Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Előbb a meglévő erdők és gazdaságok megóvása a fontos! Utána zöld kell, de csak ésszel!

2017. augusztus 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Sok féle vélemény él és létezik a Csepel szigeten és sok mindenről. De azt hisszük arról nagyjából egységes, hogy először azt kell megóvni ami van és csak utána lehet újat teremteni. Csepel szigeten megóvandóként, ami van az a Csepel Autógyári véderdő, a Tököli Parkerdő, az RSD vagy a Szigetcsépi tangazdaság. Így ezekre kell gondolni elsőképpen és nem valami mesterségesen generált újra!

 

2017 Augusztus 23-án egy fórum keretében a Buckai Szövetség Egyesület megismerhette a Halásztelki rémtervet! Ennek sok és főként nevetséges eleme közül egy mindenképpen megemlítendő és kiemelendő: „Építsünk mesterségesen létrehozott erdőt Szigetszentmiklós és Halásztelek közé a Szigetszentmiklósi nagyparasztok földjére!”

 

Önök szerint ez mennyire életszerű? Önök szerint a nagyparaszt nem fogja megmutatni annak, aki ilyen tervvel áll elő a Hadtörténeti múzeum első termének 5. falon fekvő tárgyát, azaz a kiegyenesített kaszát? Önök szerint nem fogja síppal, dobbal, nádi hegedűvel, és ami a kezébe akad elkergetni innen? És mit gondolnak erről még annak fényében, hogy a terv védnöke előállt, hogy villamost akarnak a Halásztelki ártérbe valamint a Tököli reptér kifutó pályája elé? No és arról, hogy vannak, akik ezt a rémtervet éljenzik?

 

Nap, mint nap az élet egyre keményebb a Csepel szigeten! Az északi részen napról napra egyre több gyorsházat, papundeklit húznak fel. A Csepel Autógyári véderdő nehezen megközelíthető és elszemetelt, a Szigetcsépi Tangazdaság 2/3-ada kiírtott és futó homokkal telített. Az RSD északról agyon van szennyezve, s talán csak a Tököli Parkerdőnek van, ha van még tisztelete. Nem ezeket kellene megóvni örült új erdő telepítési ötletek helyett olyan helyekre, ahova amíg világ a világ megvalósíthatatlan és elképzelhetetlen lesz? Ha valakinek van kapacitása szereti és komolyan szereti e területet miért nem a meglévő értékeket óvná meg és miért áll elő vitára alkalmatlan, az asztalról lesöprendő borzalmas tervekkel?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr812794614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Dudás 2017.09.01. 08:17:33

Abban nagyon egyetértek ,hogy óvni kellene a meglévő értékeket,de arról nem vagyok meggyőzve,hogy nincs szükség újabb zöld telepítésre.
Elsődleges feladat kellene ,hogy legyen a meglévő zöld terület ,,és azon túl egy -egy értékes embernek ,madaraknak egyaránt fontos fák megóvása ,,és nem azok agyon metszése,hogy aztán majd kipusztul magától is ?!
Mindez nem zárja ki véleményem szerint annak fontosságát sem ,hogy újabbakra is szükség van,ott ahol erre lehetőség van!
süti beállítások módosítása