Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Nyugdíjfolyósítótól megkaptuk: Havi 28.835 Ft-ból meglehet élni!

2017. március 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Normál esetben bármely magyar állampolgár csak akkor megy a Nyugdíjfolyósító felé, ha az öregségi nyugdíjkorhatár közeleg és szeretné nyugdíját és a még hátralévő idejét kiszámoltatni. Vagy akkor, ha sajnálatos módon az egészségében olyan súlyos romlás következett be, amely hatására rokkantsági ellátásra jogosult! Persze normál esetben!

 

Normál esetben mondjuk telefonon is lehetne érdeklődni és tájékozódni, de aki valaha is elérte a Nyugdíjfolyósítót a központi számon annak Nobel díjat adunk! Szerintünk annak a vonalnak a végén élő ember már évtizedek óta nem létezik!

A Buckai Szövetség Egyesület egy ügy kapcsán úgy döntött, hogy meglátogatja ezt az intézményt!

Ami fogad az a fémdetektoros kapu! Oda, ahol emberek százezreinek épphogy alamizsnát osztogatnak csak hatalmas motozással és zsebkipakolással lehet bejutni!

Utána sorban állás! No nem az ügyért, hanem a sorszámért! (Ez is csak Magyarországon lehetséges). Majd fogad két rettenetesen arrogáns hölgyike, akinek kommunikációja után az ember elgondolkozik, hogy vajon hozzám szólt vagy valami undorító betegséget látott!... Végülis lényegtelen. Megkapjuk a sorszámot a 34-es ablakhoz!

Az egész intézményről tudni kell, hogy tele van ügyintéző ablakkal. Van ott legalább vagy nyolcvan! Nyitva is van nagyjából, ha öt!

 Mindegy is! 34-es ablak! Nos az ügyfélváró mintegy 300 emberéből 290-en vár oda! Nincs másik ablak! Magyarország Fővárosában, Budapesten egyetlen ablaknál lehet intéztetni a méltányossági kérelmeket!

Kérdeztük: - „Nem-e nyitnak másikat?”

A válasz: -„Nem lehet, mert nincs ember!”

- „Aha!”

Végig vártuk, amit csak lehetett, amikor közölték, hogy amiért jöttünk, hogy segítsünk valakinek, azaz a 0,05 %-os nyugdíjemelés nem jár bárkinek! Az csak öregségi nyugdíjasnak jár és rokkantnyugdíjasnak vagy korelőtti kedevezményes nyugdíjasnak nem!

Igen! Valójában ezt mi is tudtuk, de megjelenésünk mégsem véletlen! Az emberke, akit képviseltünk mindössze 28.835 Ft-ot keres! Mármint ennyit kap rokkantsági nyugdíjként! Kell, hogy valami létezzen, ami ezen emel!

A válasz a Nyugdíjfolyósítótól, hogy: Az ellátás mértéke teljesen méltányos és helyes! Ebből (mármint 28.835 Ft-ból havonta) meglehet élni! Vagy ha nem tetszik menjen a Magyar Államkincstárhoz és az Önkormányzathoz azok adnak valami eseti segélyt (esetiként kb. 10 – 20 ezer forintot)…

 

Döbbenten néztünk! Nem volt több kérdésünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9712346349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emilia Mátray 2017.03.19. 07:58:48

Ezt komolyan mondta valaki , hogy meglehet élni 28 . 835 - ezer forintból ?

Az nem " normális " !

A havi rezsi sem , a gyógyszerek , az élelmiszer sem telik ki belőle !!!

Ez a semmit sem érő összeg , csak az " éhenhaláshoz " elég !

Csumega 2017.03.20. 07:15:17

Emília Mátray@: A NYUGDÍJMINIMUM, vagy "MINIMÁLIS" Nyugdíj ÖSSZEGE "törvényileg": 28.500,-(!!!) Ft... EZÉRT "mondhatják" a "NYUFIG"-osok, hogy meg lehet élni a 28.835,-Ft-bó... Ez(!) MÁR 335,-Ft-tal TÖBB(!!!), mint a minimálnyugdíj... :( :( :(

Xiarn 2017.03.27. 19:00:29

1. Nem Nyugdíjfolyósító, hanem nyugdíjbiztosító, illetve BFKH Nyugdíjbiztosítási Főosztály.
2. njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=30369.323239
njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=30971.330259
Ezt a két törvényt, illetve rendeltet ajánlom elolvasni.
süti beállítások módosítása