Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mellébeszélésekkel, a valóság figyelmen kívül hagyásával és mérhetetlen cinizmussal reagált meghatározó Szigetszentmiklósi kérdésekre az Önkormányzat

2017. május 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Mérhetetlen cinizmussal, a valóság figyelmen kívül hagyásával, arroganciával és mellébeszéléssel reagált fontos Szigetszentmiklósi kérdésekre a városi Önkormányzat.

 

Az elmúlt egy hónap során, mintegy 32 levelet küldött a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak és más szerveknek, minisztériumoknak egyesületünk fontos meghatározó és egyre súlyosbodó kérdések tekintetében, melyek közül 8 témakörben kaptunk ma levelet!

 

Azon kérdésünkre, amely az ívóvízzel el nem látott területekre vonatkozik, melyek közül sokaknak a rákötési lehetőségét a kifizetések ellenére akadályozza az Önkormányzat konkrétan arra nem kaptunk választ, hogy biztosítanak-e zacskós vizet, mégtöbb köztéri kutat ingyenes bekötési lehetőségeket! Az Önkormányzat álláspontja szerint a hivataluk a vezetékes víz hálózatának kiépítésével biztosítja az egészséges ívóvíz elérését, amelyre bárki ráköthet, ellenben: „A rákötés kivitelezési költségét a lakosság korábban jogszabály szerint megfizetett hozzájárulás mértéke nem befolyásolja.” Magyarul hiába fizetted ki, ha az Önkormányzatnak úgy tetszik, akkor fizethetsz újra! De van mégegy mondat: „Felhívom a figyelmét, hogy a vezetékes ivóvízzel el nem látott területek, jogszabályi előírásokra tekintettel, a vízellátás kiépítéséig nem beépíthetőek!”  Nos ezutóbbi mondatról szépen magyarul ki kell mondani, hogy mi: Márpedig minden egészséges ember ezt hazugságnak nevezi, hiszen számtalan ellenpéldát tudunk hozni!

 

Az Önkormányzatot a Bucka-tó ki nem takarítása sem érdekelte! A több száz kép és bizonyíték ellenére fenntartja, hogy a Bucka-tó ki van takarítva, miközben ezt a rendelkezésre álló bizonyítékok mellett egyre több hivatal, hatóság, szerv és környezetvédő kérdőjelezi meg!

 

Arra a kérdésre, hogy mit csinál az ÉCSVCS Kft, ha a csapadékvíz elvezetés lenne feladata, de mint olyan az nem létezik a városban az Önkormányzat azt írta, hogy a közmeghallgatáson is feltettük ezt a kérdést és ott az illetékesek válaszoltak! Csakhogy pontosan azért ragadtunk billentyűzetet, mert ott is mellébeszélés folyt, de a feltett kérdésre válasz, valódi válasz nem érkezett!

 

A Csépi úti óvoda esetében ahol azt kérdeztük, hogy tényleg a támfal drágább lesz-e, mint az óvoda épülete két szavas válasz érkezett: „természetesen nem!”. De nincs kifejtve, hogy a támfal és az egyéb költség mennyi lesz, s hogy ennek függvényében tényleg ez a telek és hely volt-e a legoptimálisabb lehetőség.

 

Azzal kapcsolatban, hogy szerepelt-e a Bucka csatorna tervében, hogy túltelített, folyton kiáradó hálózatra csatlakozik a Bucka csatorna az az írás érkezett, hogy hatóságok ellenőrizték le a tervezők terveit és mindent rendben találtak! (De vajon jártak kint a terepen?) No meg az is, hogy a szennyvízcsatorna hálózat elválasztott zárt hálózatként üzemel. Mindenbizonnyal a levél írója sosem járt a Határ úton, ahol minden esőzés idején a „rendkívüli időjárás hatására” kéthetente az utat, a telkeket és mindent a fekália ár lepi el! Ha járt volna biztosan nem ír ekkora hazugságot és talán nem épített volna olyan tervezők terveire, akiknek 7 év kellett ahhoz, hogy megértsék ami 10 – 11 ezer emberre lett tervezve csatornavezetékként az 40 ezer embert nem bír el!

 

Az SZTK-ERIMA kapcsán az Önkormányzat közölte, hogy jól elvagyunk magunkkal és már mi válaszoltunk saját kérdéseinkre egy későbbi cikkünkben! Azt azonban figyelmen kívül hagyta, hogy jelentős Önkormányzati pénzből is finanszírozott az SZTK-ERIMA csapata, amely persze nevelje a fiatalokat, de nulla az eredménye a profi csapatnak és sikerült a harmad osztályba, a gagyi ligába magát delegálnia. A gagyi ligába szereplő felnőtt vállogattotnak minek pénz? Szerintünk kár rájuk egy fillér is!

 

És végül írást kaptunk a május 1-ei alpári jelenetekre! Eszerint a szervezők mindent rendben kezeltek és nem volt súlyos az eset! Két részeg csinálta, fiatalok, de nem gyermekek cukkolták és a rendezvény főszervezője ezt kezelte, miközben megvolt minden hatóság és rendszervezés rendben, ami csak kellhetett! Ezzel szemben a nem súlyos esetről kisgyermekesek menekültek el és tömegben! Azóta is többen felháborodva nyilatkoznak, hogy ez mégis hogyan történhetett meg! De az Önkormányzat szerint ez rendben van! Ja! És a Polgármesternek nincs felelősége a levél szerint! Szerintünk pedig a rendezvény plakátjain a Polgármester szerepelt, mint fővédnők! Hát így védte! No és persze az árak mértéke se az Önkormányzatnak róható fel, mivel a helypénz állítólag nem változott több éve! Ha ez így lenne, akkor a rendezvényen csúnya vállalkozók voltak, akik áraikkal is lejáratták a rendezvényt és a lakosságot nem nézték másnak, mint fejős tehénnek! Vagy az Önkormányzat nem mond igazat!

 

Hát ennyi volt az első nyolccas! Mindenki döntse el, hogy ezekben a kérdésekben vajon az Önkormányzat által adott válasz elegendő, megfelelő, egyáltalán értékelhető-e. Szerintünk nem!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1512549471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása