Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Bucka csatorna: Elmaradt elszámolás mellett még pénzt követelnek?

2017. március 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Egyre többen keresik meg a Buckai Szövetség Egyesületet, hogy még mindig milyen követelődző és szörnyű leveleket kapnak a Víziközmű társulattól, vagy a szolgálatot átvevő Fővárosi Vízművektől miközben az elszámolás valamiért és valamiképp elmarad!

A 14 párhuzamos és sok téren meglátásunk szerint összeférhetetlen állásokkal rendelkező álláshalmozó alpolgármester által elnökölt viziközmű társulat annak ellenére, hogy a beruházás átadása már megtörtént két éve valahogy és folyamatosan késik az elszámolások értékével. 2016 tavaszán 2016 nyarára, kora őszére ígértek eredményeket és kifizetéseket, majd később 2016 telére ígérték ezeket! 2016 telén, decemberében, pedig 2017 második felére. Ráadásul még szakértő vállalkozást is bevonnak, amely majd pontosan kiszámolja a visszajáró értékeket! Szakértő céget, amelyet egy buckai se kért, de akit csak a Jó Isten tudja ki is fog kifizetni! Persze tippel rendelkezünk és nem hisszük, hogy nagyon mellé lőne a tippünk!

A csatorna közmű egyébként amikor 85 %-os Uniós támogatottság mellett 15 %-os önrésszel rendelkezett 251.000 Ft-ot tett ki. Ez persze azt jelenti, hogy e szerint egységnyi beruházási érték 1.673.333 Ft ingatlan érdekeltségi egységenként! No azt már ne kérdezzék meg, hogy ezen mi is pontosan ennyi! A lényeg, hogy a 85 %-os támogatottsági mérték 95 %-ra emelkedett, mely alapján 1.673.333 Ft * 10 % = 167.333 Ft járna vissza mindenkinek és minimum, amiről persze semmit sem hallani! Ha 167.333 Ft járna vissza, akkor a csatorna hatalmas Uniós támogatással 83.667 Ft-ba kerülne minden Buckainak! De vajon ezt így fogják alkalmazni?

Ha kiindulunk abból, hogy 167.333 Ft járna vissza minimum és vannak akiket 45.000 Ft-os csatorna elmaradás miatt vegzálnak a 251.000 Ft-os mértékhez képest, valamint a fellelhető hibákat nem akarják kijavítani, akkor ebben aligha bízhatunk!

A Buckaiaknál közben kezd a pohár betelni! Máshol nem adnak ennyire rosszat, ilyen drágán és ennyire minősíthetetlen, a lakókat, az itt élőket semmibe vevő hozzáállás mellett! Elmondták, hogy baj lesz ebből, megmozdulások, tüntetések és perek, hatalmas perek!

Persze a HVG cikke alapján megtudtuk, hogy máshol is az országban van hasonló! Ez persze szomorú, de nem tud minket, az itt élőket vigasztalni! Amitől azonban tartunk, hogy ha ezt a projektet elkezdik sikerként propagálni, akkor a Buckaiak rájuk borítják a bilit! Egyszerűen elég volt abból, hogy Szigetszentmiklóson a silányat, a drágát, a pocsékot sikerként kommunikálja az Önkormányzati propaganda vagy azt mondja: No, de kaptatok valamit!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1212389481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása