Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lelepleződik Szabacs hazug legendája! Ugyanis sosem létezett!

2017. szeptember 16. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Önkormányzata 2007-ben egy szégyenletes eseménysort kezdett meg! Hagyományörző ünnepet szervezett egy olyan eseménynek, amely soha és semmilyen formában a történelemben nem létezett! Hagyományt egy kitalációnak, miközben Szigetszentmiklós valós történelmét a helytörténeti múzeum elsöpri, ki nem teszi és letagadja! Vajon helyes ez?

 

Bármely történelmi eseménynek rengeteg könyve, írása és archívuma van! Számtalan ember emlékszik rá vissza különböző dokumentációkban! Aminek azonban egyetlen személy keltet és egyetlen könyvben történelmet, miközben azt bizonyító tárgyak nem léteznek, sem pedig vissza emlékezések az gyanúsan nem más, mint valaki vagy valakik kitalációja, történelemhamisítása és dajka meséje. Szabacs Szigetszentmiklóson pontosan ilyen.

 

Városunk vezetői jelen pillanatban azon családok hatása alatt van, amelyek egyes legendák szerint a kékkötényes családok gondolkodását viszik. A kékkötényes hagyományok szerint nem léteztek mások csak azok a családok, melyeket ma is a Szigetszentmiklósi kékkötényes családoknak szoktak nevezni! Szerintük nem létezik más, mint az a hely, ahol ők méltóztattak élni és mindenki más hiába tett bármit, hiába építette a várost vagy építi most is az ő szemükben nincs és nem is létezik!

 

Ők anno a Kinizsi utca, Petőfi utca, Árpád utca környezetéből származtak és ha megnézzük a Szigetszentmiklósi helytörténeti múzeumot, akkor tárgyaik csak ebből a pár utcából származik! Minden további tárgyat, ahogy mi tudjuk eltűntettnek vagy azt megsemmisítik.

 

Történelmi tény, hogy Lakihegyet például több évszázada jelölik különböző térképeken azonban a helytörténeti múzeumban egyetlen Lakihegyi emléktárgy nem lelhető fel! Történelmi tény, hogy a Buckában emberek már az 1800-as években is éltek és hatalmasat alkottak! Csakhogy a helytörténeti műzeumban nincs semmi, ami Buckai volna! Történelmi tény, hogy Felsőtagon is éltek már a régi időkben, de a helytörténeti múzeumban az sem lelhető fel! Ahogy a város általuk imádott pár utcájának kivételével semmi sem!

 

Az is történelmi tény, hogy Szabacsot korábbi korabeli írások egyike sem említi meg! Szabacs a 2000-es évek agyszüleménye előtt nem is létezett! Szabács azonban van! Méghozzá Szerbiában! De Szerbiában egy egykori végvárban mi keresni valója lenne Szigetszentmiklósnak? Szabácsot a török alkotta, majd Mátyás király elfoglalta! Aztán török visszafoglalta és sokáig ment a harc a Török és a Habsburg Birodalom között mire végre egyszer a török a szerbeknek adta! Azóta szerb város, még akkor is, ha Szerbiát is megszállták olyanok, akiknek nem biztos, hogy kellett volna egykoron! Szabácsnak, tehát van történelme! Nem úgy, mint Szabacsnak, amely sosem volt, most sincs és soha nem is lesz!

 

E tekintetben, tehát nem az ünneppel van baj! Nem azzal, hogy valaki jól érzi-e magát vagy sem! Nem azzal, hogy idősek, felnőttek, gyermekek hatalmasat kacagnak, finomat esznek vagy jó a zene! Az a baj, hogy amire építették az egészet az hazugság, s bár ma megtudtuk egyes a rendezvényt védő személyektől, hogy lehet, hogy a hazugságot szeretik az emberek mi azért nem vagyunk biztosak ebben! Mi például utáljuk, ha nekünk hazudnak, vagy valamit hazugsággal lepleznek! Ráadásul nekünk az is nagy problémánk, hogy miért kell elhallgatni a város valódi hagyományait? Szigetszentmiklós népe a valóságot miért ne ünnepelhetné meg? Miért ne lehetne valódi történelmi, valódi Buckai, Lakihegyi, Felsőtagi, Lakótelepi vagy gyárakban történt történelmére, eseményére és értékeire igencsak büszke? Miért kell egy hatalomnak, egy önkormányzatnak az itt élő embereket becsapnia és meghazudtolni a régmúlt eseményeket?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6112870210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása