Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Városi Arculati Kézikönyv - Szigetszentmiklós: Minden szép és minden csodás?

2017. november 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson 2017 Augusztusában került először törvényi kötelezettség hatására a Városi Arculati Kézikönyv a testület és a nagyérdemű elé. Bármely laikus azt gondolhatná reális képet mutatnak be, ahogy áll a város és amilyen helyzet. De nem!

 

Szigetszentmiklóson, ahol kiárad a Határ úti fekália, ahol játszóteret építenek a bűzbe, a szennyvízfordító mellé, ahol úgy adnak építési engedélyeket, hogy az adott telken ház elfér, de garázs, kocsi beálló és kert nem, s ahol elnyomhat egy szomszéd toronyépület az Arculati Kézikönyv szerint minden szép és minden csodás!

 

Nem számít sem az, hogy a város egy részének meghatározó térsége Bucka-tó néven fenn van Magyarország 30 legszennyezettebb területe között. Nem számít, hogy a város más részén valami olyat eresztettek egy másik tóba, aminek hatására fejjel lefelé úszik és kipusztult minden hal. Nem számít, hogy egyes emberek bár kifizették a vezetékes vizet még az is lehet, hogy soha nem kapják meg az Önkormányzat miatt! Az sem számít, hogy vannak olyan emberek, akik anyagi és egyéb helyzetük miatt köztéri kutakra szorulnak, de Önkormányzati utasítás hatására ritkítják a köztéri kutakat.

 

Nem számít, hogy a Kis Dunát alig lehet elérni, hogy a Magyarországon a Szigetszentmiklósi az az egyetlen TAO Stadion, ahol véletlenül az eredeti határidőre 50 %-os készültség sincsen, ahol zűrök vannak és alvállalkozók, akik  a hírek szerint bottal üthetik a pénzeiket! Nem számít, hogy egyes városrészekben nincs járda, a Bucka lett a zsák utcák fővárosa, vagy hogy Szigetszentmiklósnak szinte alig létezik párhuzamos és rendezett útja itt minden maga a gyönyör a Kézikönyv és az Önkormányzat szerint.

 

Az sem számít, hogy az Önkormányzat törvénytelen dolgok garmadáját követi el a lakosság ellen gondoljunk csak a Buckai Vízkárosultak, vagy a Csépi úti indokolatlan kisajátítás és költségbe verés esetére, mégis van egy könyv, amely szerint ez Magyarország csoda települése!

 

Csoda! Talán az lenne a csoda, ha leírnák a városról az igazat és az embereket nem csapnák be!

 

2017 November 29-én a Városi Arculati Kézikönyv előterjesztésre kerül, immáron harmadszor. Jól néz ki! Szép! De a valóságot meg sem közelíti! A Buckáról például azt írja régen üdülő övezet volt! Ilyet csak az mond, aki nem nézett utána, hogy a Bucka anno erdős, dimbes-dombos tanya világ volt!

 

Az élet szép! Aki ide született, az szereti ezt a helyett! Szereti és szeretné sokkal jobb és szebb helyé tenni! De a szeretet jele nem csak az, hogy szépen beszélünk róla, hanem megtisztelünk mindenkit aki ide téved a valóság bemutatásával és az őszinteséggel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4813397931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása