Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka csatorna célirányos pénzeit miért költötték másra?

2017. május 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Mint Önök is talán tudják, ha egy szervezet egy intézmény célirányos pénzt kap egy bizonyos beruházásra, akkor azt a célirányos pénzt nem költheti másra! Szigetszentmiklós város Önkormányzata, ahogy mi látjuk és mi szemléljük a dolgokat meglátásunk szerint mégis megtette! Megtette, amikor 8.625.000 Ft-ot költött a Bucka csatorna pénzéből iskolai parkrekonstrukcióra! Pedig a Buckában nincs iskola, így a nem létező iskolának nincs parkja és mivel se parkja, se iskolája nincsen, ezért a nem létező iskola nem létező parkja a Bucka csatorna beruházásban biztosan nem lehet érintett! Persze tudjuk melyik iskola kapta és, hogy az iskola parkrekonstrukciója mennyire fontos, de talán nem a Bucka csatorna pénzéből!

 

Aztán… aztán nyilván azt is tudják, hogy a Bucka csatorna első és második fordulója miről is szólt! Az első forduló ugye a körülmények megteremtéséről, a kisajátítások elintézéséről, a vízzel nem rendelkező utcák vezetékes vízzel való ellátásáról, a már évek óta a környezetvédelmi hatóságok által elzárandó Csepel Autógyár csatorna vezetékének felfedezéséről. Ehhez képest alig-alig teljesült valami is ebből! Persze tudjuk, hogy az Önök elszámolását és második fordulós pályázatát 13-szor dobták vissza és már a pályázatírók könyörögtek, hogy próbálják meg legalább egyszer jól megírni, de azért az mégiscsak durva, hogy a Holló utcai kisajátítás, amelyet a német kisebbségi Önkormányzat vezetőjének a fia értékelt, mint független szakértő és amely az egyik Önkormányzati képviselő édesanyjának a telke megvásárlásra a második fordulóra maradt! S az is megdöbbentő, hogy 4-szeres ingatlan áron lett megvéve a sürgősség miatt!

 

Polgármester Úr! Egyszerű hasonlattal élve, ha mi pénzt adunk Önnek, hogy vegyen belőle esztergagépet, de Ön a pénzt cukorkára költi el, akkor ugye nem csodálkodik azon, ha megdorgáljuk azért, amit tett? Ennek fényében hogyan tehették meg, hogy a Bucka csatorna pénzét másra, egyes költéseket, pedig nem annak fordulójába és kiemelten valakinek kedvezve tették meg, persze a beruházással érintett lakosoknak kárt okozva ezzel? Hogyan várhatja el ezek után, hogy elhiggyük, hogy egyszer becsületesen fog elszámolni Ön és hivatala a Bucka csatorna visszajáró pénzeivel?

 

Megtisztelő és

érdemi válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 20

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4912527879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása