Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Segítségkérés a NAV-tól a nem kézbesítő postások miatt!

2017. április 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Adó és

Vámhivatal!

 

Köszönettel vettük, hogy hivataluk megtisztelt válaszával egy olyan témával kapcsolatban, amely az Adóhivatalt csak részben érinti. Sokkal inkább érinti az adózókat, a lakosságot és a Magyar Postát! Köszönjük azt a tájékoztatásukat is, hogy nyugodtan forduljunk a Magyar Postához, mert minden bizonnyal segítséget, együttműködést és tájékoztatást kapunk!

 

Sajnos azonban a Magyar Posta nem hajlandó tudomást venni az egyre nagyobb károkat okozó nem kézbesítő postások intézményéről. Nem hajlandó tudomást venni arról, hogy vannak olyan munkatársaik, akik azért nem kézbesítenek, mert nincs kedvük vagy mert egésznap a kocsmában asztalt támasztanak, ellenben mindent ledokumentálnak, mintha rendben megtettek volna és ezzel nem kevesebbet, mint okirathamisítást követnek el! Ezt követően a Magyar Posta pontosan ezen okirathamisított dokumentumok alapján mossa ki őket!

 

Önök, az Adóhivatal pár évvel ezelőtt létrehozták a kézbesítési vélelmezés intézményét. Tették mindezt azért, mert voltak olyan adózók, akik a szankciókat úgy akarták elkerülni, hogy nem vették át a leveleket. Kialakították hát azt a rendszert, hogy kétszeri kézbesítési kísérlet és 10 nap után a kiküldött, majd visszaérkezett levelet a kézbesítési vélelmezés intézménye által kézbesítettnek tekintették.  Ennek azonban az az egyik alapja és tartó eleme, hogy szolgáltatását, a kézbesítés megkísérlését rendben elvégzi a Magyar Posta!

 

Persze akkor és ott ki gondolta volna, hogy valaha létrejön a nem kézbesítő postások intézménye, akik azért nem kézbesítenek és azért nem dobnak be még értesítőket se, mert egyszerűen nincs kedvük ehhez! Ellenben, akinek nincs postára néző kamerája az életben nem tudja igazolni, hogy a postás a kézbesítést soha nem kísérelte meg! Így kiszolgáltatottakká váltak a lakosok, az adózók és potenciális áldozattá. Potenciális áldozattá a Magyar Posta nem kézbesítő postásai által.

 

Így úgy állunk, hogy a kézbesítési vélelmezés intézményével, a nem kézbesítő postások létezésével átestünk a ló olyan túloldalára, amelyet hisszük azt se a döntéshozatal, se az Adóhivatal eredetileg nem akart! Nem kézbesítő postások miatt törlik cégek adószámát, veszítenek el pályázatokat, kedvezményeket vagy szűnnek meg cégek, mennek csődbe adózok és tönkre emberek. És jelenleg nincs semmi védelem ez ellen!

 

 

A Magyar Posta annyira komolytalan, hogy nem azon szervei által akar válaszolni a problémákra, akik döntést hoznak, hanem ügyfélszolgálata által, amelynek viszont nincs semmi ráhatása a változásra és a változtatási szándékokra! Folyamatosan lezártnak akarja tekinteni a kérdést, amelyet nem lehet lezártnak tekinteni, hiszen olyan mértékű és súlyos károkat alakítottak ki!

 

Amit Önöktől kérünk, mint Adóhivataltól és amiért Önökhöz fordultunk az nem más, mint egy olyan informatikai rendszer kialakítására tett javaslat, amely felvezeti az ügyfélkapura a postai szolgáltatásokat, melyet onnantól kezdve nyomon követhet bármely magyar állampolgár, lakos vagy vállalkozó, tehát adózó. Hisszük azt, hogy ezen rendszer kialakítása sokakon segítene és sok most a nem kézbesítés miatt kialakult súlyos problémára, kárra gyógyír lenne! Azért Önöktől kérjük, mert úgy látjuk a Magyar Posta nem együttműködő, mitöbb infantilis ebben a kérdésben!

 

Köszönjük segítségüket!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Április 28

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7212465323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása