Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közmeghallgatás Szigetszentmiklós 2017 - Polgármester Úr! Ön korrupt?

2017. április 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Közmeghallgatás volt Szigetszentmiklóson 2017 április 26-án, melynek fő témája idén a csapadékvíz elvezetés volt. A terem korábbi közmeghallgatásokkal ellentétben nem volt tele, de a téma sok mindenkit izgatott és sok kérdést vetett fel.

A közmeghallgatás indításaként egy unalmas, felkészületlen vetítés volt, amely se előadási stílussal, se valós tartalommal meglátásunk szerint nem rendelkezett, talán térképeket és Szigetszentmiklós vízelhelyezkedését kivéve. Persze ezelőtt a Polgármester is valamit karattyolt, de az senkit sem érdekelt, hiszen annyira mesterkélt volt.

Ezután már mi következtünk! Első felszólalóként megjegyeztük: „Ez a vetítés rendkívül unalmas és felkészületlen volt! De… Tisztelt képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr úgy érzem idén a témaválasztás igen bátor húzás volt, hiszen a csapadékvíz elvezetés Szigetszentmiklóson, mint olyan nem létezik! Azonban van egy vállalkozás ez az ÉCSVCS, aki állítólag a csapadék vízelvezetésével foglalkozik! Mivel azonban csapadékvíz elvezetés nem létezik szeretném megkérdezni, hogy az ÉCSVCS Kft mit is csinál pontosan? Továbbá a csapadékvíz elvezetés a Buckában az utak újra feldúrását jelentené, amely azért érthetetlen mert miért nem lehetett ezt az ország egyik legdrágább és a nemzet szégyenének is számító silány kivitelezésű Bucka csatorna beruházás során megtenni? Tudják, aminek horribilis az egyéni hozzájárulási mértéke! Apropó hozzájárulási mérték! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat 2013-ban szerződést kötött a Fővárosi Vízművekkel, aki évi 500 ezer forintért bérli a hálózatot. A hozzájárulási mértékek oly mértékben magasak, hogy a lakosság egyes részének kifizethetetlen. A hozzájárulás mértéke csatorna és víz esetében közüzemenként két – háromszáz ezer forint. Ez azt jelenti, hogy a Fővárosi Vízművek az éves bérleti díját 2 beruházásból ki is fizeti és minden további számára ajándék! Kinek jó ez? Szigetszentmiklós városának a karbantartást is ismerve biztosan nem! A lakosságnak biztosan nem! Talán Polgármester Úrnak lehet jó! Ha Polgármester Úrnak jó, akkor elmesélné, hogy miért? Másként teszem fel a kérdést: Polgármester Úr! Ön korrupt?

Természetesen a Polgármester a kérdést is kikérte magának és közölte, hogy a Buckai Szövetség Egyesület elnöke folyamatosan provokálja, de ő nem áll kötélnek! Közölte, hogy természetesen nem korrupt és nem vehető meg!

A közmeghallgatás érdekessége, hogy most a szokásosnál is nagyobb arányban voltak a Lakihegyiek, míg a Buckából kevesebben jöttek! Tudják milyen felkészült és összetett kérdéseket tettek fel? Azt gondoljuk a Lakihegyiek a tegnapi lakossági képviselőikre büszkék lehetnek! A legfőbb problémát a Gát utca hozta fel, amelyet úgy használnak, mint menekülő utat így nagy a forgalma és az ott élés nem kicsit nehezített!

Ugyanakkor beszéltek a Leadó torony utcájáról, a Lakihegyi elhanyagolt infrastruktúrákról.

Némelyek bele mentek abba a csapdába, amit az Önkormányzat és a Polgármester akart sugallni! E szerint a csapadékvíz elvezetésének problémája a lakosság hibája, hiszen gödröket temetnek be és vizes árkokat, valamint nem takarítják az árkokat! Voltak akik egyetértettek azzal, hogy csúnya dolog, ha valaki az ingatlan árvizét kivezeti az utcára! Arról persze mélyen hallgattak, hogy az árkok betemetése azért van, mert olyan építési engedélyeket adtak ki, hogy egyes ingatlanon csak ház van és másnak nincs helye! Nincs kert, nincs parkolási lehetőség! Parkolásra ott van az utca! Álljanak a vizesárokba? Kinek is a hibája ez? Szerintünk az Önkormányzaté, az Építési hatóságé.

Szóba került az utcák nem takarítása, a kukák rongálása, a szemét levétől csöpögő kukás autó, amely után hatalmas bűz van. Megtudtuk, hogy egy mamának az okmányiroda önkényesen 53 év után elvette a nevét, amelyet ő kifejezetten sérelmezett az okmányirodát borzalmas helynek látva. Kifejtette nem érti, hogy ha ő alig használ kukát ahhoz, hogy kisebbre váltson (konkrétan 110 literesről 60 literesre miért kell bemenni arra borzalmas helyre (okmányiroda) és 3.500 Ft-ot fizetnie. Az ARIES Kft részéről cáfolták a 3.500 Ft-ot a Polgármester pedig segítséget ígért! Hát reméljük kivételesen tényleg segít!

Felszólalt viszont a MOZAIK Egyesület, amely az autista gyermekekért, ellátásukért és megfelelő oktatásukért küzd. Előadták, hogy február óta nem tudnak a jegyzőhöz bejutni. A jegyző állítólag azt írta a Polgármester is ott akar lenni, de időpontot nem kaptak. Elmondták, hogy az autista gyermekek oktatása, nevelése Szigetszentmiklóson igencsak nehezített és abban kérnének segítséget, hogy ez ne így legyen!

Megtudtuk továbbá, hogy milyen a Határ út mellett az élet ott, ahol minden esőzésnél kiárad a fekália. Ja igen! Az rendkívüli időjárás! Csakhogy Szigetszentmiklóson 2 hetente rendkívüli időjárás van! Ellenben azt is megtudtuk, hogy a Határ útnak lesz egy segéd csatornája, amelyet most fognak kiépíteni és amely talán csökkenti a túlnyomást és a problémát megfogja oldani.

Mi előadtuk második hozzászólásunkban, hogy a Határ úti zebra, amelynek elkészülte előtt hiánya okán emberek haltak meg változik annak tekintetében, hogy lejár a moratóriuma. Hozzá lehet nyúlni és éppen ezért kiemelt festést kértünk! A Polgármester azt ígérte ez meglesz! Na hát figyelünk! Azt elmondtuk, hogy szeretnénk megtudni, hogy hol tart a Mercedes Sprinter City 77 beszerzése. Előadták, hogy sehol mivel az a Volánbusz dolga, aki meg biztosít mini buszokat, amelyen senki se fér el!... (Most mellőznénk az erről alkotott véleményünket!). Átadtuk azonban Hajnal Erzsébet üzenetét, aki bár a vezetékes víz csatlakozási díját kifizette, de soha nem kapta meg és az Önkormányzat miatt nem! Átadtuk, hogy kórházba van és ezt az Önkormányzatnak köszönheti meg! Jobbulást kívántak Hajnal Erzsébetnek! Persze más kérdés az, hogy ez mennyire volt őszinte! Elmondtuk továbbá, hogy a 84 éves Kovács Józsefné is üdvözli őket! Az a Kovács Józsefné, aki körül az utcai csapadékvíz elvezetéseket az Önkormányzat úgy alakította ki, hogy minden víz az ő telkére és az ő emésztőjébe folyjon be! Minden esőzésnél Rozika néni olyan, mint egy kiöntött ürge! Ráadásul ilyenkor se fürödni, se wc-zni nem tud! Kovács Józsefné mindemellett reméljük sokáig él, de elmondtuk, hogy az Önkormányzat egy tagja szeretné megszerezni a telkét, ezért megkérdezte tőle, hogy mikor szándékozik átköltözni a túlvilágra! Azonnali feljelentésre hívták fel a figyelmünket! Szerintünk ez viszont Rozika néni dolga!

Elhangzottak ezen kívül a városi nagy száguldozások, táblázások és szennyezések, szemetelések is! A Harkály utca egy ingatlantulajdonosa a Harkály utca elszemetelését például kifejezetten sérelmezi! De szóba került a Repkény utca is, hogy ott is száguldozók közlekednek és ott sem egyszerű élni, ahogy ott sem megoldott a csapadékvíz elvezetés!

Összegezve, tehát Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés nem létezik, de van és volt is mese róla! A Polgármester azt mondta nem korrupt és aki akarja ezt elhiszi, aki meg nem az nem!

Ez volt a közmeghallgatás Szigetszentmiklóson 2017-ben!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8512459567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása