Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újra kezdődik a Csepeli HÉV megmentésének harca és az Olimpia ügye 2028-ra 2024 helyett?

2017. február 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Úgy látszik egyesek semmiből sem tanulnak! Legalábbis a Budapesti Olimpiáért Mozgalom biztosan nem! Azt gondolják ugyanis, hogy ha az embereknek Olimpia és a Csepeli HÉV eltakarítása 2024-re nem kell, akkor majd 2028-ra kell!

Ellenben szerintünk akkora se kell!

Amiért meglátásunk szerint az emberek a Fővárosban és országszerte azt mondták, hogy Olimpia nem kell az az ország valós gazdasági állapota, az elszegényedés, a hiányzó szakember és a romló infrastruktúra az egészségügyről, az oktatásról és egyéb állapotokról már nem is beszélve! S amiért szintén ezt mondják az a hatalmas korrupciós kockázat, a beruházási árak legalább 10-szeresére emelkedése és nem titkoltan az államcsőd veszélye! Miközben kigyúllad a hármas metró vagy nem lehet kijutni a Csepel szigetről!

Csak az elmúlt napokban megtudhattuk, hogy a Duna Aréna a vizes VB-re kezdeti terve tekintetében blöff… De vajon mi még az? S ha lesz Olimpia, akkor mi lesz még az?

A Buckai Szövetség Egyesület nemcsak az államcsőd és a hatalmas korrupciós kockázat miatt állt ki amellett, hogy az Olimpia nem kell, hanem azért is, mert a terv teljesen figyelmen kívül hagyta Csepelt, Csepel szigetet és Dél Pestet.

Az eredeti még az Olimpiát megelőző tervek szerint a Ráckevei és a Csepeli HÉV-et összekötötték volna bevive Kálvin térre majd Astoria, Klauzál tér, Oktogon, Lehel tér, Margit sziget érintésével a vonal 5-ös metróként a Szentendrei HÉV vonalán jött volna fel. A Csepeli Önkormányzat erre például azt mondta támogatja!

Csakhogy az Olimpiával a Ráckevei HÉV nemhogy a Kálvin térig majd a Szentendrei HÉV vonaláig ment volna el, hanem visszabontották volna vonalát Erzsébetig a Csepeli HÉV villamossá züllesztése és egy fizikai képtelenség ötlete mellett! Úgy hogy mindenki tudja a Csepel szigeten egyre több ember él és szűkek a kijáratok!  A Csepeli Önkormányzat támogatta ezt is!

Magyarul például csak a Csepeli Önkormányzat azt sem tudta mit csinál! Egyszerre támogatott egymásnak ellent mondó dolgokat, miközben senkivel se tárgyal! Az Olimpia tehát veszély egy ilyen állapotban lévő országra, de még nagyobb veszély a Csepel szigetre!

Ebben az egészben persze megértjük azokat, akik Magyarországra Olimpiát szeretnének! Csakhogy ahhoz egy erősebb ország, elszámoltathatóbb vezetés, ésszerű tervezés és kisebb korrupciós kockázat kell! Ennek hiánya kioltja az Olimpai láng Budapesti reményét még ha nagy álma is lenne annyi olimpikonnak!

A BOM-nak pedig ajánljuk, hogy a megmaradt pénzt szánja a 3-as metróra, az egészségügyre, az oktatásra és a Csepel szigeti kijáratok bővítésére! Sokkal nagyobb lenne a haszna!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9412294313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása