Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

NYÍLT LEVÉL Ne járhassanak el helyi Önkormányzatok ügyében helyi nyomozó és igazságszolgáltatási szervek!

2017. július 16. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Országgyűlés!

Tisztelt Magyar Pártok!

Tisztelt parlamenti képviselő Urak

és Asszonyok!

 

 

Mint nyilván Önök is tudják az igazságszolgáltatásba vetett hit fontos bármely ország bármely állampolgára számára! Fontos, mert valahol mindenki a törvény előtti egyenlőségre, az egyenlő bánásmódra vágyik, ahogy számít az egyenlő kedvezményekre vagy, ha olyat tesz, akkor az egyenlő szankciókra is. Vannak azonban esetek, amikor olybá tűnik ez az egyenlőség mintha sérülni látszana és így az igazságszolgáltatásba vetett hit is sérül! S bár persze sok ilyen esetet fellehetne sorolni mi egy és fontos szegmens igyekszünk a figyelmükbe ajánlani!

 

Ez a szegmens nem más, mint a helyi Önkormányzatok és a helyi igazságszolgáltatási, valamint nyomozó szervek viszonya és ügykezelése!

 

A probléma ezzel a szegmenssel egyrészről az, hogy a helyi szervek számtalan kedvezménybe és támogatásba részesülnek a helyi Önkormányzatok által. Persze ez helyes, mert ha tudnak támogatni, akkor minden segítség, támogatás jól jöhet! De barátságok kötődnek, hálák szövődnek, amelyek kifejezetten hátráltatják a tisztán látást bizonyos esetekben. Így például vannak Rendőrségek, ahonnan soha nem kerülnek bírósági szakba a helyi Önkormányzat ellen indított ügyek még akkor sem, ha nagyon durva és triviális az eset, s vannak bíróságok, ahol eleve bűnösként kezelik azt, aki fellép a helyi közéleti felsőségekkel szemben! Pedig, ha ezek az emberek, Önkormányzatok, vagy Önkormányzathoz köthető vállalkozások követnek el bűnt a következményeit ugyanúgy viselniük kell! Nem lehet az, hogy egyesekre a törvény érvényes másokra meg a pszichológiai hála miatt nem!

 

Ezentúl eltudjuk képzelni, hogy milyen kellemetlen lehet a helyi igazságszolgáltatási és nyomozó szerveknek egy olyan eljárás, amelyben az egyik fél az, akinek annyi mindent köszönhetnek! Legyen az rendőrautó, számítógép, bútor, asztal, szék vagy ingyenesen a részükre fenntartott Önkormányzati lakások! Ezért hogy ne hozzuk őket kellemetlen helyzetbe és az igazságszolgáltatás is rendben menjen, ne hozzanak például egy ügyben 4 nap alatt elutasító határozatot úgy, hogy ebből 2 hétvégi nap volt, arra kérjük Önöket, hogy törvénybe iktatott módon helyi nyomozó és igazságszolgáltatási szervek ne nyomozhassan, és járhassanak el helyi Önkormányzatok és Önkormányzat közeli vállalkozások ügyében! Ennek betartásával ugyanis az eljárások objektivitásába vetett hit sem lenne képes sérülni!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Július 16

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3512667531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása