Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy terv, amely a Bucka közlekedési megmentésén túl segítene Gyártelepen, Szigethalmon és Szigetszentmiklóson

2017. augusztus 31. - Buckai Szövetség Egyesület

A ma Pest megye 8-asként ismert választási kerület számtalan ígérete közül a ciklusól ciklusra visszatérő elem a: „Mi lesz veled Gyártelep?”. Szigetszentmiklóson pedig az, hogy járható és közlekedhető lesz egyszer a Bucka! Van azonban egy terv, amelyet mi is és mások is felvetettek ráadásul nem egyszer, amely ott van a fiókokban, amely segítene a Buckán, Gyártelepen, Szigethalmon és Szigetszentmiklóson is! Ez a terv a Buckai elkerülő gyorsforgalmi út, másnevén a kiskörút! Ismerjék meg velünk ezt:

Alapproblémák:

Regionálisan: Környezetünk és térségünk Budapest közelsége miatt egyre népszerűbb lett! A környező települések közül nem egy korábbi népességének háromszorosa vagy négyszerese lett! Hatalmasak lettek a beépítések, a forgalmak és idővel dugók, autótorlódások jelentek meg az ebből fakadó és térségünket érintő fokozódó átmenő forgalommal együtt. Ezek közül az egyik legnagyobb gócpont Szigetszentmiklós Gyártelep.

Szigetszentmiklós Gyártelep az a hely, ahova a térség összes Volánbusza tovább közlekedik! Innen lehet közlekedni szinte a sziget összes településére északra és délre, valamint Budapest Kelenföldre, Budapest Csepelre és Budapest Népligetre is. Itt van a Ráckevei HÉV egyik legnagyobb forgalmú HÉV megállója és itt van a Szakorvosi Rendelő Intézet, a Járásközpont benne a Kormányablakkal, az Ügyészséggel, Rendőrséggel, Bírósággal is. De itt van egy HÉV átjáró, amely mindent feltorlaszt és amely olybá tűnik ekkora forgalmat nem bír elvinni.

Megoldására egy felüljárót terveztek több évtizede, de ebből csak az idő múlt el és a felüljáró nem jött el. Tervvel persze rendelkezünk erre.

Lokálisan és Buckailag: Ha ránéznek a képre, amelyet mellékeltünk Önöknek egy valamit megfigyelhetnek. Míg Szigethalom utcái párhuzamosak és rendezettek, addig Szigetszentmiklóson alig található olyan út, amely párhuzamos lenne bármivel is. A rendezetlen utcák és a kesze-kuszaság terén pedig a Bucka kiemelkedik! Szűkek az utcák, járdázatlanok és kanyargósak is! Kitaláltak már rájuk kisajátítást, egyirányúsítást és egyéb olyan ötleteket, amely sok embert megrémít. Hiszen vagy költségbe verné őket vagy olyan mértékben csökkenne a telek mérete, aminek már telekként nincs értelme vagy az életveszélyes környezet és a balesetek előfordulási esélye szaporodna meg!

 

Ezek megoldására van a Buckát elkerülő gyorsforgalmi út az un. Kiskörút terve. Az elképzelések szerint az elkerülő út a Mű útnál csatlakozna és haladna a Csepel Autógyár belső és külső kerítése között érintve a Csepel Autógyári véderdő területét is a Ráckevei HÉV felett átívelve a Gyári útig. Az út, ahogy Önök is láthatják a képen ezt követően tovább haladhat az Utánpótlás Centrum előtt egészen a gerincútig, mellyel mindazoknak, akik gyorsan akarnak eljutni a térségből egy menekülő út lehetőségét teremtené meg!

 

Mik a projekt fázisai?

 

1. Első körben a HÉV József Attila telepi megállót követő fokozatos besüllyesztése (ez egyébként az egyik részelem, amely használható a Halásztelki rémtervből) egészen a gyártelepi leendő felüljáró utánig. Ez persze csak nyári hónapokban és fokozatokban oldható meg úgy, hogy a HÉV-et elhozzák József Attila telepig onnan buszok mennek Szigethalom megállóig az építések alatt. Ezzel a résszel hamar végezni kell és úgy, hogy a kritikus pontok átjárhatók legyenek!

 

2. Második körben elkell kezdeni a Gyártelepi S alakú felüljárót építeni! Úgy, hogy az a legkisebb helyet foglalja el és mindenkinek használható legyen.

 

3. Körben elkezdeni a Buckai kiskörút építését, átívelését. Leállítani addig a kisajátításokat, majd megépülése után rávezetni a Buckán átmenő forgalmat, illetve a Szigethalom Keleti részéről tóduló forgalmat is, valamint egyes Buckai belső közlekedést. A Bucka szinte összes bejárata elé elfektetett fekvőrendőrt tenni és a Buckát lakóövezetté kikiáltani, majd utána lehetne a kisajátításokról és a lakókat is figyelembe véve tárgyalni, megállapodást kötni!

 

Ezzel a projekttel tehermentesülne a Bucka. Gyártelep egy új alternatívát kapna és a Kelet Szigethalmiak a Főváros megközelítésére egy új és alternatív útvonalat. Továbbá feltárásra kerülne a ma elszemetelt Csepel Autógyár két kerítése között elterülő terület így a Csepel Autógyári véderdő is!

 

Reméljük tetszik Önöknek ez a terv!

Elgondolkoznak rajta és véleményezik azt!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5712793828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása