Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb hazugságot találtunk a Bucka csatorna elszámolásában és jelentésben! Méghogy sikeres szennyvíztelep...

2017. július 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Újabb érdekes dolgot talált a Buckai Szövetség Egyesület a Bucka csatorna elszámoló és projekt záró jelentésében ezúttal a szennyvíztelep bővítéssel kapcsolatban! Mint ismeretes a Bucka csatorna projekttel egyidőben a szennyvíztelep kapacitásának megduplázása és bővítése is cél volt a pályázat keretében, mely az Önkormányzat, a projekt kommunikátor szerint teljesült, de vajon tényleg így történt ez?

 

Először is a próba üzem idején ismét bűz volt a szennyvíztelep körül, s amikor ennek okára rá lett kérdezve az Önkormányzat azt válaszolta, hogy bár a szennyvíztelep bővült, de a két teleprész egymással nem kompatibilis. Ez pontosan azt jelenti, hogy van egy régi telepünk, van egy új telepünk, de azokat egységes rendszerként nem, csak két külön rendszerként képzelhetjük el! Hogy ez mennyi hibának a forrása? Hát rengetegnek!

 

Ez persze elképesztő, hiszen ha valamit kibővítek, akkor egységes szerkezetben egyben helyre és egy szintre hozom, de itt nem ezt történt! Az Önkormányzat korábbi levelében elismerte, hogy a régi teleprészre majd ezután fog pályázni és majd valamikor (csak győzzük kivárni) az egész egységes és egy szinten lesz!

 

Mit is ír a projekt kommunikátor, hogy a próba üzem sikeres volt? Ja! Meg, hogy jól működik? Hát! Aki őszinte az nem biztos, hogy erre az esetre ezeket a szavakat és kifejezéseket tartaná helyesnek!

 

És akkor még nem beszéltünk azokról a legendákról, melyek szerint a szennyvíztelep régi részének korszerűsítésére elvileg csak a beruházási érték 1 %-át lehetett volna fordítani, de az elszámolás szerint és teljesen szabálytalanul ez 2,8 %. Tehát olyat is tettek, ami nem biztos, hogy az Uniónak annyira fog tetszeni! S, ha nem fog tetszeni, akkor azt ki is fizeti? Esetleg erre is tartalékolnak a mi pénzünkből? A visszajáró pénzek matekja emiatt nem jön ki? Ez is lehet egy indok? S ha az, akkor az ő hibájukért miért nekünk kell fizetni? Továbbá egy felelős Önkormányzat, akkor pályázik bővítésre, ha mindent egységessé és jóvá tud tenni! Itt hogy-hogy nem sikerült a régi telep korszerűsítésére pályázni, hogy mire az új elkészül (ugye már elkészült) addigra egységes legyen, jó és kompatibilis? Esetleg ekkora fatális hibákkal ez rendben lenne? Mert akkor nem szeretnénk megtudni mi az, ami már az Önkormányzatnál sincs rendbe!

 

S felmerül mégegy kérdés? Meddig hagyjuk, hogy az Önkormányzat, a kommunikátor puszta írással, hangzatos szólamokkal felül írja a valóságot? Meddig hagyjuk azt, hogy ránk vetítsenek egy olyat, ami nem igaz és alternatív valóságot mutassanak?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3012681427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása