Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Buckaiak megoldásokat keresnek a csapadékvízelvezetésre! - Csepelen találtak is egy jó ötletet!

2017. március 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Sajnos Szigetszentmiklóson, s köztük az Alsóbuckában majdnem minden esőzésnél árvíz, járhatatlanság és kiáradás van! Városi szinten elmondható, hogy ez a kérdés annyira elborzasztó, hogy Szigetszentmiklóson csapadékvízelvezetés mint olyan nem is létezik!

2014-ben mi is kerestük azokat a lehetőségeket, hogy hogyan oldjuk meg szűk utcáinkon úgy, hogy azért a járdának is legyen helye! Erre volt ötletként először a vizes árok rendszerre rakott karmok ötlete, amely hatására a karmokba helyezett járdalapokon tudnak közlekedni a gyalogosok a vizes árok felett! Szakértők aztán nekünk mást javasoltak! Azt mondták, hogy az nem jó, mert beszakadhat! Csináljunk egy apróbb vájatott a járda és az út közé! Ezeket úgy fognak lejteni ahogy az út is lejt és adott szakasz mélypontjaira helyezzünk szikkasztó árkokat, amelybe a vizet így vezetessük bele!

Tegnap egy telefont kaptunk egy Buckai barátunktól, Páltól! Menjünk ki, nézzünk meg egy rendszert mert érdekes lehet! Ő vitt oda! Csepelen van! És tényleg érdekes! Mitöbb eddig ez a rácsos rendszer és ilyen formában a legjobb ötlet! Ilyet kérünk is a Buckába és küzdünk érte! Köszönjük lakótársunknak, hogy felhívta rá a figyelmet!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2012370221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása