Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Habzik és bűzlik a Bucka-tó és a régi ösvény sem körbe járható!

2017. július 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Két évvel a Bucka-tó területének állítólagos, valójában látszat rekultivációja után a beruházásnak is köszönhetően újabb és jelentős probléma jelentkezett: Bűzlik és habzik a víz ott, ahol egykoron emberek fürödtek meg!

 

A Bucka-tó területén 2014-es kezdettel egy beruházás, az állítólagos Bucka-tó rekultiváció kezdődött meg. Miután az anno a Csepel Autógyár és Pestvidéki Gépgyár épületeihez szükséges sóder kitermelése miatt mesterségesen létrehozott tó és környezetének területét a Csepeli Vas és Fém Művek, valamint a Csepel Autógyár az 1970-es évtől kezdve 10 éven át és folyamatosan ipari hulladékkal, kohó salakkal és galvánisszappal töltötte fel, majd a lakosok úgyis mindegy alapon ide hordtak kommunális hulladék hegyeket nagy szükség lett volna arra, hogy ez a beruházás tényleg megtörténjen!

 

A valóság azonban nem ez volt! A valóságnak a lényege az volt, hogy ástak egy gödröt melynek során nem mentek a szennyezés után sem mélységében, sem szélességében majd a gödör mellé rakták a szemetet! Majd szedtek egy fóliát melyet a gödörbe tettek és visszaöntöttek szinte változatlan formában vagy kicsit bevizezve minden szemetet! Ezt követően általunk ismeretlen tettesek készet jelentettek és felnyalták a 4,7 milliárdot, miközben egy gramm szennyezés nem ment el innen!

 

A beruházásnak a lényege persze ez! De ezt követően még termőföldet is hoztak a most épülő TAO Stadion helyéről információk szerint, hogy mindent elfedjenek, illetve ami egészen szörnyű, hogy a beruházóknak meglátásunk szerint az eddigi tó vizfelszínébe is sikerült beletemetni!

 

Szakértők szerint a bűzlő víz annak köszönhető, hogy a tó méretét csökkentették, így öntisztulási lehetőségét is elvették! Ezért is habzik! Ha azonban erre nem jön intézkedés ez befog posványosodni és akkor egy természeti kincset, amelynek pusztulását nem köszönhetjük másoknak, mint az elmúlt évtizedek nagy vezetőinek be kell temetni teljes mértékben és területében! Ez hatalmas pusztítás lenne! S, ha így záródnak, akkor elmondhatjuk, hogy a ki nem takarított terület, az ormótlan tó mellett, ellet pusztítva még az élő vízfelület is!

 

Nem mellesleg és egyébként érdekesség, hogy az eltűnt az egykori körbe járó ösvény! Ma már nem lehet a Bucka-tó körül és teljes mértékben, minden oldalról körbe menni! Vajon helyes ez így? Vajon helyes volt így?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(A kép még régebbi kép! Jelen esetben csak illusztráció)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3412656337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása