Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Azonnali intézkedést kérünk: Válságban a Szigetszentmiklósi orvosi ügyelet

2017. június 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Különböző emberek számtalanszor, amikor ide-oda fordulnak azt mondják ne panaszkodjunk, mert máshol sem jobb! Egyrészről olyankor fogalmuk sincs miről beszélnek, hiszen egyetlen város / település állapota sem olyan válságos ebben az országban, mint amilyen a jelenlegi város vezetésnek és Önnek köszönhetően Szigetszentmiklóson kialakult! A nem kezelt krízis próblémák közötti páviánkodások és nagy partik, a papíron nekünk hű, de jó beruházások valósága, az eltűnt pénz (röpke 4,7 milliárd), az el nem végzett rekultiváció, a csatorna beruházás melléktermékeként hozott házrepesztés, elárasztás, kerítés bedöntés, vastörmellékkel telített építési törmellékkel történő utca feltöltés, a játszótér a bűz mellé, vagy a Határ úti fekália ár és egyéb borzalmak nem hisszük, hogy más településen és városban vannak! Ahogy nem hisszük, hogy van olyan más településen, ha valaki kifizeti a vezetékes víz csatlakozását, akkor nem a vizet kapja meg a vízóra aknába, hanem egy szép mosolyt, egy bocsi elköltöttük a befizetésedet a saját hiteleink törlesztésére te meg fizess újra, mert minden bizonnyal nagyon gazdag vagy, még ha a havi megélhetésedet, gyógyszeredet épphogy összekuporgattad! De egyébként az Önök retorikája szerint a lakó úgyse tehet ellene semmit sem!

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Ne adja az Úristen, hogy egyszer az emberek felébredjenek Szigetszentmiklóson, rájöjjenek arra, hogy mit tesznek és meglincseljék Önöket! Nem kívánjuk! De amit tesznek az bűn, hatalmas bűn a város ellen!

 

Mi pedig hiába probálják tönkre tenni a várost nem fogjuk hagyni! Nem megyünk el innen! Hanem megmentjük Önökkel és Önnel szemben! S ebben az sem érdekel minket, hogy Ön a Buckai Szövetség Egyesület elnökének családtagjait zaklatta, hogy az Önök egyik képviselője életveszélyesen megfenyegetette, hogy különböző fórumokon azért, hogy feltárásainkat igyekezzenek hitelteleníteni elhordanak bennünket mindenféle hülyének! Nem érdekel bennünket, hogy hány további hazugság alapon nyugvó buta és alaptalan perekkel próbálnak megvezetni bíróságokat és megrángatni bennünket, mert a város megmentését, fejlesztésének elősegítését, az Önök ártó tevékenységének megakadályozását és leleplezését soha nem fogjuk feladni!

 

De van egy terület, amely kiemelkedik annyi és annyi közül! Ez a terület mindannyiunk egészsége! Amelybe egy használható orvosi ügyeletnek is kellene lennie! Szigetszentmiklóson ilyen nincsen!

 

Polgármester Úr! A használhatatlan orvosi ügyelet miatt 2010-ben meghalt egy tagtársunk, Vincze Béla, mert az orvosi ügyeleten dolgozó a deffibrillátor hol létét egyáltalán nem tudta. A kézi újjá élesztés nem ért semmit! S nem mondjuk azt, hogy azzal együtt barátunk, tagtársunk túl élte volna, de minden bizonnyal ennek nagyobb lett volna a lehetősége!

 

2013-ban tudomásunk szerint Önök orvosi ügyeleti szolgáltatót váltottak és mindenki azt ígérte, hogy jobb lesz azután! Ennek ellenére az ott dolgozók egy gyermeknél a bárány himlőt nem ismerik fel, másiknál úgy küldenek haza rosszul lévő gyermeket, hogy ha két napon belül egy kórházba és azonnal nem műtik meg, akkor ma nem élne. Más esetekben töréseket, infarktus tüneteket és egyéb súlyos eseteket nem diagnosztizáltak megfelelően és nem is kezeltek! Kezd úgy kínézni, hogy Szigetszentmiklóson van egy olyan intézmény, amelyre rá van írva, hogy orvosi ügyelet, de az leginkább egy halálgyár vagy sintér telep. S aki csak tud inkább a kórházak ügyeletére rohan, sem hogy a Szigetszentmiklósi Orvosi ügyelet félre kezelését elszenvedje!

 

Polgármester Úr! Ön szerint ez rendben van így? Avagy hogy klasszikust idézzünk: „had hulljon a férgese”? Nem kellene tenni végre valamit, hogy orvosi ügyelet néven és 24 órás szolgálatban ebben a 40 ezer fős városban valami minőségi egészségügy is legyen?

 

Polgármester Úr! Mint nyilván Ön is tudja 2015-ben egy hölgy rosszul lett, összeesett és meghalt a József Attila telepi HÉV megállóban! Ettől a HÉV megállótól a mentő állomás 2 percre, az orvosi ügyelet és az egyik körzeti orvosi rendelő 3 percre, a másik orvosi rendelő 5 percre helyezkedik el! Mentő azonban nem volt a városban, mert fenn volt Pesten! Orvost nem küldtek, mert az ügyeleti, orvosi és mentő rendszer Szigetszentmiklóson nem kapcsolódik egymáshoz és nem egy! 3 – 5 percre tehát orvosoktól egy fiatalember és a barátnője próbált újra éleszteni 40 percig, amíg egy mentő nagyon messziről megjött! A nénin már nem lehetett segíteni!

 

Szakszolgálatok elmondták, hogy a helyszínre lehetett volna ügyeletes orvost küldeni, ha 24 órás orvosi ügyelet lett volna és, ha az Országos Mentő Szolgálat az ügyelet fenntartója! Azaz a hölgy előbb kerülhetett volna szakember kezébe és nem biztos, de lehet, hogy ma is élne!

 

Polgármester Úr! Ön és társai ebből nem tanultak! Miért nem? Miért van nekünk egy használhatatlan orvosi ügyeletünk és miért bontottunk már szerződést ezekkel és a Mentőkkel miért nem kötöttünk? A mentők azért mégiscsak képzettek és mégiscsak igyekeznek segíteni a betegeken szemben azzal a förmedvénnyel, amit ma Önök orvosi ügyeletnek és Szigetszentmiklóson neveznek!

 

Azonnali válaszokat kérünk és azonnali intézkedéseket! Ugyanis emberek élete és egészsége nem lehet pénz kérdés és nem lehet valakik, esetleg alkalmatlanok játékszere!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Június 2

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8212610483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása