Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb öt Buckai közkút leszerelését készíti elő az Önkormányzat! Hol az emberségesség?

2017. szeptember 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Újabb öt közkút leszereléséről dönt a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Bucka esetén, hogy ezzel is bizonyítsa valódi kegyetlen létét. Az indoklás szerint azért folytatják, mert a leszerelések kapcsán negatívan eddig se jelzett vissza nekik senki és ráadásul közkút az Ádám Jenő sétányon túl sűrűn, a Csaba utcánál egymás mellett helyezkedik el szerintük, míg az Emelkedő utcánál, pedig az ingatlantulajdonosnak van útjában. Nem számít az, hogy valójában sokan tiltakoznak ez ellen és az sem számít, hogy a horribilis vezetékes víz csatlakozási díjak miatt a csatlakozás egyes családoknak lehetetlen, míg másoknak, akik már kifizették az Önkormányzat lehetetlenítette el! Nem számít, hogy mind a mai napig Szigetszentmiklóson és a Buckában is sokan a közkútakra járni kénytelenek, ha egészséges vizet innának vagy abból főznének.

 

Az előterjesztés kapcsán egyébként nyugalmazott, ma már visszavonult egykori képviselők és közszereplők fogják a fejüket! A 90-es években és előtte érdem volt, hogy biztosítanak az embereknek köztéren egészséges vizet és felfrissülési lehetőséget! Meglátásuk szerint e téren hatalmasat fordult a világ és bizony-bizony nem jó az irány.

 

Érdekesség egyébként, hogy az előterjesztés szerinti 5 kútból legalább kettő erősen vitatható! Az egyik az Ádám Jenő sétány és a Gyökér utca sarkánál immáron több, mint 30 éve van! Több, mint 3 évtized alatt nem bántott senkit sem és nem is zavart! Most hirtelen zavar? Csak az a kút rengeteg embert szolgált ki, szolgál ki és járnak rá, járnak arra. Nem mellesleg az Ádám Jenő sétány egy európai kerékpár túraútvonal része! A biciklisták nem számítanak? Ő nekik nem jár frissítő? Ők ne igyanak? Had tikkadjanak, had száradjanak? Márhogy ne csak a rászorulókról vagy az arra járó és megfáradt postásról legyen szó!

 

További különlegesség az Emelkedő utca 40! Arra a kútra rájárnak méghozzá rengetegen, mégis útba van annak az ingatlan tulajdonosnak, mely előtt elterül mindez! Szerintünk ő már így vette az ingatlant, hogy tudta, látta, elfogadta most mégis egyetlen ember önkénye miatt szűnjön meg?

 

Ideje lenne egy komolyabb akciónak, hogy a döntéshozók vegyék észre mennyire kegyetlen tett, amelyet terveznek, amelyre készülnek!

  

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6012873558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása