Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Jó minősítéssel ment a nehézfémek vizsgálatán a Bucka-tó, de további vizsgálatok szükségesek!

2017. július 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Jó minősítéssel ment át a Bucka-tó a 2017 július 10-én szedet mintavétel alapján a nehézfémek tekintetében tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület, amely ennél a mintavételnél meghívásra és szintén jelen volt. Az Összefogás frakció képviselőjének kezdeményezésére keletkeztetett felelős, az emberek egészségét figyelembe vevő vizsgálat kezdeményezés legalább a nehézfémek tekintetében megnyugtatott és megnyugtathatott bennünket!

 

Az eredmény alapján azonban a vizsgálat itt nem állhat meg! Egyrészről azért sem, mert a bevitt minta büdös volt és érdekes állagú! Ez alapján, pedig már a laborosok is joggal feltételezték, hogy ez a víz mikrobiológiai vizsgálaton nem menne át! Talán ezért is habzott!

 

Szerintünk a kémiai értékek megfelelése mellett a mikrobiológiai gyanú azért lehet, mert a tóba túlzottan beletemettek és elvették a tó öntisztulási lehetőségét is! Mi úgy láttuk és úgy látjuk, hogy ezt a tavat öntisztulási lehetőséghez kellene jutatni és segíteni mégpedig azért, hogy ne poshadjon és ne rohadjon be, ezáltal ne kelljen betemetni!

 

A vizsgálat egy valamit nem jelent! Nem jelenti azt, hogy a Bucka-tó szennyezett területe ki van takarítva! Nem jelenti, mert képek bizonyítják, hogy ez nem történt meg! Nem jelenti, mert a dombra és annak bemérésére nem engednek be, hanem gondosan és féltve őrzik azt! Nem jelenti, mert az áramlás technika nem a tó vízfelszínének irányába, tehát a szennyezéstől nyugatra, hanem ellenkező irányba a szennyezéstől keletre a Kis-Duna irányában hat! Így a Bucka-tó és a Kis-Duna közötti területek kútjainak talajvizei tudják bebizonyítani, hogy dolgozott-e a természet és képes volt-e enyhíteni a szennyezéseket, a szennyezéseken!

 

Ne feledjük a 2001-ben bemért értékek, melyek 40-szeres króm mértéket mutattak ki talajvízből lettek kimutatva! S bár nyilván, ha most is annyi volna, akkor a vele egy vízből táplálkozó Bucka-tónak is magasabb lenne a koncentrációja azért még egyáltalán nem nyugodhatunk meg! Persze nyilván örülhetünk, hogy legalább a tóban határértéken belüliek az mértékek! A szennyezésnek szerintünk egyrészről mindenképpen el kellene mennie és tűnnie, mert az ott Buckai szempontból mindenképpen időzített bomba másrészről nagyon sok bemérésre van szükség a Buckában ahhoz, hogy úgy mint 50 évvel ezelőtt bárki lemerjen a kútba és a hideg talajvízből kockázat mentesen merjen inni! Olyannyira, hogy ezt most még nem ajánljuk senkinek sem!

 

Mindenestre köszönjük a képviselőnek, a szervezőknek, a labornak, hogy vizsgáltak, hogy tettek és próbáltak segíteni a Buckaiaknak! Ez egy jó lépés volt, talán első lépés volt és tovább kell menni ezen az úton!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2312679539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása