Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ÉCSVCS (Lakossági telefon alapján): Az 50 millió megkaparintása után kis esőzésnél ott szippantóztat, ahol szinte nincs is víz?

2017. november 19. - Buckai Szövetség Egyesület

A héten lezajlott Szigetszentmiklósi rendkívüli képviselő testületi ülés során bár más volt a központi téma, de 50 millió forintot kapott az ÉCSVCS Kft, amely papíron Szigetszentmiklós város csapadékvíz elvezetéséért felel, hogy tevékenységét tovább folytassa. Azontúl azonban, hogy Szigetszentmiklós városának nincs csapadékvíz elvezetése, s ezáltal megkérdőjeleződik a cég legitimitása és működése felvetődik az a kérdés is, hogy a kapott pénzeket, azaz tavaly 110 millió forintot (50 millió forint működés + 60 millió forint tárgyi eszköz eladás), valamint az idei 50 millió forintot pontosan mire is használja fel. A tegnapi és a mai nap során telefonokat kaptunk, mely talán válaszolhat erre a kérdésre.

A telefonok szerint tegnap egy pici esőzés idején az ÉCSVCS Kft által finanszírozott szippantós autó jelent meg csapadékvizet szippantani ott (Csépi uton a kutya kajásnál), ahol még a legnagyobb esőzések idején is alig van víz, s nem fordult elő ott (például a Határ úton), ahol azért tényleges vízmennyiség is elő szokott fordulni. Beszélgetések hatására az is kiderült, hogy állítólag és ezt mégegyszer megismételjük, hogy állítólag tavaly csak 30 millió forintot költött szippantós autóra. Ha ezt összevetjük, akkor az jön ki, hogy nagyon sok pénzt költött valami olyanra, aminek nem volt ténylegesen semmi effektíve értelme vagy látszata. A víz mennyiséghez és eláradáshoz képest ez a tevékenység és ebben a formában teljes mértékben észrevehetetlen, láthatatlan és leginkább haszontalan.

Ha kiderül, hogy ilyen dolgokra használta fel a pénzét korábban is, hiszen azt mondta, hogy azt csinálja, amit tavaly, akkor már nem a költségvetési csalás gyanúja merül fel a céggel kapcsolatban, hanem a hűtlen kezelés gyanúja, hiszen a közpénzt teljes mértékben az ügy szempontjából láthatatlan, a problémát, a víz alattiságot megoldani képtelen dolgokra használja, illetve elnézést, de herdálja el.

Nekünk, civileknek és a lakosságnak, pedig a cég olyan üzenete, hogy azt csinálja, amit tavaly tett azt jelenti, hogy ugyanúgy víz alatt lesz a város és ugyanolyan fertő ár lepi el egyes részeken, mint ahogy eddig! Ha az ÉCSVCS Kft-n múlik, akkor nem történik semmi! És ez a cég kéri számon egyeseken a jó hírnevét?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9613310505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása