Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kutak engedélyeztetési eljárására szoló illeték törlését ígérte a kormány!

2017. április 07. - Buckai Szövetség Egyesület

A tegnapi nap során a Buckai Szövetség Egyesület megtudta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányra hivatkozva a fúrt kutak engedélyeztetési eljárásához szükséges 3.000 Ft-os illeték eltörlését ígérte!

 

A miniszter egyben felszólította minden Önkormányzat jegyzőjét, hogy a most kezdődő eljárásokban ezt ne szedjék be, illetve a folyamatban lévők esetében fizessék vissza!

 

A Buckai Szövetség Egyesület azonban még nem tud arról, hogy az ide vonatkozó jogszabály törlése már ki is lett hirdetve, ezért minden érintetnek az érdeklődést és a fokozottabb körültekintést ajánlja!

 

A kutak engedélyeztetési eljárása, hiába állítólag az Unió megköveteli több ponton is furcsa volt! Videkén a tanyavilágok esetében a vízellátásnak, a felfrissülésnek, a tisztálkodási lehetőségnek aligha van más forrása. De Szigetszentmiklóson is vannak olyan helyek, amelyeknél a kutak az elszennyezet felső rétegeknél is mélyebbre vannak fúrva és az ingatlan vízellátását ebből oldják meg!

 

Nem mellesleg az ilyen kutakkal és házi vízművekkel a Fővárosi Vízművek, mint új szolgáltató nem tud mit kezdeni, mert állítólag még sosem láttak korábban ilyet!

 

A kutak egyébként engedélyeztetésükben azért is furcsák, mert több szerepel a Honvédelmi Minisztérium katonai kutak térképén. Ha Magyarország hadban állna valakivel (Isten mentsen tőle) ezek a kutak szolgálnák ki a hadsereget! Ugyanez a helyzet katasztrófa esetében a civilekkel, akiket ebből itatnának meg!

 

Reméljük a jogszabály törlését hamar ki is hirdetik és megoldódik egy ma még kusza helyzet!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7712408085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása