Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A sínen túliakkal mindent lehet?

2017. október 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Asszony!

 

Mint Önök is tudják Szigetszentmiklósnak van egy olyan városrésze, a Bucka, amelyet folyton és méltatlanul megaláznak, megaláztak, mitöbb az ott élők az Önök szemében nem voltak mások, mint a sínen túliak.

 

És mint Önök is tudják a sínen túliak és területük sokáig rajta se volt a térképen, hiszen olyan térképeket adtak ki, amelynek a Ráckevei HÉV vonala volt a legdélebbi, ábrázolt része így a térkép szerint mi nem is léteztünk! Nyilván ez azért volt, mert adózásban szerettek volna nekünk kedvezni, hiszen aki még a térképen se szerepel attól nem kell adót sem szedni!

 

Komolyabbra fordítva a szót ez a településen belüli diszkrimináció, ahol a Buckai az Önkormányzatosok szerint értéktelenebb, mint egy hernyó megmutatkozik abban is, hogy a Bucka csatornához hasonló rombolásokat, tombolásokat, házrepesztéseket, kerítésbedöntéseket, elárasztásokat máshol, másokkal nem merték volna megtenni, ahogy a Bucka-tó 4,7 milliárdnyi Uniós pénzből történő ki nem takarítását sem! De nem mertek volna megtenni más területtel olyat sem, hogy kérdés nélkül szennyvízfordítót építenek magántulajdonra vagy egy lakó házának tövébe, mint ahogy tették ezt a Csépi út és a Csónakos utca kereszteződésének esetében.

 

Más területrésszel nem merték volna megtenni azt sem, hogy miközben az egyik helyen (Emelkedő utca 40) lakossági kérésre nagy látogatottságú és igénybevételű közkutat szerelnek le, mert zavarja az ingatlantulajdonost, addig máshol egy tükröt építsenek kérdés nélkül egy olyan lakó kerítésének tövébe, akitől ehhez nemcsak, hogy nem kértek hozzájárulást, de akinek magántulajdona az előtte elhaladó utca melyet a jog szerint bármikor lezárhat. Mi az, hogy kérdés nélkül oda mennek és mi az, hogy tükröt úgy helyezzenek el, hogy lakónak kerítést cserélni, karbantartani ne is legyen a tükörtől lehetősége? Mert nem a tükör a baj, hanem a kérdés nélküli tettek és az, hogy ez a kerítés tövében helyezkedik el.

 

Magyarázatot szeretnénk kapni ezekre a furcsa esetekre, ahogy arra is, hogy például a helytörténeti múzeumba miért nem kerülnek Buckai történelmi emlékek. Tudni és érteni szeretnénk, hogy miközben a Bucka területileg a város 1/3-át adát, népességileg és választási körzetileg ¼ negyedét teszi ki minek kell, ahhoz történi, hogy az orvosokkal, tudósokkal, jogászokkal és egyéb megbecsült személyekkel telített terület jelentőségéhez méltó elismerést és bánásmódot nyerjen?

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. Október 3

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 A cikk levél formája PDF-be.

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212924697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása