gyermekeknek nem kell sok fantázia, hogy visszaképzeljék magukat több, mint 2000 évvel ezelőtti körülményekbe? Tényleg jó az, hogy mint az ókori Rómába a kaki és a pisi az utcán ott díszeleg? Nem lehetne valamit tenni ellene? Nem lehetne elérni, hogy valami látszata legyen a civilizációnak ebben a tekintetben és kérdésben is?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 12

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7313488163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása