Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Játszótér: Platán utcai kicsi az nem, de a Bucka-tóra nagy az igen? Reális ez?

2017. szeptember 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson a játszótér mindig nagy kérdés! Pláne azoknak a családoknak és kicsinyeknek, amelyek a Buckában élnek és léteznek! Nincs ugyanis egy igazi és normális játszótér, ahol hinta, homokozó, mászóka és annyi-annyi tárgy együtt lenne, melyben a gyermek kiélhető kreativitását és mozgás igényét is. Nekünk mini és többnyire elhanyagolt játszótereink vannak többnyire valami borzalom (pl.: szennyvízfordító) mellé helyezve vagy simán eszközök nélkül és persze elöntve! Sokan és sokat gondolkoznak ezen, mígnem a Szigetszentmiklósi Összefogás frakció előállt egy ötlettel.

 

Az ötlet szerint kapjon Szigetszentmiklós Alsóbucka városrésze a Platán utcába, tehát Buckai viszonylatban délre egy csendes és nyugalmas helyre, de egy mini játszóteret. A mini játszótér hangzása persze nem jó! Nem ez az állom! De a csendes hely és az, hogy talán ott a talaj nincs elszennyezve csak a talajvíz mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen vezetékes víz az mégiscsak hozható.

 

2017 Augusztus 30-án a testület megvizsgálta ezt a kérdést és úgy döntött, hogy nem kér belőle! Mint elmondták méretéhez képest ide játszóteret kialakítani túl drága lenne és egyébként is nagy játszóteret terveznek a 6,5 hektáros területtel megáldott Bucka-tó területére!

 

Nagy játszóteret…azaz nagyot felszereltet és szépet! Olyat, mint mondjuk amit a cikk képén látnak négyet…Hmmm… Milyen szép is lenne! De!...

 

A Bucka-tó területe az a terület, amelyre 4,7 milliárdos Uniós pénz elment és amelyet nem rekultiváltak! A szemét, az új feltárás és kármentesítés, tisztítási szükségesség még mindig ott van! S hiába is álmodtuk, hogy eltűnik azzal amit tettek nem megy el! Azaz nem megy el talajforgatással! A hely persze szép is és nagy is, de biztosan szennyezet területre akarunk a Buckai gyermekeknek nagyjátszóteret hozni? Biztos helyes, etikus és egészséges ez? Vagy a Buckai gyermek kit érdekel? Ha pedig véletlenül mindazok, akik a ki nem takarításért felelősek végre lelkiismeret furdalást lelnek és kitakarítják egyszer területet becsülettel és tisztességgel, amelyre a legkevesebb esély van, akkor az mennyi idő és mennyi munka? Mikor lesz reálisan játszótér és addig hova tud menni az, akinek ilyenre lenne igénye és csak emiatt nem menne messzebbre, más és szomszédos településekre csak azért, hogy normális játszótérre leljen?

 
 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1612797410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.anett9 2017.09.03. 09:56:48

A hivatal miért nem csinált autóutakat abból a rengeteg sok kohósalakból már régen? vagy talán valamire kell, azért forgatja össze-vissza? A többit meg el kell szállíttatni.

Buckai Szövetség Egyesület 2017.09.24. 23:10:42

Kedves Anett!

Mi a kohósalakok terén annak örülnénk, ha mindez területünkről eltűnne!
süti beállítások módosítása