Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szabacs sosem volt, most sincs és soha nem is lesz! Mégis a Szigetszentmiklósi Önkormányzat 14 milliót költ évente a hagyományának megőrzésére!

2017. szeptember 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós városa 14 millió forintot költ évente azért, hogy megünnepelhesse a Szabacsnak nevezett semmit! - tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület. Az immáron 11 éve megrendezett valóság alappal nem rendelkező esemény egyes források szerint a jelenlegi városvezetés agyszüleménye, hogy önmagát éltesse!

 

Szigetszentmiklós közben az a város, ahol minden esőzésnél kiárad a Határ úton a rendszer túltelítettsége miatt a fekália ár! Az a település, ahol egyes gyermekek nem jutnak el az iskolába, mert akkora elöntés van, hogy az egész utcájuk rendszeresen víz alatt van! Az a város, ahol nem ismerik el a valós hagyományokat, s ahol a városvezetés és a helyi helytörténeti múzeum eltűnteti a nekik nem tetsző régi emlékeket! Így van elsöpörve a Bucka, Lakihegy, Felsőtag és az általuk elismert négy utcán kívüli teljes Szigetszentmiklósi terület.

 

Közben az a település is, amelynek egyetlen párhuzamos utcája nincsen. Nincsen járdája, nincsen csapadékvíz elvezetése! 11 éve nem történik ebben a városban egyetlen értelmes, valamire való vagy megdicsérhető dolog sem! Ha valamit véletlenül mégis elhoznak abban biztosan nincsen köszönet (Bucka csatorna => rombolás, tombolás; Bucka-tó => 4,7 milliárdért ki nem takarítás).

 

Vajon 14 millió forintnak nem lenne helye? Nem valódi hagyományokat kellene megünnepelni egy kicsit szerényebben és az így megmaradt forrást a város valódi fejlesztésére fordítani? Vajon nem kellene azt az érzést kelteni, hogy mi Szigetszentmiklósiak nem a balkánban, nem közvetlenül a második világháború véget érése utáni időszakban, hanem európai civilizációban és civilizált körülmények között élünk?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6512892910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása