Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Polgármester Úr! Miért provokálja a várost? Miért provokálja Szigetszentmiklóst?

2017. május 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Nyilván Ön is emlékszik 2017 Április 26-ára, a Közmeghallgatásra és a kérdésünkre, hogy Ön korrupt-e. Nyilván emlékszik arra, hogy miért is kérdeztük meg! Nyilván emlékszik arra, hogy a Fővárosi Vízművekkel kötött előnytelen szerződést, hiszen senkinek sem jó a lakosságból, Szigetszentmiklós városából az, hogy évi 500 ezer forintos bérleti díjért egy szolgáltató uralkodik a városon és a bevételek őt, míg a költségek a várost és minket terhelnek, miközben a csatlakozási díjak csillagászati mértékűek, tehát mindezt figyelembe véve ez maximum csak Önnek lehetett előnyös és másnak nem! Persze, ha Önnek előnyös volt, akkor rögtön jön a kérdés miért is lehetett!

 

Megkérdezhettük volna mindezt természetesen a Sas utcai óvoda kapcsán is sok más mellett, ahol egy havertól 15 évig, euró alapon bérlünk egy óvodát úgy, hogy sosem lesz a miénk, miközben az hírlik, amelyre Önök, mint kérdésre nem válaszoltak eleddig, hogy az első öt év bérleti díjának előre utalásából épült fel a bérlemény! Ez is előnytelen a városnak, s a legkevesebb az, hogy azt mondjuk, hogy ez bizony igencsak korrupció gyanús.

 

Ön a kérdésünket kikérte magának és arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy folyamatosan Önt provokáljuk! Azonban a kérdések, melyek alapján felmerül az, hogy Ön akár korrupt is lehet, s melyek alapján mi feltettük ezt a kérdést cáfolhatatlan tények! Cáfolhatatlan, hogy a Fővárosi Vízművekkel kötött szerződés, a Sas utcai óvoda ügye annyi minden más mellett a városnak előnytelen! Így ez nem provokáció, hanem tükör!

 

Hogy a tükörben Ön kellemetlen dolgokat, eseményeket, jelenségeket és alakokat lát arról sajnos nem tehetünk, mert a tükör mindig valódi arcot mutat a maga nyersességével és őszinteségével!

 

Az azonban, hogy önben a provokáció szó felmerült elgondolkoztatott bennünket! Miért ez a szó jutott eszébe? Miért erre hivatkozással akarta leplezni a több, mint megdöbbentő eseményeket? Vajon magából indult ki? Vajon Ön provokál bárkit is?

 

Meglátásunk és véleményünk szerint igen! Felmerül a kérdés, hogy miért teszi mindezt? Polgármester Úr miért provokálja a várost, a Szigetszentmiklósi lakosságot az itt élőket?

 

Miért van az, hogy miközben kiárad a Határ úti fekália és hibásnak titulálja a lakosságot, nem történik intézkedés 7 év alatt sem, aközben épül TAO pénzből a városba egy fütött pályás stadion?

 

Miért van az, hogy a Bucka csatorna beruházás az ország legdrágábbja, legrosszabbul kivitelezettje, ahol házakat, kerteket árasztottak el, falakat repesztettek meg, utcákat szórtak fel vastörmelékkel telített építési törmelékkel, vagy szenyvízfordítót játszótér mellé telepítettek mégis úgy beszélnek erről a beruházásról, mintha maga a gyönyör lenne? Miért zengenek ódákat úgy mintha nem bűzlene a beruházás a szervezetlenségtől, az arrogáns és buta hozzáállásoktól, a valós segítségek megtagadásától és a visszajáró pénzek, kifizetésének, valamint az elszámolás elodázásától? Miért kell azt érezzük, hogy ingatlanonként 167 ezer forintunk, össz Buckai szinten 502 millió forintunk van veszélyben? S miért látjuk azt, hogy a csatorna közmű társulat, mintha nem is a lakosokért, a beruházásért lenne, hanem csak pénzbehajtó szerepet vállalt fel?

 

 Az Ön által vezetett Hivatalban miért adtak ki futószalagon és tömeggel olyan építési engedélyeket, ahol az ingatlanra, telekre csak a ház fér el és a garázs, a kert, az autóval beállási lehetőség nem? S amikor ezen tulajdonosok parkolás tekintetében az így is szűk utcára kényszerülnek miért hibáztatja Ön és testülete őket? Miért hibáztatja azért, hogy betemetik a vizes árkokat, hogy parkolni tudjanak? Ha Önök építési engedélyeket kiadtak mégis hol parkoljanak? Az út közepén vagy a vizes árokban?

 

Ön különböző ígérteket hintett el azzal kapcsolatban, hogy a Buckába például az infrastukturális fejlesztések mikor jönnek el! Semmi se történt ennek keretében! Semmi javulás! De néptömegeket telítettek ide, melynek hatására a meg nem oldott probléma még súlyosabb lett!

 

Polgármester Úr! Miért tette ezeket? Miért provokálja városunk népét ilyen tevékenységekkel?

 

Miért provokálta a várost azzal, hogy hazudott a 4,7 milliárdos Bucka-tó rekultiváció tekintetében? A szennyezés elhárítása ugyanis sosem történt meg! Gödröt ástak! Nem mentek le a szennyezésig sem mélységében, sem szélességében! A szennyezett földet a gödör mellé rakták, majd fóliát helyeztek a gödörbe és mindent visszaöntöttek! Polgármester Úr! Ez nem rekultiváció, ez nem kármentesítés, hanem hazugság, csalás, népveszélyeztetés és talajforgatás! Miért tette mindezt? S ha azt mondja nem tette, akkor nem mond igazat, mert mi folyamatosan tájékoztattuk a beruházás nem megfelelő alakulásáról, melynek hatására, ha Ön valóban felelős Polgármester lenne, de sajnos nem az, akkor a minimum, hogy tájékozódik a kérdésben! Amiért nem tájékozódott, amiért hagyta hogy így legyen ezért a kialakult állapot letagadhatatlanul sok más mellett az Ön felelőssége!

 

Polgármester Úr! A lakosság kevésbé közéletet követő része abban bízik, hogy neki valódi Polgármestere van, aki segíteni fog, aki törődik problémáival, ha arra kéri! S normális helyeken ennek így is kellene működni! De aki magától valaha segítséget kért az ma végtelenül megalázottnak érzi magát és végtelenül dühös! Miért tette ezt? Miért alázott meg embereket és miért nem segített? Miért nem vitette be a vizet azon ingatlanokba ahol ezt már kifizették, s hogy mégsincs a kertbe az a Hivatal felelőssége és hibája? Miért kötelezte őket, akiknek nem kellene már semmit sem fizetniük, hiszen szerződésben vállalt kötelezettségeiknek eleget tettek, hogy fizessenek 300 ezer forintot? Miért adott támogatást erre 50 – 75 ezer forintot, mikor sem a 300 ezer forintos újabb kötelezettséget, sem a kapott 50 – 75 ezer forintot Öntől senki se kérte? Miért használta arra az Öntől nem kért és kelletlenül adott pénzeket arra, hogy egy közmeghallgatás során kaptatok pénzt alapon a lakosokat, akik jogos kifizetéseikért semmi mást, mint vezetékes vizet kértek megalázza? Miért tette ezt? Miért provokálja az embereket?

 

Miért mondta azt egy ingatlantulajdonosnak, aki elé vizes árkot építet a „nagyon okos” hivatala, s akinek az a vizes árok útban van, hogy a vizes árkot nem viszi inkább az egész utat felduratja, hogy a vizes ároknak legyen funkciója? Ilyen egy igazi Polgármester? Ennyire embertelen? Ennyire provokatív? Ennyire nem számítanak az itt élők?

 

Annyi ügy van még a lakosokra a telefont dobáló portástól, a leszerelendő köztéri kutaktól, a tömegnyomorban telített Bucka buszoktól kezdve, a teljesen alkalmatlan ügyintézőkön, osztályvezetőkön át az embertelen hozzáállásokon keresztül, de nem akarunk regényt írni!

 

A kérdés azonban felmerül:

 

Miért tesz ilyeneket egy Polgármester?

Miért provokálja a várost?

Miért provokálja Szigetszentmiklóst?

 

 

Megtisztelő és

érdemi válaszukat

előre is

megköszönjük!

  

Szigetszentmiklós, 2017 Május 23

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3112535569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása