Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós másik csatorna beruházásának tagjai, az RSD-sek is elkezdtek az elszámolás iránt érdeklődni!

2017. július 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Voltak idők, amikor Szigetszentmiklóson egyszerre két csatorna beruházás folyt! A Buckában a Bucka csatorna és egy nagy, több településen átívelő Kis-Duna parti beruházás részeként az RSD csatorna! A Bucka csatorna, mint ahogy Önök az elmúlt napokban, hetekben olvashatták elszámolásához érkezett, miután az Unió támogatása 85 %-ról 94,9684 %-ra emelkedett! Igaz az elszámolásban elég sok minden nem stimmel! De felkeltetett érdeklődéseket, hiszen az RSD-sek, akiknek saját elmondásuk szerint a beruházás támogatottsága szintén megemelkedett eddig sem jutottak el! Jogosan tették fel a kérdést, hogy velük mi lesz.

 

Az RSD csatorna egyik nagy lényege, hogy a fokozottan természetvédelmi területnek számító Kis-Duna mentén lakó ingatlanok ezentúl szennyvizüket az ingatlanról ne az élő vízbe engedjék szűretlenül bele, hanem használjanak egy kialakított és jól használható csatornarendszert! Elvileg ezért volt még a hozzájárulás mértéke is településen (Szigetszentmiklóson) belül kis mértékben kevesebb!

 

A kialakított jól használható csatornarendszer az ingatlanonként átemelő szivattyúval rendelkező, áramot felvevő és mindig meghibásodó nyomásos! A beruházás kivitelezője ugyanaz a Penta Kft, amely a Buckában annyi mindent tönkre tett! Ráadásul itt illesztő csövek mennek szét elárasztva kerteket és a Kis-Dunát is rajta keresztül. A beruházás révén eddig csak az nem teljesült, ami cél. Se jól használható modern csatornát nem sikerült megvalósítani, se a Kis-Dunát ezzel a silány és mindig meghibásódó munkával nem sikerült megóvni és megmenteni! Sőt! Olybá tűnik a lakók itt is futhatnak a pénzükért!

 

Miközben a Buckaiként a Bucka csatornát és tisztázatlan dolgait nem fogjuk hagyni és a még ingatlanonként visszajáró 13.978 Ft-ot visszaköveteljük, amely össz Buckai szinten 50.656.272 Ft, aközben az RSD csatorna körül folyó eseményeket is árvus szemmel figyeljük. Ma egyébként már innen is segítséget kértek tőlünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9012670537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása