Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az öntisztulás lehetőségének elvételével és a túlzott betöltéssel a Bucka-tó betemetemetését szerették volna elérni?

2017. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós életében nem lenne egyedi az a történet, amely egyre inkább kibontakozni látszik a Bucka-tó 6,5 hektáros területének tavával kapcsolatban! Az el nem végzett kármentesítést leplezendő homok feltöltések az élő vízfelszínbe ugyanis szakértők szerint elvették az öntisztulási lehetőséget melynek hatására a tó bűzlik és habzik! Pár évtizeddel ezelőtt egy előző rendszerben egy egykoron mély és tiszta Szigetszentmiklósi tó hasonló módon vesztette el öntisztulását! Beposhadt, majd be kellett temetni! Azt a területet ma Kéktónak hívják és bár ma Szigetszentmiklós szabadtéri szabadidőközpontja nem hisszük, hogy bárki, aki egykoron ismerte a régi állapotot komolyan azt kívánta volna, hogy pusztulnia kell a tónak!

 

Szigetszentmiklóst és közéletét ismerő emberek közül egyébként sokan hívják fel a figyelmet arra, hogy sokszor merült már fel a Bucka-tó feltöltése egyes körökben és fű alatt persze mindannyiszor hatalmas felháborodást okozva! Hiszen a vízfelszín számtalan embernek okozott élményt gyermekkorában és egy tó vízfelszínnek annyi és annyi lehetősége van! De mi van, ha beposványosodik a tó és berohad? Akkor egyértelmű, hogy be kell temetni és emiatt akkor már senki sem fog zúgolódni!

 

A Buckai Szövetség Egyesület ugyanakkor környezetvédelmi szakembereket fog hívni és felkéri arra, hogy nézzék meg és mérjék be a tó életképességét, illetve ha most nem életképes mondjuk köszönhetően a beletemetésnek, akkor mit kell azért tenni, hogy újra az legyen!

 

A Bucka-tó már így is a jelenlegi városvezetés egyik, hanem legnagyobb szégyene! 4,7 milliárdos Uniós pénzért lett ugyanis egy ormótlan domb a területen, de a szennyezés, a galvániszap, a kohósalak, a kommunális hulladék egyetlen grammja se ment el innen, miközben a pénz fel lett használva és el lett tűntetve! Sőt! Egy valami eltűnt! Erre nem régen hívták fel a figyelmünket! Egyes források szerint eltűntek a betonok innen, amit bedaráltak és útalapként adtak el azaz pénzt csináltak belőle!

 

De gondoljunk bele! Nekünk van egy tavunk, amelyben egykoron emberek fürödtek, és amelyet jelenlegi vezetőink egyáltalán nem becsülnek! Mások pedig pénzt adnak azért, hogy legyen egy pici kerti tavuk, vízképződményük vagy hasonló egyébként az emberekben kellemes érzetet kiváltó dolguk! Ha ezt a tavat megbecsülnénk körbe lehetne járni, lehetne a környékén kis lugasokat csinálni, padokat kitenni és egy kellemes hellyé, kellemes emlékek és élmények központjává tenni! Nem érték? Mert szerintünk hatalmas érték!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6812664155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása