Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő 2017 - Szigetszentmiklós - Jószai Attila

2017. szeptember 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Önöket az immáron három éves Szigetszentmiklósi civilek által keletkeztetett közszereplőket, képviselőket, alpolgármestert és polgármestert bemutató sorozatában, a Közéleti kitekintő 2017-es negyedik, képviselőt bemutató részében és számában.

 

Jelen részünkben ismét nehéz helyzetből indulunk, hiszen a bemutatandó személy nemcsak egy képviselő, hanem egy csapat feje így értékelésében fontos csapata értékelése! Ráadásul civil szakmájában is ismert és kiemelt helyen szerepel, de civil szakmája és léte nemcsak azért, mert igazán nincs rálátásunk, hanem azért is, mert nem tartozik a Szigetszentmiklósi közéletre részünkről nem kerül elemzésre!

 

A képviselőről az elmúlt évek értékelésénél rendkívül rossz véleménnyel voltunk és vélhetőleg hasonló volt a viszont véleménye is rólunk! E tekintetben változás történt az elmúlt évben, amikor is az álláspontok a falig lettek elvíve. Talán pont ez a fal kellett ahhoz, hogy tisztábban lássunk egymás tevékenységének tekintetében és bizonyos dolgok terén rálássunk a másik valójában mit tesz!

 

Szerintünk egy ellenzék szerepe, hogy felhívja a figyelmet arra, amelyek az önkormányzati többség által a legkevésbé sincsenek rendbe! Szerepe, hogy minden felvetést, amelyet a többség ad a legkevesebb az, hogy kétségekkel kezeljen, de oda álljon minden mellé, ami pozitív és ami jó lehet. Ott, ahol kisebbek a problémák egy ellenzék lehet diszkrét, de ahol óriásiak ott mindenkor hangja, kiállása és komoly harca kell, hogy legyen! Szigetszentmiklóson nagyon komoly problémák vannak és nagyon fontos lenne, hogy legyen az ellenzéknek hangja és ereje! Ez ma mindenképpen hiányolható! Pedig nem szabadna megengedni ezt! Fontos és ebben már nemcsak a csapat, hanem a képviselő személy szerint is bemutatható, hogy rettenetesen naiv és az önkormányzati többség bármely adott szavát elhiszi! Ezzel az Önkormányzati többség vissza is él és jót nevet a markában! Nem szabadott volna hagyni, hogy Buckai vizesek ügyében megvezessék, mert bár állítólag a korábban már bemutatott Becz „képviselő” „Úr” szerint Buckai vízkárosultak nem léteznek, de mégis előkerültek Hajnal Erzsébet és társai néven ezek a „nem létező” személyek.

 

Az elmúlt egy évben láttunk előrelépést az ellenzék eme szegmensében, amelyet ő is képvisel. Kifejezetten pozitív, hogy csapata egy tagja, Nagy János lebuktatta a nőket zaklató nőgyógyászt, így az szerencsénkre nem lehet Szigetszentmiklóson körzeti orvos. Ahogy a Bucka-tó bemérése is kifejezetten pozitívnak mondható, a településképi szakmai javaslatokkal együtt. Nem pozitívum azonban, ha a testületi ülés nem szakmaiságról, nem Szigetszentmiklósról, hanem személyeskedésről szól! Ezt célszerű lenne elkerülni! Ahogy mivel a jelenlegi Önkormányzati többséget mindenképpen elkellene kergetni célszerű lenne egy erős és egységes ellenzék megteremtése a ma széthúzó, ellenségeskedő, megbántott vagy csalódott csapat helyett. Célszerű lenne, hogy a most aktív csapattagokból a képviselő ki tudná váltani, hogy tevékenységük látható legyen, kreatív, városfejlesztő és pozitív, ahogy célszerű lenne olyan húzó nevek visszaszerzése is, mint Rákosi Katalin, Dorogi Gyula, Kukorda Tibor, hogy csak néhány nevet soroljunk fel, aki politikai pártcsaládjánál is nagyobb népszerűségnek örvendett és anno pozitív képet hozott!

 

Történt mostmár annyi minden, hogy immáron a kissé alvó helyi ellenzék, egységes és oroszlán legyen! Ha ez sikerül, akkor lehet tevékenységét igazán pozitívként értékelni, ha nem sikerül, akkor pedig kudarcnak tekinteni. Ez a siker vagy kudarc mindamellett, pedig hogy épülniük kell egyéb csapatoknak, civil összefogásoknak, szerveződéseknek, lokálpatrióta szerveződéseknek nemcsak az ő kudarca vagy sikere, hanem annak is ékköve, hogy Szigetszentmiklósnak a továbbiakban lesz vagy nem lesz jövője! Ha az ellenzék kudarcot vall és a jelenlegi többség marad ebben a városban az borzalmas lenne minden itt élő állampolgárnak!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3912896150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása