Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordulva: Mercedes Sprinter City 77 buszt kérünk a Volánnak, hogy Bucka busz lehessen!

2017. május 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

 

Magyarország központi régiójának, Pest megyének egyik legnagyobb városával, Szigetszentmiklóssal és annak legnagyobb, legegybefüggőbb, leszakadó és elmaradott városrészével, Alsóbucka városrésszel, annak közlekedési problémájával keressük Önöket és kérjük a segítségüket!

 

Alsóbucka városrészben a Szigetszentmiklósi 40 ezer lakosból nálunk él 10 ezer ember! Az elmúlt évek során bár hoztak valamiket, amiket fejlesztésnek neveztek, de azok akár a Bucka-tó látszat rekultiváció, akár a Bucka csatorna tekintetében nem sikerültek! A súlyosan szennyezett Bucka-tó nem lett kitakarítva, csak talajforgatás történt meg, míg a Bucka csatorna beruházás inkább híresebb horribilis áráról, a beruházás során alkalmazott rombolásairól semmint, hogy lenne egy olyan beruházás, amelyet bárki építésnek nevezhetne!

 

A Bucka útjai szűkösek! Köszönheti ezt egyrészt történelmének, amikor útjai úgy alakultak ki, ahogy amerre a szekerek dőltek, így hát nincs egyetlen egyenes utunk sem! De köszönheti ezt az elmúlt 15 – 20 év Önkormányzati vezetésének, amely a problémákat nem, hogy nem oldotta meg, hanem olyan telkekre adott építési engedélyeket, amelyen csak ház fér el, de kert vagy garázs, esetleg parkolási lehetőség a telekrészen nem! Így, tehát megállapítható, hogy nem, hogy nem enyhült, mint inkább súlyosbodott a helyzet és lassan a kilátástalanság jellemző a közlekedésünkre! Persze mi, akik itt élünk szeretjük ezt a területet és van a javulás irányába mutató ötletünk, tervünk, de ahhoz kellene egy együttműködő Önkormányzat, amelynek a lakosok is számítanak, legyen az bármilyen színű vagy ideológiai szemléletű!

 

Területünkön 1998 óta busz is közlekedik, mely 2009-ben már a mi ötletünk szerint bővült! A buszok megérkezéséig minden Buckai, aki autóval nem rendelkezett kénytelen volt gyalogolni és táskájában több váltás ruhát felpakolni, mert a Buckából tisztán képtelenség volt kijutni! A busz azon segít, segített, hogy ez ne így legyen! Sajnos azonban annak ellenére, hogy a busz flotta mostmár 4 db 24 – 27 fős kisbusszal fut lakosaink létszáma folyamatosan gyarapszik újra ott tartunk, ahonnan elindultunk vagy a forgalom növekedése és az elütés veszélye miatt a szűk, járdátlan utak mentén még rosszabb helyzetbe vagyunk! A buszokra képtelenség felférni, s ha mégis sikerül, akkor egymás veséjében, lábán vagy hátában utazunk! De ha nem férünk fel ismét, mint régen gyalogolhatunk a váltás ruhát, hogy mégis a Buckaiak is kulturált módon jelenhessenek meg gondosan a táskába készítve!

 

Szerintünk ez nincsen így rendben! Akárhogy is a központi régióban élünk! S bár júniusban kapunk egy 24 – 27 fős ötödik buszt félünk tőle, hogy a kialakult állapotokon, az őszi, téli hatalmas forgalmakon ez sem fog segíteni, mely persze több, mint a semmi, de a problémát nem fogja megoldani!

 

Éppen ezért egyrészről mi azon gondolkozunk, hogy egykor a területünkön futó nagybuszt, amely buszfordulóval nem rendelkezve nem közlekedik azon az útvonalon, ahol még elférne, tud és tudott valahogy visszahozzuk, visszahozassuk, másrészről, hogy mi az a legnagyobb kapacitású busz, amely elfér szűk útjainkon! Mi egyetlen ilyet találtunk, amely nem más, mint a Mercedes Sprinter City 77-es busz!

 

Beszerzésére a Szigetszentmiklósi Önkormányzat azt mondta oldja meg a Volán, mert az ő dolga! De ez busz a jelenlegieknél nem szélesebb, nem magasabb, csak hosszabb! Hátul dupla tengelye van és elől hátul dupla ajtója! Egy ilyen busz dupla annyi utast tudna egy buszként szállítani, mint amennyit azok, amelyek most futnak és mint most és amilyenek!

 

Ezért azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz és következő levelünkben Magyarország európa parlamenti képviselőihez, hogy segítsenek nekünk forrást találni ahhoz, hogy területünkön Mercedes Sprinter City 77-es busz, tehát a legnagyobb elérhető kisbusz futhasson! A buszt nem magunknak, hanem a Volánbusznak kérjük! Azt kérjük, hogy bővítse ez az ő flottájukat, de úgy hogy flottájuk tagjaként Bucka buszként fusson és segítsen területünkön, segítsen rajtunk!

 

Tisztában vagyunk vele, hogy a Volánbusz szűkös erőforrásaira is tekintettel nehezen tudna nekünk ilyen buszt vagy buszokat biztosítani! Kérjük azt, hogy segítsenek ebben nekik, keressünk olyan forrást, amelyből ez lehetséges, hogy ők, pedig segíthessenek rajtunk, segíthessenek nekünk mindannyiunk érdekében!

 

Kérjük támogassanak és segítsenek bennünket ebben!

 

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 1

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812471541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása