Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Magyar Posta: "Azért nem kapja meg a leveleit, mert az apja megeszi / eltűnteti azokat!"

2017. szeptember 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Jelen cikkünket a Buckai Szövetség Egyesület elnöke saját „élményeként” osztja meg Önökkel:

 

Sokat gondolkoztam azon, hogy megírjam e ezt a cikket avagy sem! Csak rám tartozik a válasz avagy mindenkire? Végül úgy döntöttem, hogy ebben bemutatkozik egy állami szolgáltató mérhetetlenül cinikus és arrogáns arca, ezért bemutatom mindenkinek, akinek lehet:

 

A történet ott kezdődik, hogy egész országunk különböző pontokon küzd egy egyre veszélyesebb jelenség és az általa okozott hatalmas károk, azaz a nem kézbesítő postások ellen. Ez a jelenség éppúgy felbukkan Győrben, Martonvásáron, Kőbányán, Kispesten, Újpesten, Újpalotán, Józsefvárosban, Pesterzsébeten, Zuglóban, mint ahogy igen felmerül Szigetszentmiklóson is, azaz a mi városunkban. Nyílván, aki a civilségét őszintén gondolja, fellép ez ellen és megkérdezi a Magyar Postát, hogy ezt mégis hogy gondolja?

 

Én is felléptem ez ellen ott, ahol ez engem érintett! Felléptem a Buckai nem kézbesítő postásom ellen, mert képzeljék van egy irodai címem Csepelen, ahol 100 levélből 99-et kapok meg és van egy Szigetszentmiklósi, Buckai címem, amely a valódi otthonom és ahol 10-ból általában eltűnik 9 levelem. Ilyenkor mehetek a feladókhoz, persze, ha tudok róla és órákat-órákat utazhatok, könyöröghetek egy levélért, egy el nem végzett szolgáltatás miatt, amely minden címzettnek ingyen jár! Kártérítés? Nincs! Beismerés? Felejtsék el! Bocsánat kérés? Ugyan már! Mégis mit képzelek!

 

Helyette a panasz leveleimre kaptam egy nagyon magas beosztású posta vezetőtől egy mérhetetlenül cinikus és meglátásom szerint civilizálatlan választ a nem kézbesítő postásra hivatkozva! E szerint:

Az adott postás X ideje és régóta ott dolgozik és rajtam kívül nincs senkinek se panasza (itt jegyezném meg, hogy a többieknek is akik panasszal éltek eddig ugyanezt írták meg) így nem mozdítják el és nincs is vele semmi baj! Ellenben apámmal van! Apám, mint kiderítették megeszi / eltűnteti a leveleket! Hozzátették, hogy a családi viszállyal nem tudnak mit kezdeni…

 

Elgondolkodtam! Ilyen válasz levél van? Ilyen arrogancia, ilyen szemtelenség és ilyen mérhetetlen cinizmus 2017-ben egy állami szolgáltatótól megengedhető? Pláne egy vezető beosztású postás által ellenjegyzett levélben! Mi az, hogy az apám eszi a levelet? Hogy juthatott eszébe ilyen? Hogy írhatott le ilyet?

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5812797444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.anett9 2017.09.03. 09:23:59

Mi a célja ennek a sok postásokról szóló cikknek, ha nem vagyok indiszkrét? Szűnjön meg az ajánlott levél a hivatalok részéről, a magyar posta vagy hogy? Tegyük fel, hogy a NAV felé célba ér az üzenet és megszűnik a hivatalos levél. Majd az lesz a vége, mint az önadózás nevű újításnál: az embernek a saját ügyeiről maga kell, hogy tájékozódjon a NAV-nál és a többi hatóságnál, ellenkező esetben ő a felelős. Most még jó, mert legalább van értesítő, majd nem lesz az sem! Akkor lesz majd nemulass! Akkor majd lehet tovább szolgálni a társadalom érdekeit a ma már nem létező(mivel lassan 80 esztendeje, hogy vége a háborúnak) fasizmus elleni harcban!

Buckai Szövetség Egyesület 2017.09.24. 23:15:15

Kedves Anett!

Kérdése teljesen jogos, de már kérdésében valamit sugallt, amit szeretnénk kijavítani! Őn azt írta, hogy megkapja a címzett az értesítőt! Nekünk az a bajunk, hogy nem! Egyes helyeken a postás a címzettet arra se méltatja, hogy értesítőt dobjon be! A címzett így egyáltalán nem tudhatja, hogy lenne levele vagy ezt keresnie kellene. Mi a normális kézbesítést szeretnénk elérni! Mert szerintünk a nem kézbesítés és az értesítő be nem dobása nem normális!
süti beállítások módosítása