Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka és a Posta: Bármit teszel úgy tedd, hogy bárki ugyanolyan jó lehet, de jobb nem!

2017. augusztus 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Sok legenda lát napvilágot a Buckáról és a Postázásról, mióta a Buckai Szövetség Egyesület a Buckában zajló és egyes súlyos kézbesítési problémákra hívta fel a figyelmet! De nem a munkakör és nem a postás a lényeg, hanem az, hogy:

Bármit elvállalsz abban bárki ugyanolyan jó lehet, de jobb nem!

Azaz minden ember, amit elvállal végezze el tisztességesen és akkor végezzen bármit is a megbecsülés és a tisztelet illeti meg! A tisztelet illeti meg, ha takarító, a tisztelet illeti meg, ha postás, a tisztelet meg, ha orvos és a tisztelet illeti meg, ha bármit megtesz, de tisztességesen!

Amikor, tehát egyes tevékenységet bárki is kritikával illet nem a szakmát, nem a tevékenységi kört nézi megdöbbenéssel, hanem azt, hogy mi elvárható attól, aki olyat csinál és ahhoz képest mit végez! Egy postástól például azt várjuk el, hogy hozza ki a levelet! Ha nem hozza ki, ha nem csenget be, ha elvesznek a levelek, akkor nyilván felháborodhat bárki, mert amit elvállalt azt nem teljesítette! De ha elvégzi és ott van, akkor azt mondja bárki, hogy mély tisztelet, mert hóban, sárban, esőben, fagyban, a legnagyobb forróságban és kánikulában kijött, megcsinálta, pedig olykor a körülmény szinte embertelen.

Hogy mennyire embertelen azt a Buckai Szövetség Egyesület is tudja hiszen a korábbi években szórólapokat hordott a legnagyobb melegbe és a legbrutálisabb fagyba! Persze nem mindennap és folyton folyvást, de a körülmények előttünk is ismertek! Nem az a kérdés, hát hogy kemény avagy sem! Nem az a kérdés, hogy valaki pihen, hűsöl vagy egy picit magához tér, hanem az, hogy amit elvállalt az legyen meg! Postás esetében mindig legyenek meg a levelek és ne legyen olyan, hogy elvesztek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2912746718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása