Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Talán eljöhet az ötödik kis Bucka busz - De óvatosan kezeljük ezt a hírt, hiszen sok körülmény van még amire oda kell figyelni.

2017. április 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Eljöhet az ötödik kis Bucka busz tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület a ma tartott Gazdasági Bizottsági ülés beszámolói és Dr. Barabás Botond független képviselő erre vonatkozó bejegyzése alapján.

 

A mintegy egy éve a közmeghallgatáson megígért busznak Volánbuszos források szerint még tavaly decemberben, de idén januárban sem volt reális lehetősége forrása és az Önkormányzat részéről mutatott hajlandósága. Konkrétan meg nem erősített források az Önkormányzat akadályozó tevékenységéről számoltak be nekünk!

 

Ennek függvényében külön öröm, hogy a hírek szerint és talán beleálltak mégis!

 

Az persze más kérdés, hogy valójában segíteni fog-e nekünk!

 

Ennek több kritériuma is van! Eszerint:

·       Mekkora kapacitású busz érkezik? Ha ugyanis a jelenlegi maximum 24 – 27 fő szállítására alkalmas midi busz, akkor a segítség voltaképpen semmit sem ér, hiszen akkora a túltelítettség az igény és a forgalom, hogy a valódi segítséget a Mercedes Sprinter City 77 szintű buszok, a maguk 45 – 47 fős elszállítóképességű kapacitásukkal jelentik, melyet immáron többször jeleztünk is! A Mercedes Sprinter City 77 buszok ráadásul nem szélesebbek, nem magasabbak a jelenlegi buszoknál ugyanakkor hosszabbak és elől – hátul dupla ajtóval rendelkeznek!

 

·       Milyen a menetrend? Csak sűrű? Figyelembe veszi az iskolai csengetési rendeket? Figyelembe veszi a környező Volán, BKK és HÉV járatokat? Biztosít átszállást? Avagy megy jó sűrűn, de a nagy világba és semmit figyelembe se véve?

 

·       Mindannyian tudjuk, hogy a 684-es Gyártelepig közlekedő járat nem kiegészítés, hanem az egyik alapjárat, melynek van potenciális bővítési és fejlesztési lehetősége! Nagyon fontos kérdés megannyi Buckainak, hogy feltárják-e ezeket a lehetőségeket!

 

·       Mi lesz a Csépi úti nagybusszal? Mikor veszik meg a leendő buszforduló területét? Mikor ismerik be, hogy kell? S mikor kezdenek el olyan nagy kaliberű és igényű buszról leülni, tárgyalni beszélni, mint amilyen a KISDUNA busz, amely a 148-as busz végállomását az Üdülő sor, Rév soron keresztül az ófaluval, a lakóteleppel, a Buckával, a Szigethalmi Dunaparttal Tököli Park végállomás elérésével köti össze?

 

Mi most megfogjuk vizsgálni a terveket azzal a feltétellel, hogy megvizsgáljuk azt is, hogy a környező járatok menetrendjei változnak-e. Ha kell kiegészítéseket javaslunk! Ha kell a menetrendet teljesen átalakítjuk annak érdekében, hogy annak a legtöbb elérése, csatlakozása legyen, mely így szolgálhat megannyi Buckait! Továbbá lobbizunk, hogy ne csak Bucka busz legyen, hanem az legyen olyan kapacítású, amely kapacítás kiszolgálja az utazási igényeket és mértékeket!

 

A Boglya járat megtervezőiként, kiharcolóiként és elhozóiként a Bucka buszok kérdése egyik szívünk ügye! Fokozottan figyelünk erre a kérdésre!

 


Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412438095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása