Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kinek jó Szigetszentmiklóson a Fővárosi Vízművek?

2017. április 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Mint Ön is nyilvánvalóan tudja 2013-ban az új szabályozás miatt szolgáltatót kellett váltania a városnak víz és csatorna szolgáltatás tekintetében és új szerződést kötnie. Ennek keretében találta Szigetszentmiklós a Fővárosi Vízműveket meg!

 

Azt a Fővárosi Vízműveket, amely vízszolgáltatás terén igaz hagyományokkal rendelkezik (bár mint városunkban kiderült a házi vízművet nem tudják értelmezni), de a csatorna terén abszolút pályakezdő! A Fővárosban sem ő, hanem a Fővárosi Csatornázási Művek csinálta és csinálja. Márpedig így kísérleti nyusziként vagyunk a szolgáltatónak kiszolgáltatva. Ezt biztosan így akarta?

 

A szerződés szerint a Fővárosi Vízművek (, akihez abban a 2013-as évben csatlakoztunk, amikor 52 milliárd veszteséget termelt) 500 ezer forintot fizet a hálózatért évente! Csakhogy olyan magasak a közüzemi csatlakozási díjak Szigetszentmiklóson a maguk kettő, három, négyszázezer forintjukkal, hogy gyakorlatilag két bekötés után minden újabb csatlakozás a Fővárosi Vízműveknek ajándék! Miért is jó nekünk ez?

 

Miért jó ez egy olyan területen, ahol étel, gyógyszer és rezsi problémái vannak egyes embereknek, esetleg időseknek, betegeknek? Miért jó ez, ha számukra kifizethetetlen?

 

Miért jó nekünk az, hogy bármi ami bevétel a Fővárosi Vízműveket érinti, de bármi ami költség és a karbantartáshoz kapcsolódik azt az Önkormányzat fizeti? Miért eme előnytelen szerződés?

 

Polgármester Úr! Tisztában van vele, hogy Szigethalmon a víz és csatorna csatlakozási díj mértéke a Szigetszentmiklósinak harmada, negyede? Tisztában van vele, hogy Szigetszentmiklóson például újabban valami 45 + 12 ezer forintos tervezési díj is jön erre? Tisztában van vele, hogy a Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklóst és lakosságát fejős tehénnek nézi? Tisztában van vele, hogy az az árképzés, amit alkalmaz lassan csak a maharadzsáknak felel meg vagy Bill Gates rokonainak?

 

Polgármester Úr! Tisztában van vele, hogy a különböző szolgáltatási és köbméter díj előírásokat a Magyar Energetikai Hivatal maximalizálja, de minimum korlátot nem ír elő? tisztában van vele, hogy a Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklósra a maximális árképzést alkalmazza? Tisztában van vele, hogy más területeken annyira rosszul megy neki, hogy székházába albérlőt kellett fogadnia? Polgármester Úr! Tudja ki az albérlő? Eleinte mi sem hittük el és az hittük csak fekete humor, de tényleg igaz, hogy a Budapesti Temetkezési Vállalat!

 

Polgármester Úr! Tisztában van vele, hogy  a Fővárosi Vízműveknek minimum 10 órás, de volt hogy több napos a karbantartási ideje? Tisztában van vele, hogy ha mondjuk vízvezeték sérült meg, akkor az addig árad az útra? Vagy elzárják a csapokat több napra, de a munkálatokat nem kezdik meg? Tudja, hogy eközben vagy 20 – 26 üres autóval kocsikáznak városszerte? Annak ki fizeti az üzemanyagát és kopási díjait? Ugye nem mi?

 

Polgármester Úr! Kinek előnyös ez a szerződés? Mert szerintünk Szigetszentmiklósnak, Szigetszentmiklós lakosságának biztosan nem! Előnyös Önnek? Esetleg megkorrumpálta Önt a Fővárosi Vízművek? Netalántán megfenyegette? Vagy más korrumpálta meg? Más zsarolta és fenyegette meg? Vagy senki nem vásárolta, bántotta, zsarolta, fenyegette meg csak simán diszkalkuláns emberek veszik körbe? Ön is diszkalkuláris esetleg?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Április 28

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr912466749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása