Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A kezdetektől baj van a Bucka csatorna pénzeivel! - Iskolai parkrekonstrukció ebből? A Buckában iskola sincsen!

2017. július 29. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület és barátai már a kezdetektől fogva megdöbbenve szemlélte a Bucka csatorna és a körülötte található pénzügyi elszámolásokat, mert a kezdetektől valahogy sehogy sem jött ki a matek, ráadásul furcsa módon bántak az erre elkülönített pénzekkel, rendelkezésre álló összegekkel! Jelen cikkünkben az első ilyet egy 2010-ben történt esetet mutatunk be, amely előtt még mindig értetlenül állunk, s ez nem más, mint a Bucka csatorna pénzéből megvalósított iskolai parkrekonstrukció.

 

Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért vettük elő éppen ezt, hiszen 2010 rég volt és a kétfordulós Bucka csatorna első fordulója már régen lezárult! Miért fontos?...

 

Egyrészről azért fontos, mert a teljes Bucka csatorna projekt minden nemű elszámolása még nem zárult le! Másrészről azért, mert pontosan rámutat arra, hogy hogyan kezelték már  a kezdetektől kezdve a Bucka csatornára rendelkezésre álló pénzeket!

 

Először is fontos tudni, hogy ezt a pénzt 2010-ben úgy költötték el a Bucka csatorna pénzéből iskolai parkrekonstrukcióra, hogy a Buckában iskola nincsen! Így semmilyen formában sem lehet azt mondani, hogy ez a beruházás kapcsolódna a Buckához bármilyen téren!

 

Másodszor a parkrekonstrukció megvalósító cége is érdekes, amely a Platánus Bt.! Az egyik tulaja egy volt alpolgármester, aki ma is a testület tagja és a Kisduna mentén terjed el a körzete, a másik a GB bizottság elnöke! Pont ők tudták beadni a legjobb pályázatot? Azért ez érdekes nem? S bennünk a bennfentes információval való visszaélés kérdése is felmerül.

 

Harmadszor már 2010-ben is megkérdeztük, hogy mindamellett, hogy az iskolák parkrekonstrukciója fontos, de miért a Bucka csatorna pénzéből, miért nem más alapból! Akkor azt a választ kaptuk, hogy minden amire szánták megvalósult, így megmaradt pénz szabadon felhasználható bármilyen közcélra a városban! Amire ezt a pénzt szánták, hogy a Bucka csatorna eljövetelének mindenhol legyen meg az előfeltétele, azaz mindenkinek legyen vezetékes vize és a kisajátítások, a beruházás második fordulós eljövetelét akadályozó dolgok, költségek háruljanak el! Azt mondták, tehát, hogy mindent megoldottak és minden rendben! Csakhogy: Akkor miért vannak Buckai vízkárosultak, akik bár kifizették a vezetékes vizet, de vizük még sincsen? Miért kellett kisajátítani 4-szeres áron a GB elnök anyjának az útban lévő telkét a Holló utcában a német kisebbségi Önkormányzat elnökének a fia által felbecsülten, ha az első fordulóban, ahol ez feladat lett volna minden rendben? Miért csúszott a beruházás a Csepel Autógyárat a Kisdunával összekötő szűretlen csatornavezeték keresése miatt a második fordulóban, ha minden teljesült az első fordulóban? Ja és miért nem tudták, hogy ez a szűretlen csatorna vezeték merre van, ha a Középdunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Hatóság ennek betömésére kötelezte korábban őket?

 

Az egy ingatlanegységre jutó visszafizetendő összegek mellett, ahol nem stimmel a matek és nagyjából semmi semmivel meghatározóak és irányadóak a költségek! A költségek, amelyekkel el kellett volna számolni! A költségek, amelyek azért merültek fel akár többszörösen, mert az első fordulóban megvalósítandó dolgokat a második forduló pénzéből és utólag csinálták meg úgy, hogy az első forduló pénzét elköltötték másra, például a Buckaiak pénzéből iskolai parkrekonstrukcióra úgy, hogy a Buckában nincs iskola…

 

És ne feledjük! Még nem történt meg a teljes projekt zárszámadása!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8112698125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása