Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mi is a baj valójában az SZTK pályával?

2017. november 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Sokan tették fel a kérdést az elmúlt hetekben és az ATV Híradóban szereplés után a tegnapi napon is, hogy mi is van az SZTK Utánpótlás Centrumának pályája körül és mi is a gond vele? Mi a legenda és mi az, aminek van legalább kis mértékben is valóság alapja?

Az SZTK Utánpótlás Centrum pályája az állami új TAO rendszer egyik ékes példája! Építsünk stadionokat, fejlesszük a sportot, de leginkább a futballt. Persze sokan teszik fel a kérdést, hogy miért pont erre? Miért nem kórházakra, oktatásra, utakra, egészségügyre? Szigetszentmiklóson, pedig azt a kérdést, hogy utak, járdák, kijárat építések, orvosi ügyelet és mentő fejlesztések, csapadékvíz elvezetés megoldások miért nem fontosabbak, mint hogy legyen a városban egy Stadion!? És ekkor még nem is szóltunk a Határ úti fertő és fekália árról! De tételezzük fel tényleg kicsi a jelenleg használatos pálya és mondjuk egy stadion a sport szempontjából tényleg kellene! De akkor milyen klubba és miért?

Azért kell Szigetszentmiklósra, ahol annyi és annyi a probléma egy stadion, mert itt lakik a ház elnöke? Azért, mert a helyi futball klubnak, aminek sikerült az NB II-ből a Megye 1-ig süllyednie olyan jó a teljesítménye? Azért kell, mert aztán egyetlen egy nevelt gyermek sem lesz a felnőtt helyi csapat részese? Legalábbis mi nem ismerünk a jelenlegi felnőtt csapatba egyetlen egy Szigetszentmiklósi neveltet sem!

Ugye így már picit furcsa mindez? S ha ehhez hozzátesszük, hogy 3,5 milliárd forintot + 361 millió forintot adnak közpénzből egy egyre hanyatló csapatnak, akkor mindez több, mint furcsa!

De nézzük tovább! Vitatkozhatunk azon, hogy egy stadion hasznos-e avagy sem! De az ország eddigi stadionjai a rájuk költött pénzből elkészültek ennek meg még a fele sincs készen, miközben a kifizetetlen alvállalkozók őrjöngenek! De  őrjöngenek az utánpótlásba résztvevő szülők is a hírek szerint, mert állítólag sokat fizetnek évente, hogy gyermekük a csapatnak (ifi csapatnak) részese lehessen! Csakhogy nem érzik úgy, hogy ezért kapnának is valamit, miközben sosincs pénz hangoztatja a klub! A Szigetszentmiklósi Torna Klub Utánpótlás Centruma körül, tehát a legnagyobb baj, hogy akár a TAO támogatást, akár a kiegészítő állami hozzájárulást, akár az utánpótlásban résztvevők vagyoni hozzjárulásáról beszélünk hatalmas összegek forognak meg, melyek valamilyen formában a hírek szerint eltűnnek és nincsenek meg!

S ebben a formában ez a stadion az ország szégyene lehet! Egy stadion, amelyre sokat költöttek, de amely sosem készült el! Legalábbis, ha a dolgok úgy alakulnak, ahogy most látszanak, akkor nem készül el! S egy stadion, amelynek tulajdonosai, gazdái körül bankhitelekről, végrehajtókról és miegymásokról lehet hallani! Egyszóval nem szép dolgokról!

Mitöbb egy stadion, ahol a börtönbe szállítás terjed egyenlőre úgy tűnik álhírként a tulajdonosi menedzsmentről szinte mindennap és város szerte.

De még valamiért érdekes ez a Stadion! Földje ugyanis híres a városi földvándorlásokról, amelyekről valamiért nem akarnak előállni se számlával se bizonylatokkal! Pedig? Pedig ha jól tudjuk innen a föld a Bucka-tó ki nem takarított ormótlan dombjára ment! Csakhogy akkor innen hiányzott a föld! Utána ide a Sportcsarnok mellől hoztak és a Sportcsarnok mellé meg a Buckából! S azon túl, hogy ez alapján majd vakarhatják a fejüket a jövő történészei és geológusai, hogy mi történhetett itt, amelynek hatására a város ekkora földmozgást ért el azért ne legyünk naivak: Ez biztosan nem volt olcsó ügylet! Ezért is kapta a hely a Furcsa föld nevet!

Van azonban mégegy érdekesség! "Véletlenül" a beruházás kezdetén 4 darut lehetett látni! Most azonban csak kettő van! Kettő elkóricált a városban! S minő érdekesség pont ugyanolyan került elő az egyik képviselő építkezésén! Annak a képviselőnek, akinek az SZTK-hoz is van köze! Ja és az eltűnt létszámnak megfelelően pont kettő! Ugye érdekes! Nem?


Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3313238567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bukszindeksz 2017.11.12. 20:23:02

Kedves Csaba!

Tényleg a jószándék vezérel, amikor felhívom figyelmét a magyar nyelv helyes használatára. Hogyan venne bárki is komolyan egy olyan írást (a benne szereplő adatokkal együtt), amelyet jól láthatóan egy nem megfelelően iskolázott ember írt.
Olvassa át újra, különös tekintettel a "-ba, -be, -ban, -ben" használatára, javítsa ki, ahol kell, és mindjárt többe lesznek képesek végigolvasni (lehet, hogy én is nekikezdek újra).
Az általános iskolai nyelvtan tanárát pedig innen üdvözlöm....
süti beállítások módosítása