Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mit csinál az Önkormányzat Szigetszentmiklóson a lakossági ingatlantulajdonosok kárára? S később hogyan kártalanítja?

2017. október 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklós Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Asszony!

 

Szigetszentmiklós egy furcsa egyben nagyon különleges hely! Hatalmas a terület iránt érzett szeretet kell, ahhoz, hogy bárki, bármely személy az Önkormányzat által okozott hatalmas károkat elviselje, eltűrje és valamilyen szinten tolerálni tudja!

 

Mint ismeretes Önkormányzatunk és vezetése részére legnagyobb jelentősége az ingatlanoknak és az ingatlan biznisznek van! Úgy látható, hogy az a fontos, hogy érvényesüljön egyes Önkormányzati vezetők, képviselők vagy hozzájuk köthető körök ingatlan spekulációja nem ritkán a lakosok kárára!

 

Nagy kérdés, hogy miért is kell ezt eltűrnünk és hogyan is fognak bennünket kártalanítani ennek tekintetében?

 

Vegyünk pár példát!

 

Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészében az elmúlt húsz évben olyan szinten adtak ki építési engedélyeket és talán ebből az utolsó 10 év durván kiemelkedett, amilyen példátlan nemcsak Szigetszentmiklós, de szerintünk az ország történetében. Ha ehhez hozzávesszük, hogy infrastruktúrát egyáltalán nem fejlesztettek, plusz utakat, járdákat, kijáratokat nem építettek, akkor bárki számára érthető, hogy kiemelten kritikus a helyzet. S ekkor még nem beszéltünk a legfőbb problémáról, azaz arról, hogy mekkora területre adnak ki és milyen építési engedélyt! A Buckában nem egyszer olyan telekre adtak házépítésre zöld utat, amelyen csak a ház fér el, de kert, garázs vagy kocsi beálló nem! Ezzel nem csak túlzsúfoltságot értek el, de azt is, hogy az ingatlantulajdonosok az utcán, az így is szűk utcán kénytelenek parkolni. S, hogy ezek után végtelen legyen a szemtelenség az Önkormányzat lövészárok mélységű vizes árkokat épít, melynek hatására ingatlan tulajdonosokat vagy a vizes árokban vagy az útközepén történő parkolásra kényszerít! Ezt követően, pedig csodálkozik azon, ha vizes árkait rendre betemetik, mitöbb veszekszik is érte! Ergó az Önkormányzat kialakított egy teljes mértékben élhetetlen és  ép ésszel felfoghatatlan körülményt, majd ő, a bűnös az áldozatokra ráförmed! Miért? És hogyan kívánja megoldani ezt?

 

De menjünk tovább! Mondhatnánk, hogy most jönnek a furcsa ingatlan kezelések! A Bucka csatorna első fordulója azt írta elő, hogy biztosítani kell a beruházás megkezdése előtt a kisajátításokat, ingatlan rendezéseket, bevizezéseket, tehát a beruházás előfeltételeként szükséges alapvető körülményeket, mégis valamiért a második fordulóban került sor erre. A második fordulóban az egyik képviselő közeli hozzátartozójától négyszeres áron vették meg az ingatlan becslés alapján. A Gerétől, aki a telke védelmében lezárta az utat és ezáltal kellemetlen helyzetbe hozta Önöket szintén piaci áron vették meg! Piaci áron vették meg a Piller nénitől és 20.000 Ft/m2 áron vásárolnának a Veréb utcából, hogy 16 tantermes Buckai iskola legyen. Ezzel eddig nem is lenne probléma, de… Önök a Csépi úti ingatlanok esetében kisajátítást játszanának el! Arra kényszerítenék az ingatlantulajdonosokat, egyébként nemcsak a Csépi útnál, hogy ingyen vigyék beljebb a kerítésüket és Önök csak a vezetékes vízcsonk és a csatorna csonk beljebb vitelét finanszíroznák a gázt például nem! Ezzel ezek az ingatlan tulajdonosok a területükért nemcsak, hogy ingatlant veszítenének úgy, hogy pénzt nem kapnak érte, de csak a gázcsonk beljebb helyezésével költségbe is vernék őket! Ha ugyanerre az ingatlanra még hitel is van felvéve, akkor a helyzet még rosszabb! Az ingatlan méretének csökkenése miatt a hitelszerződés újra tárgyalásra szorul, természetesen súlyos költségek mellett, amit az ingatlantulajdonosnak kellene finanszíroznia! Ez a nem kis ellentmondás mégis hogyan lehetséges? Önkormányzati téren a képviselők, a testület, a polgármester mégis mit gondolnak? De menjünk még tovább! A Csépi úton kiszélesítés kell, hogy közlekedni lehessen és például járda is lehessen! Ugyanakkor az mondják Önök, hogy bejáratoknál, a Katasztrófavédelemnél nem kell! Annak ellenére nem kell, hogy ez a legbalesetveszélyesebb hely! Villanyoszlopok egymással szemben, kanyarodás és útszűkület, ahol járda sincsen! A Katasztrófavédelem arrébb vinné a kerítést, de igen a villanyoszlop arrébb helyezése pénzbe kerül, amely megoldható lenne egy egyszerű az ELMŰ-vel kötött barter ügylettel, miszerint biztosítanak számukra a barter keretében ingyenes reklámfelületet. Miért nem működik ez? Azt a hazugságot, hogy azért nem szélesítenek, mert forgalmat akarnak itt fogni Önök elhiszik? Mert a lakosság nem! Mi akadályozza meg Önöket, hogy végre valami jót is tegyenek? Mi az, hogy a Csépi út egyes szakaszain szélesítés kell és a lakosok költségbe verése, míg más szakaszain, ahol mindez a legkritikusabb ott semmit sem akarnak? Nem érzik ezt durva ellentmondásnak?

 

 

És akkor jöjjön az egyik legfurább helyzet és az abból fakadó számtalan kérdés! Szigetszentmiklós városa Sportcsarnokot nyert! Ebben különböző sportrendezvényeken és koncerteken kívül számtalan közpénzből zajló, herdálásba hanyatló uri-muri folyik. Az ingatlan, amelyet megkellett venni, mi úgy tudjuk korábban szántóföld minősítésben volt, amelyet lakóövezetté sikerült átminősíteni! Szintén úgy tudjuk, hogy az ingatlan tulajdonos egészen véletlenül Önkormányzat közeli, aki nagyon jól járt ezzel, hiszen többszörös lett az ingatlana értéke hozzátesszük ez nem az ő érdeme csak a pozícióval élt szerintünk nem is kicsit vissza! És akkor menjünk Lakihegyre! Ott úgy tudjuk, hogy Önkormányzati vezetőknek, vagy többséghez kötődő személynek nincsen telke! Építési tilalmat rendeltek el, hogy egyes területeket visszaminősítsenek lakóövezetből ipari területre! Az ingatlantulajdonosok mondani se kell hatalmas pénzeket vesztenek ezzel! Ki kártalanítja őket?

 

Miért láthatóak ilyen döbbenetes ingatlan

spekulációk ebben a városban?

Miért ismerünk mi ilyen egymásnak

teljesen ellentmondó, de valamiért mindig

az Önkormányzati vezetőknek kedvező

eseteket? S miért van az, hogy mindig az

egyszerű és hétköznapi lakók vesznek

rajta ezeken?

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. Október 3

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A dokumentum PDF formában itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5712924151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása