Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

HÉV-ek: Megkezdődtek az átmatricázások! Ez már a nagy változások előszele?

2017. február 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt hetekben, ha valaki járt a Csepeli vagy  a Ráckevei HÉV-en és jól megfigyelte a szerelvényeket egy kicsi változást fedezhetett fel: Kezdenek eltűnni a BKK és előkerülni a BHÉV Zrt matricák! Ez valami nagy változás elő fuvallatta lenne?

Az elmúlt évben, amikor kiderült, hogy a MÁV-ba integrálják a HÉV-eket, illetve kérdéses volt a Csepeli HÉV jövője a Csepeli HÉV-en kívüli vonalakra szakemberek és döntéshozók pályázatokat, nagy változásokat, pályafelújításokat és új szerelvényeket ígértek! Olyan új szerelvényeket, mint amilyen a STADLER FLIRT vonata vagy, ahogy sokan ismerik a piros vonat. De nem zárták ki, hogy más szintén modern szerelvény lesz!

A matricázások és az utazások hatására megkérdeztük a kalauzokat ők mit éreznek. Éreznek változást vagy bármi mást? Mert mi utasként azon kívül, hogy más a matrica egyenlőre mi nem!

Ez persze egyben dicséret, egyben pedig remény! Dicséret, hogy nem lett rosszabb és maradt az üzem és remény, hogy korszerűbb, jobb és fejlettebb lesz! A kalauzok elmondták, hogy hiába BHÉV még a BKK látja el a felügyeletet, de nyilván az idő előrehaladtával ez másként lesz!

A MÁV-tól a HÉV-ek vonala, pedig nem idegen, hiszen évtizedekkel ezelőtt a MÁV-hoz tartoztak a HÉV-ek. De mint ahogy sokan mondták más a finanszírozási forrás! Ha így van, akkor ez nyilván javuláshoz vezet! Ha nem az viszont furcsa lenne, mert az átszervezésnek, akkor is úgy nincs sok értelme, hiszen akkor az állam egyik vagy az állam másik zsebe!

Tehát végezetül az átmatricázással elkezdődött valami, de kíváncsiak leszünk mindez hogyan és hova fog vezetni! Kíváncsiak és reményteliek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

 (fotó: Vulman Buszos Róbert)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1812273631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása